Az EBEL is ott lesz a szlovák?cseh?német kupán

 

Négy bajnokság legjobbjai mérhetik össze tudásukat februárban Pozsonyban. Várható, hogy Fehérvár-játékos is érdekelt lesz.

All Star Kupa keretében méri össze tudását a német, a cseh és a szlovák elitliga, valamint az EBEL válogatottja február 17-én Pozsonyban, az Ondrej Nepela-arénában. Az egynapos rendezvényen minden válogatott megmérkőzik az összes többivel. A meccsek kétszer 15 percesek lesznek, és egyszerre 3-3 mezőnyjátékos lehet a jégen egyenlő létszám mellett. Az ötlet a szlovák liga elmúlt években nagy sikerrel megrendezett all star eseményei nyomán jött létre. Minden válogatott 12 mezőnyjátékost és 2 kapust vihet a tornára. A légiósok számát csapatonként 7 főben maximálták. A győztes egy kupát és 25 ezer eurót vihet haza. A DEL-nél minden csapat ad majd játékost, és a tervek szerint az EBEL-válogatottba is legalább egy hokis érkezik valamennyi klubból.

Az érintett ligák vezetői rendkívül lelkesen nyilatkoztak minderről közös pozsonyi tájékoztatójukon. ?A jégkorong legjavát egy egészen új és rendkívül vonzó formátummal fogjuk tálalni a közönségnek? ? mondta Gernot Tripcke, a DEL elnöke. ?Nagyon örülök, hogy az EBEL az ilyen projekteknél az első megkeresett ligák közé tartozik? ? örvendezett az EBEL-igazgató Christian Feichtinger. Kifejtette: ? Ez is mutatja a nemzetközi rangsorban elfoglalt tekintélyes helyünket. Földrajzi szempontból és az egészséges rivalizálás miatt is ez az együttműködés ideálisnak tűnik. Sok izgalmas párharcra van kilátás, a csehek és a szlovákok erejének összemérése, csakúgy mint a németeké és az osztrákoké, mindig különleges. Biztos vagyok benne, hogy a hokiszurkolók számára ez a rendezvény sok örömöt ad majd.?

all_star_2018

?A 2017-es poprádi all star gálánkra meghívtuk Jozef Rezniceket, a cseh extraliga vezetőjét ? elevenítette fel az ötlet születését Richard Lintner szlovák ligaigazgató. ? Akkor a lehetséges nemzetközi együttműködésről is beszélgettünk. Nekünk van a legfrissebb tapasztalatunk az ilyen gálákkal, és megtiszteltetésnek tartjuk, hogy Pozsony adhat otthont az első rendezvénynek.? Reznicek hozzátette: ?Nagyon tetszett a poprádi gála színvonala, dinamizmusa. Ezért is vittem a javaslatot a Hockey Europe tanácskozására, amelyre a kölni világbajnokság alatt került sor.?

A szurkolók 15 és 30 euró között vehetnek jegyet az eseményre, amelyen 13 órától már különféle programokkal várják őket a csarnokban és a mellette felépítendő szurkolói zónában.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum