Két rangadó a Magyar Kupa első fordulójában

   

Indul a nagyüzem, három meccset rendeznek szerdán a Magyar Kupa-selejtező első fordulójában, közte egy Fradi?Újpestet és egy MAC?DVTK-t.

Kettős mérkőzés szerepel a Tüskecsarnok programjában. A Magyar Kupában előbb a KMH fogadja a Dunaújvárost. A budapestiekről keveset tudni, a felkészülésük során 5 alkalommal játszottak szlovák 2. ligás ellenfelekkel. A HK Levice ellen augusztus 29-én nyertek 2-1-re, majd a szeptember 9-ei visszavágón Léván kikaptak ugyanilyen arányban, hosszabbításban. A két mérkőzés foglalta keretbe a rózsahegyi City Kupa-szereplést. A házigazda MHK Ruzomberok 5-1-re, az Iskra Partizanske büntetőkkel 6-5-re verte a magyarokat, akik a torna ötödik helyéért a Liptovsky Mikulás farmcsapatával játszottak, és 5-3-ra nyertek. Nehéz megtippelni, milyen játékerőt képvisel jelenleg a csapat, amelyben az Erste Ligába be nem férő végzős juniorok és korábbi MOL ligás játékosok találhatók. Egyik legutóbbi szerzeményük a MAC korábbi kapusa, Zaka Norbert. Az bizonyos, hogy félvállról venni nem szabad őket. Figyelmeztető jel lehet, hogy az előző évi kupasorozatban okoztak kellemetlen pillanatokat az ellenfeleknek. A Fehérvári Titánokat hátrányból fordítva legyőzték, és a Ferencváros is csak hosszabbításban nyert ellenük, a többiektől pedig teljes mértékben vállalható vereségeket szenvedtek.

KMH-RUZ-2

A Dunaújvárosnak tehát csak veszíteni valója van a délután 16:10-kor kezdődő mérkőzésen. Számukra ez az összecsapás a tavalyi találkozás ellenére is ugrás az ismeretlenbe, az Erste Ligánál egyértelműen gyengébb bajnokságban játszó, de eddig nem feltérképezett ellenféllel szemben kell bizonyítaniuk. Az Acélbikák eddig két mérkőzésen vannak túl a bajnokságban, mindkettőn kétgólos vereséget szenvedtek két élcsapat, a MAC és az UTE ellen. Mindkét mérkőzés legnagyobb tanulsága az volt, hogy a csapat egyelőre képtelen 60 percen keresztül jól játszani, de a fiatal játékosok igencsak biztatóan mennek. “Rengeteg munka van még előttünk ? mondta David Musial vezetőedző a csapathonlapon. ? Sok apróságot kell javítani, csiszolni. Nem ismerem az ellenfelet, de tudom, hogy esélyesként utazunk Budapestre, tehát végig fókuszáltan, koncentráltan kell tenni a dolgunkat. Mindenki egészséges, teljes kerettel lépünk jégre.”

Örökrangadót játszanak Pesterzsébeten. Nem is lehetne jobb felütése egy Magyar Kupa-sorozatnak, mint egy Fradi?Újpest. A magyar hoki legnagyobb múltú párharcáról van szó, ráadásul erre az idényre mind a két csapat erősödött. Ez a párharc akkor is háromesélyes, ha az egyik ? vagy mindkét ? csapat gyengélkedik, ebben az évben viszont minden egyes mérkőzésükön elvárható a jó színvonal is a hatalmas küzdelem mellett. Itt és ott is van még tartalék. A Ferencváros két gólzáporos meccsen van túl, de például az előző két idény házi pontkirálya, Jereme Tendler még egy árva pontocskát sem hozott össze idén. Az UTE eddig nem tudta pályára küldeni a sérült Nagy Nilant és Kovács Attilát, viszont próbajátékra fogadta a DVTK-tól eltanácsolt Ned Lukacevicet. Ha a kanadai?montenegrói játékosnak megjön a játékengedélye, akár pályára is léphet a liláknál.

“Az Újpest elleni bármilyen barátságos, bajnoki vagy kupamérkőzés mindig kiemelt fontosságúnak számít ? mondta Szakács Ferenc másodedző a Ferencváros honlapján. ?  Természetesen úgy megyünk neki a mérkőzésnek, hogy nyerni szeretnénk, hazai pályán vagyunk, nem akarjuk megszakítani a sorozatot. Én úgy érzem, a gólkülönbséggel nem kell foglalkozni, ez semmilyen jelentőséggel nem bír, az Újpestet elég egy apró góllal megverni.?

FTCUTE Tuske

“Nagy kihívás előtt állunk ? nyilatkozta a vendégek vezetőedzője, Szilassy Zoltán. ? Hogy 14 gólt értek el két meccsen, az tekintélyt parancsoló mutató. Az egyik döntő feladat az lesz, hogy a védekezésünket összerakjuk, illetve hogy megvédjük a korongot, olyan helyekre tegyük el, ahol nekünk jó, nem az ellenfélnek. Nekem úgy tűnik, hogy a DAB és a Ferencváros játékstílusa hasonló, sok improvizatív elemmel hokiznak, ezért sem szabad teret adni nekik a mérkőzésen.  Mint minden csapatnál, így nálunk is van egy prioritás, amit a vezetőség a szezon előtt határoz meg. Számunkra az Erste Liga a legfontosabb, utána jön minden más kupasorozat. Ezt a sorozatot kell az edzőnek szem előtt tartania és megoldania olyan sorrendben, ahogy azt elvárják tőle. Mivel én a szakmai bizottságnak is a tagja vagyok, egész évben arról beszélünk a kollégákkal, hogy miként tudnánk nívósabbá tenni a Magyar Kupát. Azt gondom, hogy ha ragaszkodunk az MK-hoz mint magyar tradícióhoz, akkor a végcél az kell legyen, hogy hagyományokat teremtsünk ebben is, pl. a Papp László Arénában lenne a döntő. Azt nem tartom jó dolognak, hogy szerdánként beteszünk egy nesze semmi, fogd meg jól Magyar Kupa-sorozatot, hogy strigula szinten túl legyünk rajta. Ha ezt komolyan akarjuk csinálni, akkor marketingben és színvonalban is meg kell teremteni a varázsát. Lásd a mi helyzetünket, hétfő, szerda, péntek, vasárnap meccset játszunk, és bár a játékosok jól fel vannak készítve, mégsem normális dolog ez, mert utána nem lépünk jégre öt-hat napig. Van a sportemberi része is, ahol mindig nyerni akarsz, tehát innentől kezdve ez a hét legfontosabb meccse. Tavaly rengeteg csapat lement két ifi sorral a találkozókra. Ezt az én részemről etikátlannak tartom. Levihetnénk mi is az utánpótlást, de ezt nem tartom jó üzenetnek a fiatalok számára, hiszen a felnőtt csapatba ne azért kerüljön be valaki, mert megpihentetjük a kulcsembereket, hanem azért, mert kiharcolta magának a helyet. Mi szerdán a legjobb összeállításban fogunk menni Pesterzsébetre, és természetesen nyerni szeretnénk!?

Este fél nyolctól ? újfent a Tüskecsarnokban ? az előző két idény legnagyobb párharca folytatódik. A MAC és a DVTK Jegesmedvék két éve kergetik egymást a ligában és a kupában egyaránt. A legutóbbi két bajnoki döntő és a legutóbbi kupadöntő párosítása ismétlődik meg. Mindketten két győzelemmel kezdték az idényt, a DVTK erdélyi túrájáról hozta el mind a hat pontot, a MAC Dunaújvárosban és Székesfehérváron nyert. A miskolciak játéka eddig ugyancsak impresszív. A Visegrád Kupa-beli helytállás után Brassóban gólt sem engedélyeztek az ellenfélnek, és bár a Csíkszereda vezetett ellenük 2-0-ra, ahogy beindult a miskolci gépezet, megtört az ellenállás.

A MAC elmúlt két idényében a legfegyelmezettebb csapatok közé tartozott. 2015/16-ban ők kapták a legkevesebb gólt, egy évvel később a második legkevesebbet. Bár két mérkőzés után nem szabad nagy következtetéseket levonni, annyi a Visegrád Kupa mérkőzéseivel együtt is látszik, hogy a hátsó alakzatok jelen pillanatban kevésbé masszívak, mint ahogy megszoktuk tőlük. Nagyon érdekeset mondott csapatáról Majoross Gergely a Titánok ellen az utolsó harmadban megnyert mérkőzést követően. “Amikor nyáron azon gondolkoztunk, hogy mit kell hozzáadni ehhez a kerethez, hogy minél erősebb legyen, akkor az egyik az volt, hogy kellenek magasabb hőfokon égő emberek. De ez a tűz sokszor inkább kárunkra van, mint hasznunkra, úgyhogy ezzel foglalkoznunk kell” ? nyilatkozta. Mi más legyen olyan mérkőzés, mint a legutóbbi két év bajnoka elleni, ahol szükség van magasabb hőfokon égő emberekre. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e a fővárosiaknak ismét megtalálniuk a fegyelmezett játékukat.

“Először is érdekes lesz látni, hogy a két csapat milyen szinten áll egymáshoz képest ? nyilatkozta a csapathonlapon Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. ? Megnéztük a MAC néhány idei meccsét, de nekem fontos, hogy saját szemmel láthassam, hogy milyen csapattal is van dolgunk. A tavalyi mérkőzések nagyon szorosak voltak, és szerintem ez idén sem lesz másképp. Az első mérkőzés egy csapat ellen mindig érdekes, főleg, hogy a felkészülés során sem találkozott a két gárda egymással, úgyhogy biztosan sokat fogunk tanulni.”

MACMIS F4

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum