Visszavághatnak a tavalyi negyeddöntőért az Acélbikák

   

A Dunaújváros ellen kezdi meg nagy sorozatát az UTE.

Az előző évi MOL Liga sorozat egyik csúcspontja volt az UTE és a Dunaújváros végig teljesen nyílt negyeddöntő párharca. Végül akkor a lilák jutottak tovább egy paraszthajszállal, de az Acélbikáknak sem volt okuk a szégyenkezésre. A revansra hétfőn este az Erste Liga első televíziós mérkőzésén nyílik lehetőségük Azariéknak. A legutóbbi mérkőzésük óta jelentős változásokon mentek át a csapatok, elsősorban a dunaújvárosiak, akiknek két tavalyi játékosa, Becze Tihamér és Justin Cseter is a lilákat erősíti most már.

UTEDAB QF 3 B

fotó: TSH fotó

Az UTE nagyon kemény hét elé néz. Hétfőn a Dunaújváros, szerdán a Ferencváros, pénteken a DVTK, vasárnap a MAC ellen kell bizonyítaniuk a játékosoknak. A felvezetés ehhez a Vienna Capitals farmcsapatának bécsi legyőzése volt. Az UTE végig nagy fölényben játszott, de a befejezések nagyon nem sikerültek, olykor pedig felelőtlenül adták el a korongot a játékosok. Végül azért csak sikerült lebirkózni a roppant lelkes bécsieket. Újpesten azt remélik, ezzel a győzelemmel el is múlik a görcs, most már felszabadultabban és nagyobb odafigyeléssel játszanak a játékosok. Fontos lesz ugyan a heti programot látva okosan beosztani az erőket, de ez nem mehet a mérkőzésen nyújtott teljesítmény rovására. Természetesen sokat segíthetne a csapaton az is, ha a Bécsben sérülés miatt hiányzó Nagy Nilan és Kovács Attila is Szilassy Zoltán rendelkezésére állhatna.

A Dunaújváros kényszerűségből az utolsó pillanatban felforgatott kerettel várta a MAC-ot a nyitó fordulóban. Nem kezdett jól a társaság, a MAC elhúzott, de a meccs végére az üldözéses verseny majdnem sikerrel járt, az egyenlítésért küzdött a csapat kapus nélkül, ám ebből a MAC szerzett gólt, így végül két góllal nyert. Remélhetőleg a péntek óta eltelt idő elegendő volt arra, hogy megérkezzenek azok a papírok, amelyek hiányoztak a játékengedélyhez, és így a MAC ellen hiányzó hármas, Nageler, Izacky és Silló is játszhat.

UTE–DAB 3-1

   

Hátrányból fordított, a meccs nagyobb részében fölényben játszott a lila-fehér csapat.

Az első néhány percben az UTE kezdeményezett, de Duschek kiválóan fogott. Aztán óriási fordulat következett a játékban, a hazaiak katasztrofálisan játszottak több mint tíz percen át. Ezt a DAB kihasználta, elsősorban kontrákból volt nagyon veszélyes a vendégcsapat. Kizárólag a lilák kapusán, Ales Silán múlt, hogy nem léptek el nagyon a vendégek. Meccsben tartotta csapatát, a DAB nem tudta a győzelem megalapozásához szükséges mértékben kihasználni a lehetőségeket. Izacky révén ugyan vezetést szereztek, de a 0-1 nem tükrözte kellőképpen a két csapat teljesítménye közötti különbséget. Az UTE eldobta ezt a harmadot.

Ahogy az lenni szokott, ez meg is bosszulta magát. Szilassy Zoltán rendezte az UTE sorait az öltözőben, ennek egy merőben ás második harmad lett az eredménye. A lilák nagyon megnyomták ezt a periódust, a DAB játékosain pedig egyre inkább fáradtság vagy fásultság látszott, valósággal szétlőtte Duscheket a hazai csapat. Varga Arnold kék vonalas lövéssel egyenlített a 32. percben, majd Kiss Dániel lőtt gólt közelről, a sokadik DAB-os védelmi bizonytalankodást követően. A 39. percben fordított az UTE, 2-1. Ahogy az első harmadban Sila, úgy a másodikban Duschek jelentett oszlopot csapata számára. Úgy látszott, elfogyott a DAB ereje, tudása erre az estére, a 25:6-os kapura lövési arány is ezt jelezte.

A záró húsz percre sem változott a játék képe. Az újpestiek érvényesítették a kiharcolt mentális és fizikai fölényüket. Szerencsével egyenlíthetett volna ugyan a DAB, de nem lett volna megszolgált az újvárosiak pontszerzése. Az 55. percben dőlt el a meccs, Roczanov Dezső szép passza után Pichler-Balássy Ádám talált Duschek Dávid kapujába. 3-1-re nyerte az UTE a második Erste Liga-meccsét is.

UTEDAB

Fotó: TSH

Igyekszünk javulni a következő mérkőzésre

   

Vladimir Matejov csak az első harmadban nyújtott teljesítménnyel volt elégedett az Acélbikáknál.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): “Nagyon jól kezdtünk, viszont eladott korongból kaptunk egyet, és ettől megzavarodtunk. Érdekes, hogy az emberelőny minket zavart, ugyanakkor fizikailag és korongbirtoklásban is az ellenfél fölé nőttünk. Volt némi görcs a srácokban, de aztán megnyugodtunk, komoly fölényt harcoltunk ki és nyertünk egy jó csapat ellen.”

Vladimir Matejov (másodedző, DAB): “Az első harmad nem volt rossz, a második-harmadikban viszont többet kellett volna korcsolyáznunk, és a bulikat is elveszítettük. Igyekszünk javulni a következő mérkőzésre, mert minden pont számít, és máris két vereségünk van.”

Forrás: nso.hu

Erste Liga, 310 néző. Játékvezetők: Sós, Sós, Soltész, Mizsák.
Sila: 96,7% (Ágoston)
K
Duschek: 93,9% (Barna)
Hegyi, Varga, Pichler, Roczanov, Turbucz
1
Hetényi, Erdélyi, Blahij, Vrana, Azari
Kiss D., Kiss R., Becze, Sági Martin, Sikorcin
2
Orbán, Szkripec, Nageler, Izacky, Novotny
Dósa, Huba, Benk, Cseter, Ropret
3
Hruby, Lencsés, Silló, Odnoga, Németh
Pokornyi, Pápa, Nemes, Schmál, Szalma
4
Léránt, Tanka, Nagy M., Borbás, Török
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Musial David, Matejov Vladimir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:18 DAB Izacky Nageler Szkripec
1-1 31:39 UTE Varga Sikorcin
2-1 38:33 UTE Kiss D. Sági Martin Nemes
3-1 54:39 UTE Pichler Roczanov Kiss D.
49 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum