A két EBEL-utolsó csap össze Zágrábban

   

A Medvescak Villachban, a Fehérvár hazai jégen a Vienna Capitalstól kapott leckét a nyitányon. Egymás ellen javíthatnak.

Nem kezdte jól a bajnokságot a Fehérvár, de nem kezdte jól a négy év után visszatérő Medvescak sem. A zágrábiak Villachban kerültek a kerekek alá, a mérkőzés folyamán háromszor is két percen belül kapva két-két gólt. Hiába lőttek többet kapura ellenfelüknél, 6-1-re kikaptak Saraueréktől.

A Medvescak a KHL-kaland végére anyagilag majdnem összeomlott, végkiárusítást tartott a játékosaiból. A csőd közeli állapotban levő klub ismét megcélozta az EBEL-t, ahol a korábbi nagy dobások, az Aréna-meccsek, a pulai winter classic és hasonló kalandok után szívesen fogadták. Sietve keresztülverték a jelentkezést, Aaron Fox sportigazgató pedig nekiláthatott egy vadonatúj csapatot építeni. 13 légióst hozott, így egybehangzó források szerint a csapat pontértéke az igazolások végére 67,5-nél állt meg. Hogy hogy sikerült mégis eleget tenniük a 60 pontos korlátozásnak, azt fedje jótékony homály, mint az EBEL-szabályok környékén annyi mindent. Az egyik legsebezhetőbb csapatrészük a kapusposzt. Kroselj kapus Villachban 73,9%-kal védett, de mégsem cserélhették le, hiszen tartalékja a 21 éves, évek óta Szlovákiában pallérozódó Vilim Rosandic, aki ezelőtt még csak a szlovák másodosztályig jutott.

A Fehérvár nem kezdett rosszul, de a meccs végére aztán mindent elrontott a Vienna Capitals elleni hazai nyitányon. A legfájóbb a speciális játékokban mutatott tehetetlenség. 8 emberhátrányból 5 gólt kapott, azaz 37,5%-kal védekezte ki ezeket a speciális helyzeteket, ez nemcsak ebben a ligában, hanem mindenhol kevés. Ami csak rosszul sikerülhetett, az rosszul is sikerült a csapatnak, a címvédő pedig köszönte szépen, élt az ajándékokkal. Összesen 9 gólt kapott Rajna Miklós, akit edzője szintén nem menthetett meg a szenvedésektől, Benoit Laporte nem cserélte be a Visentin hiányában második számú kapusnak a farmcsapattól felhozott Scolát. A vereséget ráadásul nem is lehet Rajna nyakába varrni. Bár kétségtelenül elmaradtak a bravúrjai, ám a gólok többségénél fájóan kiszolgáltatott helyzetbe került, hiszen a bécsiek játszi könnyedséggel tudtak ziccerhelyzetekbe kerülni.

Mindkét csapatnak van tehát mit jóvátennie a szurkolóik felé vasárnap. A legfontosabb azonban az lenne, hogy mihamarabb gombolják újra a kabátot. Fel kell dolgozni a nagy pofont, és egymást segítve megvalósítani az edzői utasításokat. Lépésről lépésre kell felépíteniük a fehérváriaknak a könnynek nem ígérkező újabb mérkőzést, aztán majd a végén megnézni, ez mire lesz elég.

MZAAVS

Négy szezon után tér vissza a Volán EBEL-meccsen a zágrábi jégcsarnokba. Öt éve még Frank Banham a Medvescakban, Derek Ryan a Fehérvárban játszott.

Medvescak–Fehérvár 3-4

   

Bravúros zágrábi győzelemmel, szép gólokkal feledtette a Fehérvár a nyitány nehézségeit.

A mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban, az 5. percben Sárpátki Tamás révén megszerezte a vezetést. Egy perccel később Vincze Péter és David Gilbert egyaránt kisbüntetést kapott, a Medvescak kettős emberelőnybe került, amit Sondre Olden találatával ki is használt. Két percre rá megint a Fehérvár AV19 vezetett, Szabó Krisztián betalált Gasper Kroseljnek. Előnyét egészen a 45. percig tartotta a Volán, amikor Olden újra egyenlített. Szerencsére nem örülhettek sokáig a zágrábiak, másfél perc múlva Vincze újra előnyhöz juttatta a vendégeket. A Medvescak a hajrában nagy nyomást gyakorolt a Fehérvárra, fölényüket Tero Kostiranta váltotta gólra. Hosszabbításra került sor, amiből a Fehérvár jött ki jobban, David Gilbert a legjobbkor lőtte meg első EBEL-gólját, így a magyar EBEL-csapat 4-3-ra győzött.

A Fehérvár legközelebb szeptember 15-én, pénteken lép jégre a Villach ellen.

A fiatal magyar sor nagyon jól működött

   

Benoit Laporte elégedetten nyilatkozott a Fehérvár AV19 zágrábi győzelme után.

Connor Cameron (vezetőedző, Medvescak): “Ilyen a hoki. Néha megesik, hogy a tiéd a jobb csapat a jégen, de mégsem sikerül megszerezni a győzelmet. Úgy érzem, jó irányba haladunk, fejben jól felkészültünk, összeszedettek voltunk, és háromszor is tudtunk egyenlíteni hátrányból.”

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): ”A pénteki mérkőzés után a srácok meg akarták mutatni, hogy mennyire jól tudnak játszani. Végig jól működött a koncentráció, és bár nem volt szerencsénk, hiszen két gólt is rosszul pattanó korongból kaptunk és a zágrábiak kétszer is kiegyenlítettek, ez nem vett vissza a lendületünkből és végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A fiatal magyar sor nagyon jól működött, Sárpátki, Szabó Krisztián és Vincze is megérdemelték a gólokat, és örülök, hogy ilyen nagy nyomást tudtak gyakorolni az ellenfélre. A felkészülés során is látszott, nem csak egy, hanem több veszélyes sorunk is van, és amikor az egyik sor kevésbé tud dominálni, a helyét átveszi egy másik egység.”

EBEL, 5789 néző. Játékvezetők: Piragic, Trilar, Hribar, Raković.
Kroselj: 87,9% (Rosandic)
K
Rajna: 94,5% (Kornakker)
Privitera, Kudelka, Netík, Morley, Olden
1
Jyrkkiö, Uotila, LoVecchio, Latendresse, Luttinen
Tikkanen, Pöyhönen, Perkovich, Koskiranta, Puskarich
2
Vidmar, Szirányi, Szita, Gilbert, Kóger
Boivin, Deutsch, Aviani, Brine, Rajsar
3
Stipsicz, Harty, Vincze, Music, Erdély
Simsic, Cepon, Jarcov, Jankovic, Zanoski
4
Szabó D., Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:13 FHA Sárpátki Szabó K. Reisz
1-1 06:12 MZA PP2 Olden Netík Boivin
1-2 08:22 FHA Szabó K. Sárpátki Szirányi
2-2 44:31 MZA Olden Morley
2-3 45:53 FHA Vincze Erdély Kóger
3-3 56:51 MZA Koskiranta Perkovich Tikkanen
3-4 63:27 FHA Gilbert Jyrkkiö
55 Kapura lövések száma 33
14 Kiállításpercek 18

A Medvescak–Fehérvár AV19 videó-összefoglalója

   

Nagy munka, nagy diadal.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum