Egy meccs, amin csak a Fradi veszíthet

   

Második mérkőzésén a második farmcsapattal találkozik a Ferencváros. A Titánok után a vasárnap este a bécsiek vendégeskednek Pesterzsébeten.

Nagyon csalódott volt Greg Lindqvist a Titánok elleni 8-1-et követően. Mint a mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta, három évtizedes edzői pályafutása során még sosem tapasztalt olyat, hogy ennyire rossz játékkal egy csapat ilyen nagy arányban nyerjen. „A három pont megszerzésével hazai pályán elégedett vagyok, hiszen a jégkorongban ez az, ami számít, és ez volt az első mérkőzés a szezonban. Viszont a játék képével egyáltalán nem vagyok elégedett, nagyon csalódott vagyok a játék miatt, ennél még az előszezonban is jobban ment, ennél a csapat sokkal többre képes, úgyhogy remélem, hogy a következő mérkőzéseken fel tudnak majd pörögni a játékosok, hiszen nagyon sok volt a lefordulás, az egyéni hiba” – mondta a svéd edző. Állításait alátámasztja, hogy amennyiben hihetünk a statisztikának, a mérkőzésen a védelmek átjáróháznak bizonyultak, a vesztes fehérváriak is 45-ször lőhettek kapura.

Jobban helytálltak a Vienna Capitals fiataljai az UTE ellen. Az újonc bemutatkozása tulajdonképpen nem sikerült rosszul, sokáig ügyesen használták ki, hogy csak az újpestieknek volt vesztenivalójuk, és ezért rendkívül ideges, türelmetlen vendégcsapattal találkoztak. Megszerezték a vezetést, és egészen a mérkőzés legutolsó szakaszáig nyílt volt a pontok sorsa. Kevés helyzetük volt, de azokat igyekeztek lövéssel befejezni, gyorsak, szemfülesek és vagányak voltak. Ugyanakkor egyértelmű, hogy még hosszú út áll előttük. “Jó szezonkezdet volt – nyilatkozta a mérkőzés után Christian Dolezal, a bécsiek vezetőedzője. – A csapatom keményen küzdött, és az első harmadban nyílttá tudta tenni a mérkőzést. Természetesen van még hová javulnunk, a srácok nap mint nap sokat tanulnak ehhez. Sajnos az utolsó harmadban már nem tudtuk tartani a tempót, az UTE megérdemelten győzött. De felemelt fejjel jöhettünk le a jégről. Az első profi meccsünkhöz képest jó teljesítményt nyújtottunk.”

Vasárnap Pesterzsébeten a Ferencváros lesz az a csapat, amelyik igazán veszíthet a csatában. Egy szoros csatát követő vereség a bécsiek számára egyelőre siker ebben a ligában. Ahhoz, hogy a hazaiak behúzzák a győzelmet és lehetőség szerint a három pontot, a péntekinél pontosabb, összeszedettebb játékra lesz szükség, és arra, hogy a játékosokat ne nyomassza az elvárt győzelem.

FTC–Vienna Capitals II 6-0

   

A Fradi a két farmcsapat könnyed legyőzésével kezdte a 2017/18-as idényt.

A két nappal ezelőtt a Titánok ellen látottnál lényegesen összeszedettebb és gyorsabb játékkal indított a mérkőzést a Ferencváros. A Vienna Capitals fiatal farmcsapata gyakorlatilag a kapuját védte az első harmad első felében. Tschrepitsch kapust és csapatát a szerencse is megsegítette jó néhányszor, így a 12. percig kellett várni az FTC vezetőgóljára, ekkor Dubek húzta a kapuba a kapusról kipattanó korongot. A találattól annyira megnyugodott a hazai csapat, hogy vissza is vett az addigi feszességből, és ezt a Vienna kihasználta, átvette az irányítást. Nem sok hiányzott az 1-1-hez, de Sevela jól állta a sarat.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott. A bécsiek szimpatikus hajtós, játékos hokit nyomtak, a hazaiak valamelyest rendezték soraikat. Mindkét csapat előtt számos lehetőség adódott, végül a Fradi talált be, egy jelentős kapushiba eredményeként a 23. percben már 2-0 állt a táblán. Az iramra nem lehetett panasz, a korong helyenként dadogott, de pörögtek az események. Hietamaki kék vonalas bombával szerezte meg a harmadik zöld-fehér találatot, emberelőnyben volt eredményes a veterán finn bekk. 3-0 a 35. percben.

A harmadik harmadra elfogyott a Capitals ellenállása. A bécsiek saját kapujuk előtt sem tudtak már takarítani, igazi grundhokijelenetek zajlottak a vendégkapunál. Németh Attila és Kovács Viktor is így talált a kapuba. Utána megint csak visszább vett a hazai együttes, a bécsiek ismét vezettek néhány gólt ígérő akciót, de nem sikerültek a befejezéseik. A hajrára visszatért az élet a jégre, Jabornik szép gólt ragasztott a bal felsőbe az 59. percben, ezzel kialakult a 6-0-s végeredmény. Majd Leitner ütközte le Sevelát a palánknál, amiből verekedés is támadt természetesen. A Ferencváros előnyben fejezhette be a mérkőzést, de a végeredményen ez már semmit nem változtatott.

Sokat kell még tanulnunk

   

A Vienna Capitals II vezetőedzője elégedett volt az FTC elleni második harmaddal.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): “A Vienna fiatal csapat, jóval kevesebb légióssal, mint amennyi a többieknek van ebben a ligában, de remekül küzdött, nagyon jó ellenfelek voltak. Ami minket illet, megszereztük a három pontot, lőttünk hat gólt, de továbbra is túl sok hibával játszunk. A passzjátékunk szörnyű, és túl sok lehetőséget adunk az ellenfeleknek. Most például 3-0 után a bécsieknek két hatalmas helyzetük is adódott. Egy-egy rövidebb szakaszban már képesek voltunk jobban játszani, de tovább kell még javulnunk. Azzal a csapattal, amilyenünk most van, jobban kell játszanunk. A pontokkal elégedett lehetek, de képeseknek kellene lennünk legalább három-négy egymás utáni pontos passzra. Pénteken jön a visszavágó, mi megyünk Bécsbe. Érdekes mérkőzés lesz.”

Christian Dolezal (vezetőedző, Vienna Capitals II): “Az első harmadban fel kellett vennünk a ritmust. Nem volt könnyű. Ez egészen más szint, mint amelyen a játékosaink eddig játszottak, itt már felnőttek ellen kell játszani. Ezt már a pénteki mérkőzésünkön is megtapasztaltuk. A második harmadban nyújtott játékunkkal viszont elégedett voltam annak ellenére is hogy azt a 20 percet is elvesztettük 2-0-ra. De ki tudtunk alakítani helyzeteket a Ferencváros kapuja előtt. Aztán elfáradtunk és elkezdtünk újra junior hokit játszani, jöttek a kiállítások és ezen a szinten kapott gólokat jelent. Fiatal a csapatunk, sokat kell még tanulnunk.”

Erste Liga, 404 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Muzsik, Pálkövi.
Sevela: 100% (Pleszkán)
K
Tschrepitsch: 86,7% (Wegerer)
Hietamaki, Tuominen, Tendler, Shupe, Könczei
1
Piff, Kuqali, Janisch, Maxa F., Schönwetter
Jaborník, Owen, Szappanos, Dubek, Fliszár
2
Karitnig, Wolf, Maxa A., Habernig, Artner
Korbuly, Jászai, Németh, Rafaj, Virág
3
Kruckovyc, Pelz, Szabad, Schlögl, Thalhammer
Lengyel, Lakatos, Tóth, Bödök, Kovács
4
Leitner, Bolterle, Rohm
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:36 FTC Dubek Fliszár Hietamaki
2-0 24:24 FTC Hietamaki Jaborník Németh
3-0 34:59 FTC PP Hietamaki Németh Szappanos
4-0 41:25 FTC PP Németh Tuominen Virág
5-0 44:25 FTC Kovács Tóth Bödök
6-0 58:47 FTC Jaborník Könczei
45 Kapura lövések száma 27
18 Kiállításpercek 16

Az FTC–Vienna Capitals II góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum