A MAC ellen javíthatnak a Titánok

   

Borzasztóan kezdődött a székesfehérváriak számára a szezon, egy MAC elleni helytállás javíthatna a hangulaton.

A Fehérvár ilyen rossz eredményekkel még nem rajtolt, a nagy csapat mellett a fiatalok is beleszaladtak a késbe. A Titánok hatalmas veréssel távoztak Pesterzsébetről, pedig a Ferencváros sem játszott jól, ezt még Greg Lindqvist nyilatkozata is megerősítette. Az 1-8-as meccsen Kóger István csapata rutintalanul játszott, a ferencvárosiak vezető gólja után óvatlanul ment az eredmény után, sokat hibázott, és számolatlanul nyelte a gólokat. Kornakker élete második felnőtt meccsén a nagy hibája után Kóger István értékelése szerint megroppant, mégsem kapott cserét. Igaz, mivel Visentin nem állt az EBEL-csapat rendelkezésére, ezért Scola volt a nagycsapattal, a Titánoknál pedig az első éves junior Szeles Martin állt bevetésre készen, akinek még egyetlen felnőtt mérkőzése sem volt. Valószínűleg hasonló lesz a helyzet vasárnap is, amikor a nagyok Zágrábban próbálnak javítani, a fiataloknak pedig ugyanabban az időben a MAC ellen kellene összekapniuk magukat.

A vendégek a pénteki nyitányon az adminisztratív okokból megtizedelődött Dunaújváros otthonából hoztak el a három pontot, de Majoross Gergely nem volt maradéktalanul boldog a látottaktól. A lényeg a győzelem, summázta két ideges csapat összecsapását. A csapatjáték javításában azért lelkiekben mindenesetre sokat segíthet a pénteki győzelem. A MAC-nak bőven van még mit csiszolnia a játékán, hiszen az előszezonban a mérkőzéseken belül is rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottak Nagy Krisztiánék, és az Acélbikák ellen sem volt minden a helyén. Ennek ellenére a jóval erősebb és tapasztaltabb játékosokat felvonultató MAC az esélyesebb a vasárnapi összecsapáson.

MACAVS QF3 B

Fotó: Mudra László (MAC Budapest)

Fehérvári Titánok–MAC Budapest 2-4

   

Az ezüstérmes fővárosiak a dunaújvárosiak után a fehérváriakat is legyőzték.

A mérkőzés első harmada kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat 7-7 alkalommal találta el ellenfele kapuját. Ezekből 1 gól született, a 15. percben Wesley Cunningham, a budapestiek hátvédje megszerezte első magyarországi találatát. A második játékrész elején a MAC növelte előnyét, Kovács Bronson révén kihasználtak egy emberelőnyt. A Titánok négy perc múlva szépítettek a Erdei Zoltán találatával, majd a következő percekben 4 MAC-játékos is kapott kisbüntetést. A fehérváriak kettős emberelőnyben is játszhattak, a lehetőséget Derek Schoenmakers váltotta gólra. A záró húsz perc elején kettőt lőttek a fővárosiak, előbb Brance Orbán, aztán 3 percre rá Nagy Krisztián talált be Alex Scola kapujába, utóbbi gól emberhátrányban született. A végén lekorcsolyázott a hazaiak kapusa, hiába. A MAC 4-2-re győzött, a pénteki, dunaújvárosi siker után a másik Fejér megyei csapat otthonában is nyert.

Amikor hokiztunk, akkor elég jól hokiztunk

   

Majoross Gergely kritikusan nyilatkozott csapata vasárnapi győzelme után.

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: ”A legnagyobb feladat a mai mérkőzésen az volt, hogy a pénteki, Ferencváros elleni 8-1-es vereség után a srácokban megmaradjon a hit, azt akartam, hogy bízzanak magukban, hogy ezek a srácok ma ne kishitűen menjenek ki a pályára egy topcsapat ellen. Ez jól sikerült, egy nagyon jó mérkőzést vívtunk és azt gondolom, hogy a mérkőzés nagy részében még fel is vettük a versenyt a nagyon erős játékerőt képviselő MAC ellen. Azért keserű a szám íze az eredmény miatt, mert a játékban még több is benne volt. Egyet lőttünk öt a háromban, de megvoltak a sanszok, mert fegyelmezetten dolgoztunk, sokat járt a lábunk, nem akasztottunk, nem kézzel akartuk megállítani őket, hanem lábbal, ebből adódóan mi kaptuk az emberelőnyöket. Sajnos ezeket még nem olyan számban tudjuk kihasználni, mint ami elvárható lenne, fogjuk csiszolni és talán ezekkel még mérkőzéseket fogunk eldönteni.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): ”Amikor hokiztunk, akkor elég jól hokiztunk, amikor pedig mindenféle egyéb tényezővel foglalkoztunk, frusztráltak lettünk és felesleges kiállításokat szereztünk, akkor nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Alapvetően azt gondolom, hogy ez egy visszatérő probléma nálunk. Amikor nyáron azon gondolkoztunk, hogy mit kell hozzáadni ehhez a kerethez, hogy minél erősebb legyen, akkor az egyik az volt, hogy kellenek magasabb hőfokon égő emberek, de ez a tűz sokszor inkább kárunkra van, mint hasznunkra, úgyhogy ezzel foglalkoznunk kell, de amit hoki szintjén műveltünk, az tetszett.”

Forrás: Fehérvári Titánok honlap

Erste Liga, 2017. szept. 10., vasárnap. Játékvezetők: Babic, Wolf, Kedves, Ozsváth.
Scola: 85,7% (Szeles)
K
#2465: 92,0% (Bálizs)
Takács, Vehmanen, Antilla, Kiss P., Kocsis
1
Vokla, #4914, Terbócs, Nagy K., #4913
Reiter, Szabó B., Vizi, Ainsworth, Schoenmakers
2
Macaulay, #3879, #693, #776, Klempa
Sándor, Imre, Mazzag, Hamvai, Varga
3
Garát, Pozsgai, Dansereau, Brown, Orban
Prácser, Antal, Erdei, Balogh
4
#4629, #688, #3579, #2474, Majoross
Kóger István
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:43 MÚB #3 Vokla #44
0-2 22:51 MÚB PP #62 Dansereau #93
1-2 26:34 FHA Erdei
2-2 35:19 FHA PP2 Schoenmakers Ainsworth Antilla
2-3 41:43 MÚB Brown Macaulay Dansereau
2-4 44:49 MÚB SH Nagy K. Klempa
25 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 26

A Titánok–MAC góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum