A bajnok ellen mutatkozik be az újjáépülő Csíkszereda

   

A legnehezebb feladat, a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzés jutott elsőre az újjáépítést zászlójára tűző Csíkszeredának.

A korábbi évektől eltérően nyugodt, komoly munkával eltelt nyár, erős tesztmérkőzések és jobbára időben megtalált légiósok jellemezték a Csíkszereda holtszezonját. Az előző években mindig a hektikus változások időszaka volt ez, most azonban a stabilitásra szavaztak a vezetők. Hamar eldőlt, hogy marad a Gudas-Hozó edzőpáros, és marad a hazai játékosok nagy többsége is. Változtak viszont a csalódást okozó légiósok, a cseh Radim Valchar kivételével mindenkitől megváltak, hat új vendégmunkás érkezett a csapathoz. Összehasonlíthatatlanul pozitívabb a hangulat a csapat körül, mint korábban, reméljük, a játékosok, szakvezetők megkapják azt a türelmet és bizalmat mindenkitől, ami ahhoz szükséges, hogy a csapat fokozatosan ismét a korábbi hírnevéhez méltóan szerepeljen. Nemsokára 90 éves lesz a csíkszeredai jégkorong, a cél az, hogy a jubileumi évre legyen ismét bajnokesélyes gárda a Székelyföldön. Az első lépés ebben az irányban a DVTK elleni hazai mérkőzés lesz a Vákárban szombaton este helyi idő szerint 6 órától.

A vendég DVTK már túl van a bemutatkozáson. Brassóban a romániai játékosok krémjét és melléjük igen erős légiósokat összegyűjtó Corona ellen kapott gól nélkül, 3-0-ra nyerve indították a szezont. Minden harmadban egy találatot szereztek, Rasmus Kulmala és Vas János is meglőtte első gólját bajnoki mérkőzésen miskolci színekben. Az első benyomások valamint az előszezonban a Visegrád Kupán nyújtottak alapján elmondható, hogy a DVTK megfelelt a várakozásoknak, ismét harcban lehet a bajnoki címért. A magyar mag erősödött, a légiósok sem gyengültek. A háttér évek óta remek, minden körülmény adott a sikeres munkához. Ennek megfelelően a megerősödött Csíkszereda ellen is a DVTK az esélyes, de nem lesz könnyű dolga a Vákás Lajos Jégcsarnokban.

SCC-MIS_2016-17

“Úgy érzem minden fronton jobb és érettebb csapatunk van, mint az elmúlt idényben – mondta a klub előzetesében Leo Gudas vezetőedző. – A fiúk remekül is dolgoztak végig, úgy a felkészülési meccseken, mint az edzéseken. Elsőre a liga középmezőnyébe várom a csapatot, ahonnan majd elérnénk a rájátszást. Nincs könnyű első meccsünk a címvédő DVTK ellen, de minden meccs 0–0-val indul. Nagyon oda kell figyeljünk és stabilizálnunk kell a védelmünket Ez lesz a legfontosabb és ha ezt megoldjuk onnan bármi megtörténhet.”

Mikael Tisell azt ígérte a brassói győzelmet követően, hogy a DVTK nem fog lazítani, ugyanolyan komolysággal áll neki a csíkszeredai derbinek, ahogy ezt tette Brassóban. Ebből pedig izgalmas mérkőzés kerekedhet.

SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék 2-4

   

A címvédő miskolciak kétgólos hátrányból fordítottak a Sportklub otthonában, Peter Sakaris 3 ponttal járult hozzá a sikerhez.

A Sportklub Csíkszereda a Brassóban diadalmaskodó DVTK Jegesmedvék ellen kezdte meg a 2017/18-as szezont, mégpedig kiválóan. A csíkiak az első harmadban két gólt is lőttek, előbb Antal Zsombor, majd pedig a bőséges KHL-rutinnal rendelkező Andrej Taratuhin talált be Adorján Attila kapujába. A második játékrészben egyenlítettek a miskolciak, Galanisz Nikandrosz szépített, Peter Sakaris egalizált. Utóbbi játékos a későbbiekben is komoly szerepet vállalt, ugyanis a 47. percben vezetéshez juttatta a DVTK-t. A folytatásban Gőz Balázs is betalált Ruczuj Gellértnek, amivel beállította a 4-2-es végeredményt. A Jegesmedvék legközelebb pénteken játszanak Erste Liga-meccset Újpesten, míg a Sportklub ugyanezen a napon a Fehérvári Titánokat fogadja.

ml_160913_011_peter_sakaris_4

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Borzasztóan kezdtük a mérkőzést

   

Gudas és Tissel sem volt elégedett a szombati Erste Liga-meccsen látottakkal.

Leo Gudas (vezetőedző, Sportklub): “Vesztettünk, így sok okunk nincs az örömre. Az első felvonásban fegyelmezetten játszottunk, utána egyre több teret engedtünk az ellenfélnek, illetve több fölösleges kiállítást is engedtünk. A második kapott gólt harminc másodperccel a harmadik vége előtt nagyon el kellett volna kerülni. A fiúk jól küzdöttek, de olyan elemi hibákat tudunk elkövetni, amelyet egy ilyen szintű csapat azonnal kihasznál és ezt meg is tette.”

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK): ”Borzasztóan kezdtük a mérkőzést és az ellenfél két alkalommal is büntetett. A meccsbe fokozatosan jöttünk bele és úgy érzem, hogy a második harmadtól kezdve mi voltunk az erősebb csapat és ez meg is látszott a végeredményen. Nagyon fontos pillanata volt a meccsnek, hogy a hazai alakulat nem tudta megszerezni a harmadikat, hanem mi jöttünk fel mínusz egyre, majd a második harmad vége előtt egy szerencsés góllal egyenlítettünk. Nagyon fontos momentumai voltak a meccsnek.”

Erste Liga, 1200 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Sikó.
Ruczuj: 89,2% (Onodi)
K
Adorján: 93,9% (Kiss)
Hudec, Papp, Valchar, Rusnák, Antal Zs.
1
Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi
Brnák, Salló, Bíró, Taratuhin, Fabus
2
Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Tóth A.
Gecse, Farkas, Fodor, Molnár, Moldován
3
Vojtkó, Gőz, Sakaris, Kulmala, Ritó
Orbán, János, Rokaly Sz., Casaneanu, Antal N.
4
Bernáth, Karda, Albert, Tóth G., Köllő
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Tisell Mikael
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:25 SCC Antal Zs. Fodor Rusnák
2-0 07:46 SCC Taratuhin Moldován
2-1 23:25 MIS Galanisz Magosi
2-2 39:30 MIS Sakaris Rantanen Tóth A.
2-3 44:39 MIS Kulmala Sakaris Ritó
2-4 49:51 MIS PP Gőz Sakaris Kulmala
33 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 4

A Csíkszereda–DVTK képes összefoglalója

 

A Csíkszereda–DVTK góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum