Hullámzásra késztetik-e a Titánok a Fradit?

   

Greg Lindqvist vezetőedző szerint egyenletesen magas színvonalú játékkal lehet csak győzni a Fehérvár ellen, de ehhez a Titánoknak is lesz egy-két szavuk.

Pénteken a Ferencváros is megkezdi a 2017/18-as Erste Liga-szezon küzdelmeit, Greg Lindqvist csapata hazai pályán fogadja a Fehérvári Titánokat. A Ferencvárosról szezon eleji értékelésünkben azt írtuk, hogy a tavalyi színvonalat minden bizonnyal tudják majd hozni, de valószínűbb, hogy ennél még erősebbek lettek az új igazolásoknak köszönhetően. Ez pedig nem kevés, hiszen a tavalyi szezon végén kis híján meglepték a kétszeres bajnoki címvédő DVTK-t, a későbbi bajnok csak hetedik meccsen tudott győzni.

A Fehérvár igazi sötét ló a mezőnyben, ami legnagyobb részt speciális helyzetéből, vagyis farmcsapat mivoltából adódik. Ez többek között azzal jár, hogy a távozó játékosokat nem neves légiósokkal, hanem belülről pótolják. A keret egy jó része tehát nem csak új, de roppant fiatal is. Ennek a csapatnak nyilvánvalóan időre és türelemre van szüksége ahhoz, hogy kifussa a benne rejlő potenciált. A bizonytalanság másik része a lejátszók személyéből fakad. Alex Scola és Kornakker Dávid kapusok mellett ugyanis 6 hátvéd és 11 csatár alkotja a keretet, tehát rendszeresen várható, hogy a nagycsapatnál hosszabb-rövidebb időre a kispadra szorulók közül páran helyet kapnak a farmban. Ha részletesebb elemzést olvasna a Fehérvár keretéről, ide kattintva megteheti.

Ezzel együtt hiba volna lebecsülni Kóger István tanítványait, a felkészülés során 6-0-ra győzték le az előző napon Miskolcon győztes Vienna Capitals II-t, majd hazai pályán a Fradi ellen is diadalmaskodott, igaz, pénteki ellenfele később revánsot vett. A felkészülési meccsekkel egyébként is vigyázni érdemes, erre hívta fel a figyelmet Greg Lindqvist vezetőedző is a Ferencváros Facebook-oldalán megjelent videóinterjúban: „Az előszezonbeli meccseink felemások voltak, de azokból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A vesztes meccseinken is voltak jó periódusaink, de a hullámzás majdnem minden meccsünkre jellemző volt, ezen kell javítanunk.”

Hogy ehhez képest miben más az alapszakasz és milyen lett az idei csapat, a svéd edző erre is válaszolt: „Véget ért az előszezon, most már élesben megy minden, pontokért szállunk harcba, ennek megfelelően fel kell pörögnünk, most már 60 percen keresztül jól kell játszanunk. Tucatnyi jó igazolásunk van, akiket egységes csapattá kell gyúrnunk. Nagyon jó a keretünk, jó srácok érkeztek, mindenki keményen dolgozik, úgyhogy jó edzéseink vannak. Nagyon várjuk már az új szezont. Első ellenfelünk a Fehérvár, egy nagyon masszív csapat, remek légiósokkal, jó kapusokkal, úgyhogy magas szinten kell játszanunk, hogy győzni tudjunk.”

Technikai részletekről is muszáj szót ejtenünk, hiszen az idei szezontól megváltozik Pesterzsébeten a beléptetés rendje, amely elsősorban a vendégszurkolókat érinti. A klub honlapjának tájékoztatása szerint: „A legfontosabb változás, amely már a szeptember 8-ai, Fehérvári Titánok elleni Erste Liga-mérkőzésen is érvényben lesz, hogy a főbejáratnál található hivatalos jegypénztárban kizárólag a hazai szurkolók válthatnak belépőt, ahol a jegy mellé megkapják a belépésre jogosító karszalagot is. A vendégszurkolók belépése a vendégszektorba a jövőben nem a főbejáraton, hanem a csarnok hátsó oldalánál található vendégbejáratnál lehetséges, az ábrán jelölt módon. Vendégszurkolóink belépőjüket is itt válthatják meg. A bérletes, vagy Erste Liga pályabelépővel rendelkező vendégek, valamint a VIP vendégek a főbejárat előcsarnokában felállított pultnál vehetik át a belépésre jogosító karszalagjaikat, így nem kell sorba állniuk a jegypénztárnál.”

FTCAVS MK

Fotó: Claus János

Ferencváros–Fehérvári Titánok 8-1

   

A Ferencváros lassú kezdéssel és közepes játékkal is kiütötte a fiatal fehérvári csapatot.

A Fehérvári Titánok visszakapták az EBEL-csapattól Kocsis Ferencet és Vizi Dánielt, a kapuban pedig Kornakker Dániel ezúttal mutatkozott be felnőtt mérkőzésen. A játékvezetők közül az eddig vonalbíróként tevékenykedő Kókai Márk debütált a ligában középen. Az első harmad első fele a Ferencvárosé volt a bajnoki nyitányon. Az újonc kapus percekig jól tartotta csapatát, de a 12. percben már ő sem tudott segíteni. Rafaj Attila egy kiválóan kijátszott emberelőny végén vezetést szerzett. A gól után többet próbálkozott a vendégcsapat a gólszerzéssel, mint addig, de nem járt sikerrel. Összességében egy nagyon alacsony színvonalú harmaddal indult a szezon Pesterzsébeten.

A második játékrészben valamivel jobb hokit láthatott az álmos hangulatban nézelődő közönség. A Titánok összeszedett támadójátékot mutattak be, a hazaiak sokszor szabálytalankodtak, így a vendégek komoly lehetőségekhez jutottak, de ezekből nem szereztek gólt. Kettős emberelőnyben is volt esélyük, de gyenge volt a Volán fórjátéka, egy rossz lövéssel hozták le a Kocsissal kiegészült légiósok azt a 30-40 másodpercet. Emberhátrányban váratlanul duplázta meg előnyét a hazai együttes. Egy védekezési hibát követően Dubek Vladimir szerzett korongot a kapu mögött, amit az üresen hagyott kapuba húzott. A 33. percben 2-0 állt a táblán. Ment tovább előre a Volán, jött az újabb Fradi-gól. Jabornik húzott el a jobb szélen, és az egyéni akciója végén átemelte Kornakker mamutja felett a korongot. Egy percben belül pedig eldőlt a meccs. Két Kornakker-bravúr után sem szabadult fel a kapu előtere, érkezett Németh Attila, és ismét csak az üres kapuba kellett lőnie az FTC csatárának. 4-0 a 39. percben.

A Fehérvár jól jött ki az öltözőből, és kezdeményezőkészségük a 43. percben gólt eredményezett. A végig jól mozgó Reiter Attila kék vonalas lövésébe Ainsworth szúrt bele a kapu előtt. 4-1. Fellángolt a tűz a Volánban, a második találat is közel volt, de nem sikerült visszajönni a meccsbe. Hietamaki távoli bombája végképp eldöntötte a meccset, a 47. percben 5-1-re állt a mérkőzés. Innen már csak az after party volt hátra. A vendégek védekezése szétesett, sorra jöttek a zöldek kontrái, az utolsó tíz percben Dubek, Szappanos és az éppen a Titánoktól igazolt Tóth Renátó talált be, 8-1-re végződött a mérkőzés. Nem túl jó meccsen szép sikerrel indult a Fradi szezonja. Kóger Istvánra és stábjára nagyon komoly munka vár, de ennél csak jobban alakulhatnak a dolgok számukra a folytatásban.

Sevela FTC 2016_17

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Erste Liga, 380 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Muzsik, Hernády.
Sevela: 97,8% (Pleszkán)
K
Kornakker: 86,4% (Szeles)
Hietamaki, Tuominen, Tendler, Shupe, Könczei
1
Takács, Vehmanen, Vizi, Ainsworth, Schoenmakers
Jaborník, Owen, Szappanos, Dubek, Fliszár
2
Reiter, Szabó B., Mazzag, Antilla, Hamvai
Korbuly, Jászai, Németh, Rafaj, Virág
3
Sándor, Imre, Kocsis, Kiss P., Varga
Lengyel, Lakatos, Tóth, Bödök, Kovács
4
Prácser, Antal, Erdei, Balogh
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:13 FTC PP Rafaj Shupe Jaborník
2-0 32:53 FTC SH Dubek Hietamaki
3-0 37:23 FTC Jaborník Könczei
4-0 38:32 FTC Németh Virág Rafaj
4-1 42:30 FHA Reiter Kocsis Ainsworth
5-1 46:31 FTC PP Hietamaki Tuominen Szappanos
6-1 52:54 FTC Dubek Hietamaki
7-1 56:56 FTC Szappanos Hietamaki Tuominen
8-1 57:59 FTC Tóth Jászai Bödök
59 Kapura lövések száma 45
12 Kiállításpercek 8

Az FTC–Titánok góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum