Távol vagyunk attól, hogy készen legyünk

   

A legutóbbi két dunaújvárosi bajnokiját elvesztette Majoross Gergely csapata. Indul az Erste Liga!

A DAB alapos, de a MAC sem kis átalakításon ment át a nyár folyamán. Újvárosból komoly, meghatározó játékosok távoztak, őket részben magyar hokisokkal, részben az előző szezonbelieknél erősebbnek látszó légiósokkal igyekeztek pótolni. Új szakvezető irányítja a csapatot. A cseh David Musial debütál az Erste Ligában: “Az egyik legjobb magyar csapat látogat hozzánk pénteken. Okosan és összeszedetten kell játszanunk, hatvan percen keresztül koncentrálva, csapatként kell jégkorongoznunk. A fiúk készen állnak, jók voltak az edzések, úgy érzem, az öltözőben is kiváló a hangulat. Izgatottan várjuk a kezdést!”

Majoross Gergely már rutinos tréner, az idei lesz a negyedik szezonja vezetőedzőként a felnőttek között, ebből a harmadik a MAC Budapestnél. Csapatában mindenki egészséges, a több napot kihagyó Keresztury Erik is, de az ő játéka még kérdéses. ”Ott tartunk, ahol szeretném, hogy tartsunk ilyenkor – mondta a MAC edzője a Jégkorongblognak. – Ha ennél magasabb elvárásaim lettek volna, akkor sokkal korábban kellett volna kezdenünk, aminek lenne egy csomó hátulütője. A tervnek megfelelően haladt minden, jó ez így, ahogy van, noha természetesen távol vagyunk attól, hogy kész legyünk a csapatépítéssel.”

A Debrecen visszalépésével egy magyar csapattal kevesebb indul az idei sorozatban. Arra voltunk kíváncsiak, Majoross Gergely hogyan látja a liga színvonalát és a fejlődés lehetőségét. ”Évek óta emelkedik valamelyest a színvonal, legalábbis kiegyenlítettség mutatkozik, és talán a topcsapatok száma is növekszik olyan értelemben, hogy az első egy-kettővel többen tudnak versenyben maradni, és a mezőny vége is tud a legjobbakkal szoros meccseket játszani. Ez jó. De azt hiszem, ahhoz még sok időre van szükség, hogy a színvonalban nagy áttörés következzen be. A következő lépés messze van, időt vesz igénybe. Ez csak részben pénzkérdés. Pénzzel annyit lehet növelni a színvonalon, hogy jobb légiósokat tudunk igazolni. De a tapasztalatom az, hogy az igazán minőségi légiósokat nemcsak azért nem tudjuk elérni, mert nincs elég pénz, hanem mert nekik ez a liga nem perspektíva. Egy jó légiós ide egy kicsit több pénzért sem biztos, hogy eljön, mint egy erősebb ligába, mert nincs benne a pakliban, hogy egy jó szezon után ötször annyit keressen, vagy sokkal jobb helyre tudjon igazolni.”

A MAC lecserélte a teljes légiósállományát a holtszezonban. Escobedót megtartották volna, de ő egészségügyileg nem volt olyan állapotban, hogy végig tudja játszani az idényt. Vajon mi alapján választották az újakat? “Mindenkit egy bizonyos képességcsomag alapján igazoltunk a keretünkbe. Általánosságban elmondható, hogy úgy választottuk ki a légiósokat, hogy tudtuk, a játékuk mellett nekünk kell segítség abban is, hogy vezéregyéniségek legyenek a csapatban, és jó csapattársak legyenek. Ebben javulnunk kellett az előző szezonhoz képest. A hozzáállásnál pedig csak az a fontos, hogy ne rontsuk el, mert a meglévő keret ebből a szempontból egészen kiváló.”

Nagy Mark DABMAC2

Fotó: DAB

DAB–MAC Budapest 3-5

   

Az alig több mint három sornyi játékossal felálló Acélbikák nagy csatát vívtak a legutóbbi szezon ezüstérmesével.

A dunaújvárosiak az eredeti tervekhez képest nem számíthattak Nagelerre, Izackyra és Sillóra, így csak 16 mezőnyjátékossal várták a fővárosiakat, míg a cserekapus az a Barna Bence volt, aki csütörtökön még a Szeged és a DAB közös U18-as csapatában védett a MAC ellen. A mérkőzés elején 2 percen belül 3 gól is született: Jarmo Jokila első magyarországi góljára Hetényi Péter 75 másodperc múlva válaszolt emberelőnyben, ám nem örülhettek sokáig az Acélbikák, ugyanis 20 másodpercre rá Terbócs István újra a MAC-ot juttatta előnyhöz. A folytatásban a gólokat felváltották a szabálytalanságok, a DAB kettős emberelőnyben is játszhatott, ám nem élt a lehetőséggel.

A második harmad elején megléptek a budapestiek, előbb Garát Zsombor, majd Jared Brown talált be Duschek kapujába. A 39. percben Danilo Szkripec visszahozta a hazaiak reményeit, egy kimaradt emberelőny után kétgólosra csökkentette a különbséget. A záró húsz perc elején Dominik Novotny első Erste Liga-találata azt jelentette, a DAB egy gólra került az egyenlítéstől. Ez nem jött össze, a végén Duschek lekorcsolyázott, hiába, Nagy Krisztián betalált az üresen maradt kapuba és beállította az 5-3-as végeredményt. A MAC vasárnap a Fehérvári Titánokhoz látogat, míg a DAB hétfőn az UTE otthonában szerezheti meg első győzelmét.

Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal

   

A DAB vezetőedzője annak ellenére értékelte pozitívnak jégkorongozói teljesítményét, hogy három játékosára nem számíthatott.

David Musial (vezetőedző, DAB): ”Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, mindenki nagyon jól dolgozott. Soha nem hallottam még arról, hogy három játékosnak ne érkezzen meg a játékengedélye egyszerre. Emiatt sajnos a teljes taktikánk, a soraink szétestek, mindent a semmiből kellett felépíteni alig néhány perc alatt. Remélhetőleg hétfőn már teljes csapattal tudunk kiállni Újpesten.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): ”Kapkodó, ideges volt mindkét fél, ahogy az egy első meccstől elvárható. A legtöbb, amit egy ilyen mérkőzésből ki lehet hozni, az egy győzelem, ezt szerencsére sikerült megoldanunk.”

Erste Liga, 2017. szept. 8., péntek. Játékvezetők: Halassy, Wolf, Berkesi, Berger.
Duschek: 90,5% (Barna)
K
Bálizs: 91,2% (#2465)
Hetényi, Erdélyi, Blahij, Vrana, Azari
1
Garát, Pozsgai, Dansereau, Brown, Orban
Orbán, Szkripec, Novotny, Borbás, Török
2
Vokla, #4914, Terbócs, Nagy K., #4913
Hruby, Léránt, Lencsés, Odnoga, Németh
3
Macaulay, #3879, #693, #776, Klempa
Nagy M.
4
Fejes, #688, #4048, #4629, Majoross
David Musial
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:03 MÚB #3 Terbócs #93
1-1 04:18 DAB PP Hetényi Vrana Blahij
1-2 04:38 MÚB Terbócs #93 Nagy K.
1-3 25:25 MÚB Garát Nagy K. Terbócs
1-4 29:56 MÚB Brown
2-4 38:42 DAB Odnoga Novotny
3-4 41:36 DAB Novotny
3-5 59:00 MÚB EN Nagy K. Pozsgai Brown
34 Kapura lövések száma 42
14 Kiállításpercek 32

A DAB–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum