Kovács Csaba visszavonult

   

Újabb szapporói szereplő lép le a porondról.

A 33 éves Kovács Csaba 2002 és 2016 között az Alba Volán oszlopos tagja volt. Pályafutása utolsó szezonját a MAC Budapestben töltötte. A 2017. évi világbajnokságra Rich Chernomaz szerette volna elvinni, de a kiváló csatár egészségi állapota ezt nem tette lehetővé.

Kovács Csaba neve nem szerepelt a MAC idei keretében, de sokáig bizonytalan volt, hogy ez az állapot átmeneti-e. Mint a Nemzeti Sport szerdai anyagából kiderül, nem. Ifjabb Kovács Csaba a visszavonulás mellett döntött.

Hogy miért, arról Szűcs Andrásnak a következőket nyilatkozta: “Fiatalon belekerültem a darálóba, és Fehérvárról is részben azért jöttem el, mert a fiaim hétévesek lettek, és több időt szerettem volna velük tölteni. Idén már azt mérlegeltem, többet ad-e még a hoki, elérhetek-e valamit, amit eddig nem. Ha viszont nem, és nincs meg bennem a teljes elhivatottság, az nem sportszerű a csapattársaimmal és végső soron a játékkal szemben sem. Egyszer mindenki visszavonul, úgy éreztem, nekem most kell, mert a civil életemben is most adódtak lehetőségek.”

Kovács Csaba 10-szeres magyar bajnok, 173-szoros válogatott. Ott volt Szapporóban és Krakkóban, továbbá tevékeny részese volt a magyar válogatott zürichi és szentpétervári A csoportos szereplésének is.

2_15

Fotó: Mudra László (MJSZ/jegkorongblog.hu)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk