A dobogó lesz a válogatott célja a vb-n

   

Mármint az áprilisi divízió 1/A-s tornán, Budapesten. Erről Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány bemutatkozó tájékoztatóján esett szó.

Such György MJSZ-elnök az eseményen az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott: az észak-amerikai dominancia után ezúttal észak-európai szakember irányítja a nemzeti csapat munkáját, aki új szemléletet hozhat a hazai jégkorongsportba. Hozzátette, reméli, hogy hosszú távra sikerült megtalálni a megfelelő embert a felnőtt és a junior válogatott élére a Rich Chernomazt váltó 61 esztendős finn szakvezető személyében.

A távirati iroda kérdésére elmondta: a közvélemény és természetesen a szövetség is feljutást szeretne a vb-n, ám hangsúlyozta, a reális célkitűzés az első háromba kerülés lesz. “Rendkívül kiegyenlített a mezőny, minimális lélektani mozzanatok döntik majd el a mérkőzéséket” ? szögezte le Such.

Egri Gergely sportigazgató ugyanott arról beszélt, hogy az új, főállású szakvezető kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy legyen kapcsolata a magyar jégkoronggal, ne legyen számára ismeretlen a közeg. Ennek Tolvanen maradéktalanul megfelelt, hiszen 2009-ben irányította a fehérvári EBEL-csapatot, amely története során először vele jutott be a liga rájátszásába.

Maga Jarmo Tolvanen kiemelte, nagyszerű lehetőség számára, hogy visszatérhet Magyarországra, ahol szorosabb és jobb kapcsolatot szeretne kialakítani az edzőkkel és a klubokkal, mint amilyen a korábbi kapitányoknak volt. Hozzáfűzte, teljes állásban sok játékost tud megfigyelni, így számára elődeinél könnyebb lesz a kiválasztás, nem kellenek majd nagyon bő keretek. Leszögezte ugyanakkor, hogy mindenkinek megadja a lehetőséget a válogatottba kerüléshez, aki közel áll a nemzetközi szinthez.

A szakember jelezte, tisztában van azzal, hogy nagyok az elvárások a szurkolók részéről, akiket szeretne győzelmekkel megörvendeztetni. A világbajnokságon kemény mérkőzésekre számít, mivel meglátása szerint a csapatok hasonló játékerőt képviselnek: a vb-n a riválisok közül hárman megelőzik a ranglistán jelenleg 19. magyar csapatot, csak a lengyelek és a britek vannak mögötte.

Jarmo Tolvanen szeptember 30-án, az MJSZ 90. születésnapi ünnepsége keretében a lengyelek ellen debütál a nemzeti csapat kispadján ? a juniorokkal a minap már részt vett egy izgalmas és színvonalas nemzetközi tornán Svédországban ?, majd novemberben négy nemzet tornán folytatja a felkészülést a világbajnokságra.

Bemutatkozott a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya

Fotó: Soós Lajos (MTI)

A szövetségi kapitány vendége volt az M4 csatorna Sportreggeli című műsorának is. Itt egyebek közt arról beszélt, hogy ?minden egyes győzelem számít, mindegy, hogy egy selejtezőben vagyunk, vagy a szezon közepén, minden eseményre külön fókuszálok, és ha megnyerjük a meccset, nagyon boldog vagyok?. Tolvanen tudja, hogy fantasztikus hangulat lesz a budapesti vb-n, és szeretne ehhez remek eredményekkel hozzájárulni.

A 2018. április 22?28. között a Papp László Budapest Sportarénában esedékes világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia, a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az idei riválisok közül Lengyelország és Kazahsztán lesz ellenfelünk. A jegyárusítás várhatóan novemberben kezdődik.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum