Rangos cseh tornán lett második a HKB

   

A magyar női csapatot csak az orosz Agigyel Ufa előzte meg Pribramban.

Ezüstérmet szerzett a Hokiklub Budapest női EWHL-csapata az augusztus 24–27. közötti Euro Womens Hockey Challenge-en – derül a klub közleményéből. A felkészülés fontos állomása volt a Csehországban megrendezett torna. Az idei szezonra a csapat több légióssal, illetve válogatott játékosokkal erősödött: így az Oroszországból visszatért Huszák Alexandrával, illetve a Svédországból ugyancsak hazaszerződött Németh ikrekkel, Anikóval és Bernadett-tel is. A lányok igen erős klubokkal csaptak össze, így az orosz Agigyel Ufával, a német Planneggel, valamint két EWHL-es riválissal, az osztrák Sabres Viennával és a szlovák SKP Bratlislavával.

A Hokiklub Budapest a csütörtöki nyitómérkőzést magabiztosan, 3-0-s sikerrel zárta a tavalyi EWHL-bronzérmes SKP Bratlislava ellen, a második játéknapon pedig a Planneggel szemben 5-1-re diadalmaskodott. A következő mérkőzés az Agigyel elleni volt, azt az oroszok nyerték. Az utolsó összecsapást a magyar együttes vasárnap játszotta a Vienna Capitalsszal, a rendes játékidőben 5-5-ös állás alakult ki, büntetőlövésekre került sor, ahol Dabasi Réka rávezetésével győzött a HKB 6-5-re. Ezzel 8 pontot szerezve a második helyen végzett.

kmh-pribram

Mika Vaarala (vezetőedző): “Remek felkészülési lehetőség volt a csapat számára a pribrami torna. Négy nagyon erős mérkőzést tudtak a lányok játszani, különböző játékstílusú ellenfelekkel szemben, ami a hasznukra válik a szezon során is. Ez megmutatta nekünk, hogy a felkészülés kiválóan halad, tudtuk érvényesíteni az akaratunkat az ellenfelek felett, illetve az edzéseken begyakorolt figurákat, taktikát, ami segített nekünk három győzelmet elérni. Nagyon sok jó pillanatunk volt, de mivel még a felkészülésnél tartunk, a mérkőzések megmutatták, hogy mit kell még gyakorolnunk. A második hely magabiztosságot adott a csapatnak, amivel tudjuk folytatni a felkészülést a szezonra.”

Fodor Zoltán (másodedző): “Pozitív és minőségi torna volt, hasznos információkat szereztünk az ellenfél játékáról. Többen a szezon során az EWHL-ben és a Supercupban is ellenfeleink lesznek, így láttuk, hogy a lányok hogyan reagálnak az egyes játék szituációkra, amiket az edzéseken gyakoroltunk velük. Mind a négy mérkőzés nagyon kemény volt, sok testjátékkal és kemény védekezéssel. A lányok remekül koncentráltak az elsőtől az utolsó percig. Jó irányban halad a felkészülés, mindent pozitívnak láttunk, de tudjuk, hogy még sok a munka a szezonkezdése előtt. Úgy gondolom a szezonkezdésre rendben lesz minden a látottak alapján. Jól sikerült a felkészülés, erőben és tempóban is elértük az eddig kitűzött célokat, továbbra is ezt az irányt kell folytatnunk, még jobban fókuszálni a speciális játékokra és a letámadásokra. Összességében sikeresnek mondom a felkészülést.”

Dabasi Réka (csapatkapitány): “Nagyon hasznos négy napot tudhatunk magunk mögött a csapattal, ami nagyban segítette a felkészülést az előttünk álló szezonra. Ez Európában az egyik legnívósabb női torna, így igazán erős csapatok ellen mérhettük fel, hogy hol tartunk jelenleg. Úgy gondolom, sok mindent sikerült megvalósítanunk, ami az eredményen is megmutatkozott, mivel a 4 mérkőzésünkből három alkalommal győztesen hagytuk el a jeget. Persze vannak még hiányosságok, amik most megmutatkoztak, de még hátra van két hét a szezonkezdésig, így mindenki azon lesz, hogy ezeket kijavítsuk. Jó a csapategység és a légkör is, mindenki nagyon várja már a szezont. A 2. helyezés mindenképp előrelépés a tavalyi 4.-hez képest. Nagyon nehéz mérkőzéseket játszottunk, de elégedett vagyok, amiért sikerült legyőznünk a német, az osztrák, illetve a szlovák bajnokcsapatot is.”

A torna végeredménye:

1. Agigyel Ufa 12 pont
2. Hokiklub Budapest 8
3. EHV Vienna Sabres 7
4. ESC Planegg 3
5. SKP Bratislava 0

A Hokiklub Budapest házi kanadai táblázata a tornán:

Dabasi Réka: 7 pont (4+3)
Amie Varano: 5 (0+5)
Averi Nooren: 4 (2+2)
Horváth Tifani: 4 (2+2)
Huszák Alexandra: 4 (2+2)
Stacey Scott: 3 (2+1)
Tóth Enikő: 2 (0+2)
Ungár Rebeka: 2 (1+1)
Grkovic Jelena: 1 (1+0)
Holzer Bernadett: 1 (0+1)
Németh Bernadett: 1 (0+1)
Rónai Alexandra: 1 (1+0)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 0-1VÉGE
EL 17:00 DABFTC 2-4VÉGE
EL 17:30 FHAUTE 3-2VÉGE
ICEHL 17:30 OLLAVS 4-3 HVÉGE
EL 17:40 BJADEB 9-3VÉGE
október 4., kedd
BL 18:00 KATAVS 
október 7., péntek
EL 17:30 BRADAB 
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMIS 
EL 18:00 UTEBJA 
EL 18:30 FTCFHA 
NL 19:45 GSEZSC 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum