Butcher a New Jerseyt választotta

 

Az egyetemi liga MVP-je kétéves szerződést kötött a Devilsszel.

Véget ért a nyár egyik legnagyobb kérdése, Will Butcher döntött a folytatásról. Az NCAA Hobey Baker-díjjal kitüntetett hátvédje, aki csapatkapitányként vette ki a részét a Denver első NCAA-bajnoki aranyából, végül a New Jersey Devilst választotta, és 2019-ig szóló szerződést kötött. Butcher 925 ezer dollárt fog keresni évente.

A bekket 2013-ban még a Colorado draftolta, de nem írt alá a denveri klubhoz, kivárta azt az időt, amíg maga dönthet jövőjéről. Ez alig két hete, augusztus 15-én jött el, azóta tárgyalhatott szabadon a klubokkal. A fiatal játékos számítása bejött, intenzív érdeklődés volt iránta a piacon, egy tucat csapat látta volna szívesen a soraiban. A kör végül a New Jersey, Buffalo, Vegas, Pittsburgh négyesre szűkült, és a Devils lett a befutó.  A New Jersey az újabb igazolással tovább erősödött a tavalyi idény óta, a holtszezonban ugyanis érkezett Bryan Boyle, Marcus Johansson, Drew Stafford – és természetesen az idei draft legelső választottja, Nico Hischier.

butcher

A Devils keretében két rutinos hátvédet találunk: a csapatkapitány Andy Greene 35 éves lesz október végén, Ben Lovejoy most 33, előbbinek 707, utóbbinak 416 NHL-meccse van. Mellettük még egy 1990-es születésű hátvédnek van aláírt szerződése, Butcher pedig a harmadik bekk, aki 1995-ben született. Jégideje tehát biztosan lesz, ami nyilván döntő szempont volt a választásnál, annál is inkább, mert újoncként a bére szabályozva van. Feltehetően nem csak mennyiségben lesz meg azonban a játéklehetőség, hanem minőségben is. Butchernek nem lesz nehéz dolga, ha az emberelőnyös egység állandó tagjává szeretné felküzdeni magát. Tavaly Damon Severson volt a Devils legtermékenyebb hátvédje – neki nincs még szerződése –, aki 13 pontot hozott össze a speciális egység tagjaként. Ez sem túl sok, de mindent elmond a csapat erősségéről, hogy három ponttal már másodiknak lehetett lenni ebben a mutatóban.

A kabát tehát adott, amibe bele lehet nőni. Ráadásul a csapat stílusa is fekszik Butchernek, Ray Shero általános igazgató és John Hynes vezetőedző agresszív, támadásban jeleskedő csapatot épít. Ehhez kiválóan passzol Butcher stílusa, nem kell olyasmit tennie, amit eddig ne csinált volna, a beilleszkedéshez alapvető változtatásokat nem kell eszközölnie a játékában, ez gyorsíthatja az integrációs folyamatot, vagyis előbb lehet belőle jó NHL-es játékos.

butcher

Vannak személyes szálai is a történetnek. Shero évek óta tagja az USA válogatottja mellett működő agytrösztnek, míg Hynes a híres-neves amerikai utánpótlás-fejlesztő program egyik legsikeresebb edzője. Természetesen Butcher is dolgozott a programban, sőt, az ifjúsági válogatottal két világbajnoki címet is szerzett. Ha ez nem lenne elég, ügynöke, Stephen Bartlett több játékosa révén hosszú évek óta áll munkakapcsolatban a klubbal. Butcheren kívül egy másik új szerzeményt is ő hozott a csapathoz, a veterán Drew Stafford személyében. A Devils egyik legfontosabb játékosa, az augusztusban komoly műtéten átesett Travis Zajac. Butcher három szezont húzott le a Denvernél öccsével Nolan Zajackel, így feltehetően nála is tájékozódhatott a csapat helyzetéről.

Összességében tehát mindkét fél sokat nyerhet az üzleten. Butcher egy olyan csapathoz került, amellyel szemben nincsenek azonnali nagy elvárások, nem lesz nagyító alatt minden lépése, nyugodt körülmények között teheti meg a jégkorongos pályafutás legfontosabb lépését, miközben ehhez folyamatosan kapni fogja a bizalmat és az ezzel járó jégidőt. A Devils pedig bár továbbra is ezer sebből vérzik, de kapott egy 22 éves játékost, aki azonnal bevethető, és aki a gondok egy részét egymagában is orvosolhatja.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 0-1VÉGE
EL 17:00 DABFTC 2-4VÉGE
EL 17:30 FHAUTE 3-2VÉGE
ICEHL 17:30 OLLAVS 4-3 HVÉGE
EL 17:40 BJADEB 9-3VÉGE
október 4., kedd
BL 18:00 KATAVS 
október 7., péntek
EL 17:30 BRADAB 
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMIS 
EL 18:00 UTEBJA 
EL 18:30 FTCFHA 
NL 19:45 GSEZSC 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum