Pozitív fogadtatásra talált a mentoredzőprogram

 

A szakmában tapasztalt visszajelzésekről Mayer Péter, a mentoredzők egyike beszélt az MJSZ honlapjának.

A jégkorongszövetség nemrégiben indította útjára a programot. A mentoredzők a következő két hónapban az ország összes klubját meglátogatják. Minden országrészben minden klubhoz el szeretnének jutni, a legkisebbektől a legnagyobbakig. ?Erre azért van szükség, hogy naprakész információink legyenek arról, hogy milyen szükségleteik vannak, milyen a helyzetük az adott műhelyeknek? ? magyarázta Mayer Péter. Ehhez szeretnék igazítani a következő lépcsőben a tényleges munkát, ?ami már arról szól, hogy heti, kétheti rendszerességgel mentoredzőként szakmai segítséget nyújtsunk azokon a pontokon a klubokban dolgozó kollégáknak ? akárhol is legyenek az országban ?, amelyektől a programjuk erősebb lesz, és a képzés magasabb színvonalúvá válik?.

Az első visszajelzések szerint a kisebb klubok örülnek, várják ezt a segítséget, hiszen távolabb vannak a tűztől, nem férnek hozzá könnyen a friss tudásanyaghoz. ?Pont ez lenne a kulcs, hogy a modern, valós időben használt tudásanyagokat el tudjuk vinni mindenkinek, aki erre nyitott? ? részletezte az beszélgetés során Mayer.

A program egyik fontos pontja egy szakmai szervező, tervező és ellenőrző szoftver. Erről a mentoredző elmondta: ?A Match-Meeting nevű cég jégkorongspecifikus szoftvere azért jó, mert rengeteg olyan eszköz van rajta, például edzéstervező, rajzolóprogram, animációs program, online, offline videóelemző panel, amik széles körű elérhetőséget biztosítanak minden haladó szakember számára. A szövetség jelenleg a lehetőségét kínálja a kluboknak, hogy ezt használhatják. Az előttünk álló szezonban remélhetőleg eljutunk oda, hogy ez egy valóban széles körűen ismert és szeretett háttérszoftver legyen, ami később az egész magyar hokit olyan rendszerbe fogja, hogy azonos dolgokról beszéljünk, azonos paraméterek mentén, mert az mindig segít, ha egy nevezőn vagyunk.?

Mayer Péter összegzésképpen kifejtette, nagyon motiváltan kezdték a munkát, és bíznak benne, hogy ahhoz az energiához, amit ők beletesznek, a klubok oldaláról megkapják a nyitottságot. ?Így olyan módon segítjük majd egymást, amitől jobb lehet az adott klubban zajló munka, mert ez lenne az egész lényege. Ahogy más csapatsportágakban vannak már regionális, illetve mentori törekvések, úgy a hoki bázisa is elérkezett arra a pontra, amikor ez a következő lépcső. Ez igenis nagyon sokat hozzáadhat néhány éven belül a rendszerhez, amiből a válogatott szempontjából még több ügyes gyerek jöhet ki, és az egész sportágat erősíti. Csak ehhez mind a két oldal kell? ? fogalmazott.

Az interjút teljes egészében ide kattintva olvashatják el.

Mayer Peter Miskolc

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum