Örökre eltiltották a bundaügybe keveredett ukránokat

 

Jelen állás szerint véget ért Eduard Zaharcsenko és Volodimir Varivoda pályafutása. A két jégkorongozót a kijevi divízió 1/A-s vb zárómeccsének manipulálásával vádolják.

Mint arról hétfőn már írtunk, két ukrán hokis, Eduard Zaharcsenko és Volodimir Varivoda pénzt fogadhatott el a Korea elleni vereségért Olekszij Lazarenkótól, a Vityaz Harkiv exvezetőedzőjétől, aki nagy összeggel fogadott az ázsiaiak legalább kétgólos győzelmére. Szerdán összeült az Ukrán Jégkorong Szövetség (FHU), és létrehozott egy bizottságot a bundabotrány kivizsgálására.

“Tekintettel arra, hogy a sportolók nem ismerték el a pénz átvételét, a bizottság úgy határozott, grafológiai elemzés alá vonják az esettel kapcsolatos kézírásos dokumentumokat – mondta Heorhij Zubko, a bizottság elnöke. – A szakértői jelentések szerint igenis Eduard Zaharcsenko és Volodimir Varivoda kézírása található a papíron.”

A vonatkozó levélben Zaharcsenko és Varivoda kötelezik magukat, hogy visszajuttatnak 30-30 ezer dollárt a „feladónak”, miután Ukrajna a torna utolsó találkozóján nem szenvedett legalább kétgólos vereséget Dél-Koreától.

Az IIHF magatartási kódexe alapján a bizottság máris úgy határozott, hogy Zaharcsenko és Varivoda életfogytig szóló eltiltást kap, az ügy dokumentumait pedig a bűnüldöző szervekhez továbbítják. A bizottság munkája ezzel nem ért véget, folytatják a vizsgálatokat, arra kíváncsian, hogy más játékosok vagy a válogatott körül dolgozók érintettek lehetnek-e más mérkőzések manipulálásában.

A két játékos közül Zaharcsenko kiiktatása jelent nagyobb érvágást az ukrán hoki számára. A 22 éves kapus az elmúlt 3 világbajnokságon Ukrajna első számú kapusa volt, nyáron pedig a brit profiligába szerződött. Varivoda az előzőhöz hasonlóan a következő szezonban is az ukrán bajnoki döntős Kremencsukban jégkorongozott volna.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 1., csütörtök
EL 18:30 DABSCC 7-9VÉGE
EL 18:30 FHABRA 1-4VÉGE
december 2., péntek
EL 18:00 UTEBRA 1-2VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 2-3ÉLŐ
EL 18:30 FTCFHA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISGYE 1-5VÉGE
ICEHL 19:15 AVSPIO 0-0ÉLŐ
december 3., szombat
SHL 15:15 BIFFRÖ 
    • SPORT 2
AL 19:00 SPCLHL 
AL 20:00 SZGETO 
AL 21:00 IKOFTC 
december 4., vasárnap
EL 14:05 UTEGYE 
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABBRA 
ICEHL 17:30 AVSASI 
EL 18:00 MISSCC 
EL 18:30 DEBFHA 
AL 20:00 WRMDBF 
Partnerünk
Archívum