A SZKA lenne az első triplázó a KHL-ben

 

Hétfőn rajtol a 10., jubileumi KHL-szezon, négyrészes előzetesünk utolsó felvonásában a Taraszov-divíziót elemezzük.

Pillanatokon belül útjára indul a KHL 2017/18-as idénye. Az elmúlt évhez képest két csapattal kisebb a mezőny, idén már nem láthatjuk a VHL-be visszasorolt Metallurg Novokuznyecket és az EBEL-be visszatért Medvescak Zagrebet. A liga tízéves történetében először fordul elő, hogy nem csatlakozik új klub. A nyitómérkőzést hétfőn 18:30-től a Gagarin Kupa címvédője, a SZKA játssza az alapszakaszgyőztes CSZKA-val.

Csernisov-, a Harlamov- és a Taraszov-divízióról már írtunk, zárásként a Bobrov következik.

Dinamo Minszk (előző szezonbeli helyezés: 9.)

A fehérorosz KHL-csapat hiába szerepelt jól az elmúlt szezonban, a válogatott vb-n nyújtott teljesítménye után úgy döntöttek, kevesebb légióst alkalmaznak, mint korábban. Emiatt elköszöntek a csapat házi pontkirályától, Matt Ellisontól, aki a Metallurghoz igazolt, míg kanadai kapusukat, Ben Scrivenst bár hívták az NHL-be is, ő végül a Szalavat Julajev ajánlatát fogadta el. Pótlására a tengerentúlról érkezett hálóőr, a svéd Jhonas Enroth először szerepel a KHL-ben. A kispadon is váltás történt, Craig Woodcroft a légióspolitika korrekciója után nem vállalta a vezetőedzői feladatokat, helyére a Medvescak korábbi trénere, Gordie Dwyer jött.

Dinamo Riga (28.)

A lettek a legutóbbi idényben a legrosszabb nyugati csapatként végeztek. A Normunds Sejejst váltó Sandis Ozolins több légióssal dolgozhat, mint elődje, 7 új tengerentúli játékost igazoltak, miközben csak 2 külföldi távozott. Az új játékosok közül T. J. Galiardi és Brandon McMillan ligán belülről érkezett, a többiek mind újoncok. A kapuban is történt változás, Janis Kalnins mellett idén már nem a cseh Jakub Sedlácek, hanem a kanadai Justin Peters kap lehetőséget. Érdekesség, hogy egy újabb nemzet játékosa debütálhat a KHL-ben: a lett csapat keretében ugyanis ott van a litván válogatott Nerijus Alisauskas, aki megfelelt a nyári próbajátékon.

Jokerit (13.)

Jukka Jalonen egyben tartotta csapata magját, csak a védelemből távoztak néhányan. Ville LajunenArturs Kulda és Chay Genoway helyére olyan rutinos finn játékosokat hozott, mint a Szalavat Julajevtől hazatérő Sami Lepistö, vagy az Avtomobiliszttól távozó Tommi Kivistö, de légiós is érkezett, a Szpartakhoz távozó Lajunenért az amerikai Matt Gilroyt kapták cserébe. A kapusok közül az amerikai Ryan Zapolski maradt, ellenben Riku Helenius távozott, a helyére pedig érkezett a rutinos, korábban az Avangarddal KHL-döntőig jutott Karri Ramö.

Slovan (18.)

A közép-európai csapatok közül már csak a pozsonyiak maradtak a KHL-ben. A keret jelentősen átalakult, a 8 legponterősebb játékos nem tagja az ideinek. A legtöbben már elkeltek a játékospiacon, míg Jonathan Cheechoo még nem döntött pályafutása folytatásáról, Patrik Lusnák pedig nem kapott szerződést. Milos Riha főleg honfitársai közül válogatott, amikor új játékosokat keresett, 7 cseh játékost is szerződtetett a tréner. Közülük ketten kapusok, Jakub Stepánek másfél évnyi kitérő után játszik újra a KHL-ben, míg Marek Mazanec nem tudott megragadni az NHL-ben.

SZKA (1.)

A Gagarin Kupa címvédője két jelentős játékost vesztett a nyáron. A szentpéterváriak második bajnoki címét jelentő szezonjában remekelt a Vagyim SipacsovJevgenyij DadonovNyikita Guszev trió, ám közülük már csak utóbbi tagja a csapatnak, előbbiek az NHL-be igazoltak. Pótlásukra az Avangard korábbi csatára, az elmúlt két szezont a tengerentúlon töltő Szergej Kalinyin jött, míg Makszim Karpovot a Dinamo Moszkvától szerezte meg a SZKA, a védelembe Vlagyiszlav Gavrikov érkezett a Lokomotivtól. Légiósfronton egyetlen változás történt, a perememberré vált Steve Moses helyére a svéd David Rundblad jött Zürichből. Oleg Znarok hasonló erősségű kerettel vág neki az új szezonnak, mint amilyennel bajnok lett, a kérdés az, megtalálja-e a megfelelő sorösszetételeket ahhoz, hogy a klub a KHL-ben elsőként 3 Gagarin Kupa-győzelemmel büszkélkedhessen.

Szpartak (26.)

A legkisebb moszkvai csapat úgy lett utolsó előtti a Nyugati főcsoportban, hogy Matt Gilroy a liga második legponterősebb hátvédje volt, az amerikai bekkre azóta le is csapott a Jokerit. A rossz szereplés miatt új vezetőedzőt keresett a klub, a választása a klub korábbi játékosára, Vagyim Jepancsincevre esett. Három játékost is igazoltak a SZKA-tól: Dmitrij Jugyin a védelembe érkezett, Viktor Komarov és Alekszandr Hohlacsov a támadósorba jött. Keretükben nagy rotáció várható, elég sok a játékos a csapatnál, így akik nem ragadnak meg a KHL-ben, azok a VHL-es Himikben találhatják magukat.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum