Egyre gyorsabbnak és gyorsabbnak kell lenni

 

Edzői felfogásáról és a szezon kihívásairól kérdezte az MJSZ honlapja Jarmo Tolvanen szövetségi kapitányt.

A magyar felnőtt- és juniorválogatott élére kinevezett szakember hosszú és szövevényes pályafutásának ismertetésén túl a különböző jégkorongstílusok változásairól is beszélt. Kijelentette: ?Az általam előírt taktika is változik, ahogy a világ változik, én is változtatok. Eddig még nem volt időm, de hamarosan megismerem a magyar játékosokat, klubokat és az általuk alkalmazott játékelemeket. Valószínűleg lesznek kisebb változtatások, de úgy gondolom, túl korai még erről beszélni. Ami biztos, hogy függetlenül ligáktól vagy tornáktól, a világon mindenhol egyre gyorsabbnak és gyorsabbnak kell lenni, a játék minden elemében, ez egy világméretű trend, amivel tartani kell a lépést.?

Tolvanen arra készül, hogy alaposan megismerje a beválogatható játékosokat. A külföldön játszók kapcsán mondta, de a többiekre is érvényes lehet: ?Átfogó képet akarok mindenkiről, nem csak a válogatott táborokban vagy meccseken akarok velük találkozni.? Ehhez kapcsolódik, hogy a kapitányt megfigyelhettük a péntek esti MAC Budapest?HC Nové Zámky Visegrád Kupa-mérkőzésen is.

Első nekifutásra a közeljövőben a decemberi divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U20-asokat irányíthatja egy rangos svédországi tornán. ?Elég kemény feladat lesz kiválasztani a csapatot, főleg ilyen rövid idő alatt, ez a torna nagyon fontos lesz mindenkinek, remélem, a srácok sokat tudnak majd fejlődni a meccseken. Az a célom a jövőben, hogy minél több mérkőzésen vegyek részt, junior és felnőtt meccseken egyaránt. Minden játékost meg akarok ismerni, és minél hamarabb minél több információt összegyűjteni róluk? ? fogalmazott ez ügyben.

Tolvanen

Fotó: MJSZ

Még nem dőlt el, kik lesznek Tolvanen segítői. ?Tiszta lappal indul nálam mindenki, minden szóba jöhető edző kollégát meg szeretnék ismerni, mielőtt bárki mellett leteszem a voksom ? jegyezte meg. ? Természetesen lesz egy csapat, amely elutazik velem a svédországi tornára, de mellettük másokra is kíváncsi vagyok. Ez időt fog igénybe venni az U20 és a felnőtt csapat esetében is.?

A nagyválogatott élén szeptember 30-án debütál a finn mester, amikor Lengyelországot fogadjuk a Papp László Budapest Arénában. Az interjút teljes egészében itt találják.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum