Szeptember 8-án indul az Erste Liga

   

Szabados Richárd személyében új taggal bővült az elnökség, licenszrendszer bevezetésén is dolgoznak.

A bejelentésekre sajtótájékoztató keretében került sor, melyen Jelasity Radován, az Erste Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója és Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke vett részt csütörtök délután. ?A Magyar Jégkorong Szövetség fejlesztési elképzelései meggyőztek bennünket arról, hogy érdemes támogatnunk a megvalósításukat. A magyar jégkorongsport bízhat bennünk, és a nyugodt építkezéshez mi azzal is hozzájárulunk, hogy három évre elköteleztük magunkat a liga támogatására, ami reményeink szerint csak első lépése lesz a hosszú távú együttműködésünknek? ? hangsúlyozta az Erste Magyarország első számú vezetője.

Such György kiemelte, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség nagy várakozásokkal tekint az Erste Bankkal közös munka elé, hiszen közös törekvés egy, még az eddiginél is professzionálisabb liga megalapozása. ?Célunk, hogy a szurkolók még a korábbinál is komfortosabban érezzék magukat, és a jégkorongmérkőzés mellett további hozzáadott értéket is tudjunk biztosítani a kilátogató nézőknek? ? fogalmazott az elnök.

Ennek érdekében a liga klublicenszrendszer bevezetéséről is döntött. Ennek részleteiről egyelőre keveset tudni, a kiadott sajtóközlemény alapján az sejthető, hogy a hangsúly inkább a jutalmazáson lesz: ?a kluboknak mind szakmai, mind marketing-kommunikációs részről teljesíteniük kell egy minimum követelményrendszert, amivel pluszforrásokhoz juthatnak majd.?

erste liga logo fekvo

A sajtótájékoztatón szintén elhangzott, hogy részben megújult a liga elnöksége is. Az elnöki teendőket továbbra is Szőke Álmos látja majd el, a férfi szakágat Szabados Richárd, az Erste Magyarország vállalati üzletágigazgatója képviselő, míg a nőit Marton Tibor, ők mindketten alelnöki minőségben teszik ezt.

Fontos hír, hogy megújult a liga honlapja és Facebook-oldala is. Ezen már a következő évad naptára is megtalálható, egyelőre pontos kezdési időpontok nélkül. Az első forduló szeptember 8-án, azaz három hét múlva pénteken indul, amikor a Brassó a DVTK-t, a DAB a MAC-ot, Vienna Capitals az UTE-t, míg az FTC a Fehérvári Titánok csapatát fogadja. A Csíkszereda bemutatkozására sem kell sokat várni, ők szeptember 10-én játszanak először, éppen a címvédő Jegesmedvékkel.

Mint ismeretes, a 2017/18-as szezon alapszakaszában a 9 csapat két teljes kört játszik, ami 32 mérkőzést jelent. A középszakaszban alsó- és felsőházra oszlik a mezőny. Az első négy helyezett kerül a felső ágra, ők biztos résztvevői lesznek a rájátszásnak. A középszakaszban egy teljes kört játszanak a csapatok, a felsőházban hat, míg az alsóházban nyolc mérkőzés lesz. Az alsóház utolsó helyezettje kiesik, a felsőház csapatai pedig a helyezés sorrendjében választanak ellenfelet az alsóház csapatai közül. A rájátszás előtt az első három helyezett választhat magának ellenfelet, a playoffban minden párharc négy nyert mérkőzésig tart.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum