Ki szerzi meg Will Butchert?

 

Újabb versenyfutás indult az NHL utószezonjában, amelyre egyre kevésbé igaz a holt jelző. Ezúttal egy fiatal hátvéd áll a csapatok kereszttüzében.

De kiről is van szó? Will Butcher egy 22 éves fiatalember, aki 18 éves kora óta hokizik a Denver University csapatában az NCAA-ben. Első idényében 16, a másodikban 18 pontot hozott össze, 20 éves korában nőtt bele igazán a ligába, ekkor 39 meccsen 32 pontig jutott, míg a mögöttünk álló szezonban 43 meccsen 37 pontot termelt. Az idény végén csapatkapitányként emelhette magasba a bajnoki serleget, emellett megkapta a liga legjobbjának járó Hobey Baker-díjat. Az NCAA-ben 1981 óta díjazzák eképpen az MVP-t, az ideit megelőző 36 alkalomból mindössze hatszor kapta hátvéd az elismerést, Butcher a hetedik.

butcher

Pedig nem klasszikus hátvéd termete van, hiszen 178 centi és 86 kiló, de játékintelligenciája páratlan. 2013-ban a Colorado draftolta az ötödik körben, a 123. helyen. Keddig egyezhetett meg volna a klubbal, ám ő az aláírás helyett úgy döntött, hogy teszteli a piacot és szabadon igazolható státuszba került. Hogy mennyire igaza volt, arra elég annyit mondani, hogy a Buffalo Sabres, a New Jersey Devils és a Las Vegas Golden Knights azonnal megkereste, szerdai hírek szerint pedig ugyanígy tett az elmúlt két szezonban Stanley Kupát nyerő Pittsburgh is. De a kérők teljes listája feltehetően ennél is hosszabb. Emlékezhetünk rá, tavaly ugyanezt az utat járta be Jimmy Vesey is, más kérdés, ő mennyire bánta meg, hogy NCAA MVP-jeként nem az őt draftoló Nashville-be, hanem a Rangershöz ment. Butchert a Coloradóval nem fenyegeti ilyen veszély, ráadásul arról már július végén hírt adtunk, hogy a bekk legszívesebben Pittsburghben játszana, nem csak az elmúlt évek sikerei miatt, hanem mert sok ismerőse van ott az NCAA-ből: Bryan Rust, Scott Wilson és Josh Archibald is ott pallérozódott, Mike Sullivan vezetőedző pedig az elmúlt másfél szezon alatt arról is ismertté vált, milyen rövid idő alatt képes NHL-tapasztalat nélküli fiatalokból a legnehezebb feladatokat is megoldani képes játékosokat faragni.

A következő napok legnagyobb kérdése tehát az lesz, melyik csapatot találja legmegfelelőbbnek a saját fejlődése szempontjából a fiatal játékos. Nagy árversenyre nem számíthatunk, hiszen az NHL szabályai szerint minimum két évre kell szerződtetni, az éves fizetése pedig nem haladhatja meg a 925 ezer dollárt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum