Phil Kessel és a hot dog hiteles története

 

Nem volt rövid az út, amíg a játékos és a hot dog szinte eggyé olvadt – de mára nincs még egy ilyen intim viszony hokis és étel között.

Phil Kessel 2009-ben került Bostonból Torontóba, azzal a nem titkolt céllal, hogy az akkor 22 éves játékos a csapat húzóembere legyen. Számos rajta kívül álló okból ez végül nem valósult meg. Azokban az években a torontói menedzsment hibát hibára halmozott. A csapat mindössze egyetlenegy alkalommal került a rájátszásba, és közben a hoki fővárosában mind a közönség, mind a média egyre frusztráltabbá vált. Az egyes NHL-es városok között jelentős különbség van abban a tekintetben, hogy mekkora figyelem hárul a jégkorongra. Toronto közismerten azok közé a helyek közé tartozik, ahol a játékosok, a szakvezetők minden egyes lépését közelről figyelik.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy olyan részletek is napvilágra kerülnek, amelyek felett máshol elsiklanak a tekintetek. 2015-ben új menedzsment állt össze Torontóban, és mindent ledózeroltak, hogy teljesen új alapokról kezdődhessen az építkezés. Ennek keretében megváltak Kesseltől is, a klub legtehetségesebb és legdrágább játékosától. A média azonban utána sem bánt kesztyűs kézzel a játékossal, Steve Simmons a Toronto Sun hasábjain rúgott bele a liga egyik legjobb szélsőjébe. A cikkben egyebek között felhívták az olvasók figyelmét, hogy Kessel majdnem (!) minden délután fél háromkor megjelent egy lakhelyéhez közeli hotdog-árusnál (sapkában!), hogy elfogyassza uzsonnáját. Innen nem sokkal később a szakértő szerző eljutott oda, hogy mindegy, mit kaptak érte cserébe, mennyire válnak be a draftjogokkal szerzett játékosok, a Toronto mindenképpen nyert az elküldésével, hiszen olyan vezérre nincs szükség, aki „nem étkezik jól, nem edz jól, nem játszik jól”, és aki felelőtlen és irányíthatatlan.

Hiába jelent meg két nappal később egy minden részletre kiterjedő cáfolat az SB Nation egyik blogjában, amely után Simmons minimum idiótának tűnhetett, már nem volt megállás: Kessel neve ekkor kezdett visszafordíthatatlanul összeforrni a hot dogéval.

Az egyik szurkoló magára tetováltatta kedvenc játékosát, amint a Stanley Kupával lovagol egy hatalmas hot dogon.

kessel_tattoo

Később pittsburghi csapattársa, Jevgenyij Malkin is viccelődött az Instagramon, amikor az alábbi, Kessel edzőtermi helyéről készült kép mellé azt írta ki: az egyetlen dolog, ami Phil Kesselnek innen hiányzik, az a hot dog.

kessel_zone

Egy másik kiváló pittsburghi, Bryan Rust az ezt követő Halloweenkor Phil Kessel hot dogjának öltözött.

kessel_rust

A témában született mémeket lehetetlenség lenne számba venni, az egyik legkedveltebb téma volt ez a kreatív szurkolók számára.

kessel_hotdogcup

A történet folytatása ismert. Kessel kivirult a Pensnél, két év alatt két Stanley Kupát nyert, a két rájátszásban 49 meccsen lépett pályára, 45 pontot szerzett, döntő szerepe volt mindkét diadal elhódításában. Minden nyáron a Stanley Kupa egy-egy napra elvándorol a győztes csapat játékosainak otthonába, hogy azok a saját közegükben is ünnepelhessenek vele. Idén az egyik legforróbb nap jutott Kessel számára, amit az amerikaiak csak dog daynek hívnak. Az amerikai játékos golfozni vitte a kupát, amit aztán csurig töltött hot doggal, majd azt írta a kép mellé, hogy a hot dog a Stanley Kupából tálalva a legjobb.

kesselhotdog

Ezzel a poénnal feltehetően le is zárta a témába vágó „diskurzust”.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 14., szerda
U18 16:40 AVSMAC 3-5VÉGE
EL 18:00 SCCMIS 5-7VÉGE
U20 19:40 AVSVAS 2-1VÉGE
március 16., péntek
KHL 17:30 SZKLOK 4-0VÉGE
    • SPORT 2
március 17., szombat
U18 16:00 MACAVS 2-5VÉGE
U20 18:10 VASAVS 4-3 HVÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-1VÉGE
március 19., hétfő
U18 18:05 UTESCC 0-8VÉGE
U18 19:00 MACAVS 4-1VÉGE
március 21., szerda
KHL 15:00 MMGAKB 
    • SPORT 2
U20 18:40 AVSMAC 
U20 18:40 VASUTE 
március 22., csütörtök
U20 17:40 AVSVAS 
március 23., péntek
U18   RBSAVS 
KHL 15:00 SZJTRK 
    • SPORT 2
EL 19:00 MACMIS 
március 24., szombat
U18   RBSAVS 
U20   MACAVS 
U20   UTEVAS 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
március 27., kedd
U18   AVSRBS 
U20   AVSMAC 
U20   VASUTE 
EL 18:30 MISMAC 
Partnerünk