Bundakísérlet-gyanú az EBEL-ben

 

A Znojmo a Ljubljana-kapus Frazee-nél tapogatózott a szezon utolsó középszakaszmeccse előtt. Az Olimpija egyébként nem fizette ki légiósait.

Az Orli Znojmo megkereste Jeff Frazee-t, az Olimpija Ljubljana kapusát a két csapat 2016/17-es utolsó középszakasz-mérkőzése előtt ? áll abban az e-mailben, amelyet az NHL-t is megjárt kapus az Oberösterreichische Nachrichtennek küldött. A znojmóiaknak mindenképpen pontokra volt szükségük, hiszen a Dornbirn előtt mindössze egyetlen egység volt az előnyük a középszakasz utolsó, tizedik fordulója előtt, a nyolcadik helyért folytatott versenyfutásban. Az Olimpijának ekkor már rég eldőlt a sorsa, mindegy volt, szerez-e pontot. Végül a Znojmo 7-0-ra nyert, így negyeddöntőzhetett. Frazee-t 11 perc 14 másodperc után, három kapott gól után lecserélték, a helyére beállt Tilen Spreitzer védte végig a maradék időt.

frazee

Frazee azt állítja, a meccs előtt megkereste kapusedzőjén keresztül a Znojmo egyik vezetőségi tagja. “Azt kérdezte, fogunk-e neki segíteni abban, hogy nyerjenek ? írja a kapus. ? Felhívhattuk volna, hogy megmondjuk, mit kérünk ezért cserébe. De engem ez nem érdekelt, és jeleztem az edzőmnek a történteket. Ezt követően a ligával, Lyle Seltz bírófőnökkel és a rendőrséggel is beszéltünk.” A kérdésre, hogy miért fordult most a nyilvánossághoz, azt válaszolta, “mert szeretném látni az igazságtételt”.

Frazee az EBEL-t is kiosztja levelében. “Azért szerződtem Ljubljanába, mert azt mondták nekem, hogy a klub rendbe tette a pénzügyeit. Ez nem így volt.” A kapus szerint az Olimpija 18 ezer euróval tartozik neki. “Családom van. Nagyon nehéz úgy kijönni, hogy a fizetésed kétharmadát nem kapod meg.” Nem a kapus az egyetlen, aki így járt: “Négy másik kanadainak is hasonló összeggel lógnak” ? írja erről. Frazee-nek távozása óta nincs új klubja, pedig olykor nem is akárhogy védett, a linzi közönség például felállva ünnepelte a Black Wings 3-1-es hazai győzelmekor, amikor 53 lövésből 51-et megfogott.

A liga nevében Christian Feichtinger ligaigazgató reagált a szerkesztőséghez küldött levélben írtakra. Az Oberösterreichische Nachrichten kérdésére úgy válaszolt, hogy “a liga megtett mindet, amit egy ilyen ügyben meg kell tenni. Ez egy jelenleg is folyamatban levő  ügy. Amíg nincs egyértelmű bizonyíték, az ártatlanság vélelméből kell kiindulnunk. Ha a gyanú beigazolódik, ügyészi és bírói következmények lesznek. A liga ebben az ügyben egyik fél mellett sem foglal állást. Ha valami büntetendő történt, és konkrét személyek ellen is lesz bizonyíték, akkor a liga is alkalmazni fogja előírásait.” A tettesnek pénzbüntetéssel és eltiltással kell számolnia a büntetőjogi következmények mellett, hiszen a gyanú szerinti tevékenység nem pusztán sportszerűtlen cselekedet, hanem bűncselekmény.

Jelenleg két ország hatóságai vizsgálódnak. A feljelentés helye szerinti szlovén és az érintett klub működési helye szerinti cseh rendőrség. “Mint egy olyan liga, amelynek Ausztriában van a székhelye, nehezen tudjuk befolyásolni más országok hatóságainak munkáját ? mondja Feichtinger. ? Jelenleg nem tudunk mást tenni, mint hogy várunk.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum