Medgyes Dorottya két évig nem jégkorongozik

 

A magyar válogatott játékos amerikai egyeteme megszüntette a női csapatot, máshová pedig nem sikerült igazolnia.

Medgyes Dorottya, a magyar női válogatott alapembere bejelentette: két évre felfüggeszti jégkorongos pályafutását. A 21 éves játékos azután döntött így, hogy tengerentúli egyeteme, a University of North Dakota megszüntette női jégkorongcsapatát. Medgyesnek lett volna lehetősége egyetemet váltani, ám legjobb esetben is csak 50%-os ösztöndíjat ajánlottak fel számára , ezért marad az eddigi felsőoktatási intézményében, ahol a tanulásra koncentrál a következő két évben.

“Mindent megtettünk én és az edzőim is, akik írtak minden NCAA D1-es csapatnak, de már az összes ösztöndíjat kiadják általában évekkel előre. Jelenleg nem tudom, hogy a hokis karrieremmel mi lesz” – kommentálta a történteket az MJSZ honlapjának a kiváló hokis.

Válogatott jégkorongozónk 2015 nyarán került a University of North Dakotához, ahol 2016 januárjában megszerezte az első magyar NCAA-gólt. Első tengerentúli szezonja után interjút készített vele az egyik legnevesebb női jégkorongos portál, a Women’s Hockey Life is.

Medgyes a magyar női jégkorong legsikeresebb generációja, az 1996-os korosztály meghatározó tagja, amely az 1995-ösökkel közösen kiharcolta a női ifjúsági A csoportban maradást, egy évvel később pedig helytállt a budapesti világbajnokságon. A felnőtt válogatottban 16 évesen debütált, 2012 óta mindegyik vb-n szerepelt 2016-ig, másodjára 5 meccsen 6+2 ponttal járult hozzá a divízió 1/B-be jutáshoz. Legutolsó világbajnokságán hátvédként tett rengeteget a divízió 1/A-ba kerülésért. Az idei vb-t betegség miatt kihagyni kényszerült.

Játékosunk 2019-ben szerezhet diplomát a University of North Dakota nemzetközi gazdasági menedzsment szakán.

medgyesd3

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk