Kreisz Brúnó Finnországban kapott lehetőséget

 

A MAC-tól elköszönt támadó Sebők Balázs klubjánál, a KalPánál igyekszik felvenni a ritmust.

Az 1999-es születésű Kreisz Brúnó a nagyválogatott alapemberének közvetítésével jutott a finnországi lehetőséghez ? derül ki a MAC-akadémia hivatalos közösségi oldalán közzétett interjúból. A tehetséges csatár elmondása szerint a lehetőség először véletlenül került szóba tavaly, Sebőkék vetették fel, hogy szívesen segítenek neki, ha északon szeretne tovább pallérozódni. Decemberben kezdett komolyabban foglalkozni az üggyel, mindenki támogatta, és ő is úgy érezte, hogy nagyon jó lehetőség lenne ez számára. Ezután felvette a kapcsolatot a kinti edzőkkel, majd májusban részt vett egy négynapos próbajátékon. Most három hónap próbaidőre hívták vissza, október végéig döntik el a teljesítménye alapján, hogy számítanak-e rá a továbbiakban.

A közvetítő Sebők Balázs egyébként 2009-ben, 15 évesen került ki Finnországba, ahol több korosztályos csapatban is meggyőző teljesítményt nyújtott, annyira, hogy a felnőttek közt hamarabb mutatkozhatott be válogatottként, mint klubszinten. 2014-ben aztán erre is sor került, a mestises Hokkiban csinált pont/meccses idényt, ezek után került a liigás KalPába. A példa tehát, amelyet követni érdemes, adott Kreisz Brúnó előtt.

kreisz_bruno_resize
Fotó: Mudra László

A KalPa új juniorja ugyancsak végigjárta a magyar korosztályos válogatottakat, a legutóbbi szezonban csapatkapitánya volt a divízió 1/A-s U18-as csapatnak ? ez a torna kieséssel végződött ?, illetve játszott a káposztásmegyeri divízió 1/B-s világbajnokságon is, ahol Magyarország kiharcolta a feljutást. Kreisz emellett már a 2015/16-os szezonban kapott egy meccset az akkor még MOL Liga-újonc MAC-ban, és gólpasszt is jegyzett.

Céljairól most elmondta: “Elégedett vagyok eddigi pályafutásommal, rengeteg szép emlékem van már. Úgy gondolom, minden évben sokat tudtam fejlődni, és utánpótlásban ez a legfontosabb. Most a legfőbb célom az, hogy itt is meg tudjak mindenkit győzni a teljesítményemmel, arról hogy tudok ezen a szinten meghatározó játékos lenni, és itt tudjak maradni a KalPánál. De ezen kívül természetesen be akarok kerülni az U20-as vb keretbe, és ott egy szép eredményt elérni.”

A KalPa juniorcsapata a tavalyi szezonban a top U20-as Nuorten SM-Liiga 18 csapata között az alapszakasz 7. helyén végzett.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum