Legkedvesebb ellenfeleink 2.

   

Az idén először megrendezendő Visegrád Kupa is indokolja, hogy külön is foglalkozzunk szlovák ellenfeleinkkel. Sorozatunk második része következik.

A Fehérvári Titánok és a Vienna Capitals II. kivételével minden Erste ligás klub és a Fehérvár EBEL-csapata is találkozik szlovák ellenféllel az előszezonban. A meccsek közül kiemelkedik a Visegrád Kupa sorozata, de az abban részt nem vevő Ferencváros, Dunaújváros, Brassó és Csíkszereda is komoly tornákon, mérkőzéseken méreti meg magát északi szomszédaink élvonalbeli és másodosztályú csapatai ellen. Összesen hét szlovák extraligás klub, tehát a mezőny 70%-a, valamint három másodosztályú csapat érintett ezeken az összecsapásokon.

A szlovák csapatok a nálunk megszokottól eltérő módon alakítják ki keretüket. A magyar léptékkel mérve óriási játékosbőség időt és lehetőséget ad arra, hogy az első osztályú csapatok számára az előszezon jelentős részben arról szóljon, hogy eldöntsék, a stabil kerettagok mellé ki tudja beverekedni magát kiegészítő embernek. Ennek megfelelően a legtöbb egyesület augusztus elején óriási kerettel kezd, és ahogy egyre közelebb jutunk a szezonkezdethez, úgy búcsúznak el egyre több próbajátékostól, és úgy fognak a keretek egyre inkább hasonlítani a bajnokságban elképzelthez. A másodosztályú klubok viszont éppen ezért jóval hátrébb járnak a csapatépítésben. A játékosok a legjobbak felé törekszenek, sokan az extraligásoknál kezdik az előszezont. A másodosztályúaknak így eleinte kevés játékos jut, ők nem kis részben az extraligás csapatokból kihullókkal töltik fel a létszámot. Így náluk augusztusban még kevesen vannak.

Sorozatunk második részében a pénteken bemutatkozó két ellenfelet járjuk körbe.

HK Poprad (39):
Kapusok (3): Szergej Kosztyenko (RUS), Lukáš Gavalier, Mathieu Corbeil (CAN)
Hátvédek (12): Daniel Brejčák, Aleš Ježek (CZE), Štefan Fabian, Ľubomír Dinda, Peter König, Jimmy McDowell (USA), Martin Bdžoch, Tomáš Rusina, Alekszander Ignatyev (RUS), Denis Šterbák, Marek Krmenčík, Martin Krempaský
Csatárok (24): Richard Rapáč, Andreas Štrauch, Marek Mašlonka, Radomír Heizer, Samuel Mlynarovič, Gyenyisz Viharjev (RUS), Jindřich Abdul (CZE), Patrik Svitana, Michael Vandas, Arne Kroták, Matúš Paločko, Peter Lichanec, Erik Piatak, Peter Bjalončík,  Matej Paločko, Christián Bednarčík, Dávid Bondra, Boris Šterbák, Lukáš Hamráček, Samuel Chalupa, Filip Vašaš, Rastislav Václav, Vlagyiszlav Bogoszlovszkij (RUS), Lukas Olejnik

Az Érsekújvárnál vagy a Zsolnánál jóval előrébb tart a felkészülésben a HK Poprad. Augusztus 11-én, pénteken már az ötödik meccsét fogja lejátszani a Marcel Ozimák vezette együttes, amely az első négy összecsapáson hektikus teljesítményt nyújtott. Augusztus első napján az Extraliga nagyágyúja, az átalakulóban levő HC Kosice ellen idegenben 2-1-re nyertek, majd két nappal később a HKM Zvolen került a kerekek alá, a zólyomiak 6-1-es vereséggel utazhattak haza a Magas-Tátra lábaitól. Kedden aztán fordult a kocka, ezúttal a Zvolen nyert saját pályáján 5-1-re. Csütörtök este a szomszédvár Liptovsky Mikulás látogatott Poprádra, és 5-3-ra nyert. A 39 játékos közül Samuel Chalupa kivételével eddig mindenki kapott lehetőséget, és 18 játékos pontot is szerzett. A pontkirály az eddigi négy meccsen Rastislav Vaclav, aki egyetlen alkalommal játszott, akkor viszont 1+2-ig jutott. Őt az orosz Bogoszlovszkij követi, szintén 1+2-vel, de ő három alkalommal is jégen volt. A rövid ideig Érsekújváron másodedzősködő poprádi vezetőedző, Marcel Ozimák mellett mások neve is ismerősen csenghet a jelenleg még hatalmas poprádi keretben. Az edzőmeccsek közül csak az elsőn jégre lépő Erik Piatak mellett Peter Lichanec is megfordult a MOL Ligában, és az igazolásokkal foglalkozó szakportál szerint az az Erik Caladi is aláírt a poprádiakhoz, aki az Érsekújvár egész MOL ligás pályafutását belülről látta. Igaz, ő eddig egyetlen meccsen sem játszott.

Mérkőzések magyar vagy egyéb Erste Ligás csapatok ellen:
augusztus 11., péntek, 18:00 HK Poprad–Csíkszereda (Poprád)
augusztus 15., hétfő, 19:00 HK Poprad–Fehérvár AV 19 (Poprád)
augusztus 22., kedd, 18:00 DVTK Jegesmedvék–HK Poprad (Miskolc)
augusztus 25., péntek, 19:00 HK Poprad–UTE (Poprád)
augusztus 27., vasárnap 18:00 MAC Budapest–HK Poprad (Tüskecsarnok)

hk poprad

Fotó: HK Poprad (Facebook)

HC Topolcany (10):
Kapusok (1): Erik Kompas
Hátvédek (4): Milos Bystrican, Juraj Durco, Jakub Hrudik, Martin Král,
Csatárok (5): Juraj Gasparovic, Dominik Lasso, Albin Podstavek, Filip Pekarcik, Jozef Hudec,

Nem könnyű információt találni a HC Topolcany várható keretéről. Podstavekék szerdán kezdtek volna a Pavlodar ellen, de az a meccsük elmaradt, így kevés fogódzót találunk a várható játékoskeretet illetően. A klub Szlovákia egyik legnagyobb játékosnevelő egyesülete, mindig számos helyi nevelésű játékos játszott náluk, remek juniorjaik is vannak. Ugyanakkor másodosztályú klubként meg kell várnia azt, hogy kiderüljön, kik azok, akik nem fognak beférni az Extraliga csapataiba és nem tudnak külföldre sem elszerződni. Konkrét neveket eddig csak Lubomir Hurtaj vezetőedző említett. “Számos játékos tért vissza hozzánk az előző idényt követően – nyilatkozta a csapathonlapnak a szezon első edzése alkalmából. – Sokan közülük junior korosztályúak, sokan vannak próbajátékon, és az egész augusztus arról szól, hogy megtaláljuk azt a keretet, amellyel a bajnokság során játszani fogunk majd. A nézők találkozhatnak majd új arcokkal is, például Erik Kompas kapussal, aki az elmúlt idényben az extraligás Dukla Trencinben védett. Az előző évi csapatból maradt Ďurčo, Podstavek, Kráľ, Bystričan, Hrudík, Laššo, Hudec, Gašparovič és Pekarčík.” Okosabbak akkor leszünk csak, ha lejátsszák első mérkőzésüket. Egy korábbi nyilatkozatában a vezetőedző arról beszélt, hogy bár a csapat játéka sokat javult, de a helyezése a megerősödött másodosztályban nem, a most kezdődő idényben viszont elődöntőt szeretne játszani a csapatával. Ennek megfelelően arra nem számíthatunk, hogy ne próbálnának meg minőségi játékosokat hozni a csapatba. Mindenkinek fel kell tehát kötnie a gatyát ellenük.

Mérkőzések magyar vagy egyéb Erste Ligás csapatok ellen:
augusztus 11., péntek, 18:00 HC Topolcany–FTC (Nagytapolcsány)
augusztus 16., szerda, 17.00: HC Topolcany–SC Csíkszereda (Nagytapolcsány)
augusztus 18., péntek, 18:00: HC Topolcany–UTE (Nagytapolcsány)
augusztus 25., péntek, 18:00: HC Topolcany–DAB (Nagytapolcsány)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk