Miskolcon kezdődik a magyar hokiidény

   

Három mérkőzéssel kezdődik az előszezon az Erste Ligában. A DVTK otthon, a Ferencváros és a Csíkszereda idegenben lép jégre.

Este hat órakor a Népkertben fogadja a HK Michalovcét a háromszoros MOL Liga-győztes DVTK. Papíron nem tűnik nehéznek a feladat, hiszen a Michalovce még csak keresi játékosait, keveseknek van már szerződésük, viszont sokan hajtanak azért, hogy legyen szerződésük. Öt junior is a csapattal készül, amely egy hete van jégen, bár nem a nagymihályi csarnokban, mert azt felújítás miatt most nem lehet használni, hanem Varannón. A Michalovce kedden már letudta szezonkezdő edzőmérkőzését, amelyen – és ez azért óvatosságra kell intse a könnyű mérkőzésben bízó szurkolókat – a lengyel bajnokság erősebb csapatai közé tartozó Nowy Targ vendégeként egy az 52. percben lőtt Wielkiewicz-góllal kaptak ki 1-0-ra. Marek Zientara vezetőedző a meccs után kemény ellenfélnek minősítette a nagymihályiakat. A Michalovce összeállítása a következő volt: Trencan (kapus) – Hancák, Dolgos, Kolba, Oravec, Valecko, Cvengros, MasarykBalko, Gaspar, Banovsky - Domaev, Linet, FajcákBrezniak, Toma, JassoFedorko, Borov, Veres.

“Nincsenek elvárásaim, kíváncsian várom, hogy az elmúlt heti munka megmutatkozik-e a pályán is – nyilatkozta a mérkőzés előtt a DVTK honlapján Mikael Tisell vezetőedző. – A hét elején a támadójátékra koncentráltunk, a hét vége felé már a védelmünkön is dolgoztunk. Szeretném látni, hogyan alkalmazzuk ezeket játék közben.”A szakember saját bevallása szerint még az ismerkedési fázisban van csapatával, de az eddigi egy hét tapasztalatait pozitívan értékelte. Az elvégzett munka már kezd meglátszani a csapaton, és jó karaktereket talált az öltözőben – mondta erről. Miskolcon 500 forintba kerül a belépőjegy erre a mérkőzésre, a pénztárak és a csarnok kapui is 17 órakor nyitnak. Bedobás 18 órakor.

Ugyancsak este 6-kor kezd az extraligás Zilina otthonában a Csíkszereda. A zsolnaiak az eredeti tervek szerint a KHL-es Szpartak Moszkva ellen kezdtek volna, de az orosz csapat végül megváltoztatta a felkészülési menetrendjét és így az igazi slágernek ígérkező meccs elmaradt. A szurkolók így először a Szpartak helyett a Csíkszereda ellen láthatják majd kedvenceiket. Ez alighanem arról szól majd a szlovák csapat számára, hogy a jelenleg velük készülő másfél csapatnyi játékosból minél többet tesztelhessenek azok közül, akiknek ki kell vívniuk a helyüket a végleges keretben.

A Csíkszereda kedd éjjel indult el Szlovákiába, így a felkészülés alatti kemény edzésekhez képest pihenten várhatják a kezdő bedobást. A kék-fehérek is nagy kerettel vágtak neki a felkészülésnek ám esetükben a román bajnoki indulás jelentette kettős terhelés ezt indokolttá is teszi. A Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros már ismeri a játékosok nagy részét, hiszen az előző idény utolsó hónapjaiban is ők dolgoztak a csapattal. “Az eredmény nem másodlagos számunkra, hiszen minden meccset szeretnénk megnyerni, de most alapvetően a játékelemek csiszolásán van a hangsúly- mondta a csapat közösségi oldalán a cseh vezetőedző az elutazás előtt. – Az előttünk álló meccsek egyben visszajelzést is adnak arról, hogy mennyit ért az eddig elvégzett munka, illetve miben kell folyamatosan továbbfejlődni, miben kell javuljunk. Jól fogják szolgálni ezek a meccsek az ERSTE Ligára való felkészülésünket, ahol be szeretnénk jutni a rájátszásba”

A legnagyobb érdeklődés alighanem az Érsekújvár és a Ferencváros összecsapását övezi majd. Újvárban este 7-kor indul útjára a korong, a kezdés előtt 5 órától már különféle programok várják a belépőjegyet váltó szurkolókat. Az Irigy Hónaljmirigy és Stano Lauro ad műsort, az első 300 néző pedig gulyást is kap a jegye mellé. Mint a klub elnöke, Sucharda Ferenc blogunknak elmondta, kemény felkészülési szakasz van már a játékosok mögött, akik rengeteg egymás elleni edzőmeccset is játszottak már. Az első mérkőzésen elsősorban azok a játékosok kapnak majd lehetőséget, akik küzdenek az első csapatba kerülésért.

A Ferencváros augusztus 4-e óta van jégen, az első napokat a Tüskecsarnokban töltötte a csapat, hétfőtől azonban már hazai jégen, Pesterzsébeten készülhetett Greg Lindqvist vezetésével. “Napi kétszer másfél órát edzünk, az idő egyik felében jégen, a másik felében szárazon – mondta blogunknak a Ferencváros vezetőedzője. – Eddig nagyon elégedett vagyok a csapat által elvégzett munkával. Nagyon jó lesz ezzel a két szlovákiai mérkőzéssel megtörni egy kicsit az edzéseket, mindenki nagyon várja már, hogy igazi meccset játszhasson. 29 játékosunk van jelenleg, többen próbajátékon, Ez az időszak arról is szól, hogy el kell döntenünk, kik azok, akikre számítunk majd a jövőben, és kiktől kell elköszönnünk. Nagyon nehéz lesz a döntés, mert mindenki nagyon keményen dolgozik, sok játékos nagyon kellemes meglepetést okozott. Az első benyomásokat mindenkiről szeretnénk megkapni meccshelyzetben, ezért vagy az Érsekújvár, vagy a Topolcany ellen mindenki lehetőséget kap.”

NZAFTC

Fotó: HC Nové Zámky (archív)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum