Összeállt a kanadai szakvezetés az olimpiára

 

Willie Desjardins edző munkáját három asszisztens segíti. A menedzser Sean Burke lesz.

Kijelölték a pjongcsangi ötkarikás játékokon részt vevő kanadai válogatott szakmai stábját. A vezetőedző a Vancouvert az elmúlt három évben irányító, de a csapattal a rájátszásba csak egyszer bejutó  Willie Desjardins lesz. A hatvanéves szakember munkáját három asszisztens segítheti. Az első Dave King, aki a kanadai válogatottat hosszú éveken keresztül irányította, és a tavalyi Világkupa idején is másodedzőként dolgozott. A második az egykori NHL-játékos Scott Walker, aki jelenleg az OHL-es Guelph Storm tulajdonosa. Walker a nagycsapat mellett még nem dolgozott, csak a Stormnál volt vezetőedző, illetve a kanadai U20-as csapatnál másodedző két világbajnokságon is.  A harmadik szakember az a Craig Woodcroft, aki tavaly a KHL-es Dinamo Minszket irányította, a fehérorosz válogatottal pedig másodedzőként részt vett a világbajnokságon és az olimpiai kvalifikáción is.

A kanadai válogatott általános menedzsere, illet felszerelésért felelős menedzsere két korábbi kiváló kapus lesz. Az első posztot Sean Burke tölti be, aki tavaly szintén menedzserként vezette a csapatot a Deutschland és a Spengler Kupán. A másik pozíciót Martin Brodeur kapja, ő most debütál ilyen funkcióban a kanadai válogatottnál.

pjogcsang kanada

A szakvezetésnek nem lesz könnyű összeállítania a keretet, ugyanis nagyrészt azokra a játékosokra számíthatnak, akik egykori NHL-esek, és jelenleg Európában kergetik a pakkot. A csapat lehetséges összetételéről az elsőm információkat az augusztusi oroszországi tornák tapasztalatai adhatják meg. Augusztus 6. és 9. között Szocsiban, egy héttel később Szentpéterváron teszteli az Európában játszó kanadaiakat az új vezetőgárda.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk