Jön a sztárpalánta-parádé Plymouthban

 

A World Junior Summer Showcase-re július 28. és augusztus 5. között kerül sor. A házigazda USA mellett Kanada, Svédország és Finnország vesz részt a tornán.

Az utóbbi hat évben csak e négy válogatott valamelyike tudott nyerni a junior-világbajnokságon. A rendezvény célja elsősorban a következő viadalra való felkészülés, de a 2018-as újoncdraft szempontjából is fontos a jó szereplés. Az USA és Kanada már korábban, június 20-án kihirdette keretét, vasárnap a finnek és a svédek is így tettek, igazi sztárpalánta-parádé várható.

A legnagyobb érdeklődés az 1/1-es hely legnagyobb várományosát, a svéd Rasmus Dahlint övezi, de a háromkoronások további négy olyan játékost neveztek, akiket az idei draft első körében választottak: Elias Petterson az 5. (Vancouver Canucks), Lias Andersson a 7. (New York Rangers), Erik Brannström a 15. (Las Vegas Golden Knights), Timothy Liljegren a 17. (Toronto Maple Leafs) helyen kelt el. A finneknél is négy első köröst találunk: Miro Heiskanent (3. hely, Dallas Stars), Juuso Valimakit (16. hely, Calgary Flames), Urho Vaakanainent (18. hely, Boston Bruins) és Kristian Vesalainent (24. hely, Winnipeg Jets). A 33 fős finn keretben 12 játékos van, aki a 2018-as drafton lesz választható.

dahlin2

Az amerikaiak és a kanadaiak két csapattal indulnak, a legnagyobb név a kapus Jake Oettingeré, aki a 2017-es drafton a legmagasabban jegyzett hálóőr volt, az egyetlen a posztján, aki az első körben kelt el, 26.-ként csapott le rá a Dallas Stars. Oettinger egyike annak a hét játékosnak, akik az elmúlt évben megnyerték a junior-világbajnokságot, a másik hat: Joseph Woll (kapus, Toronto Maple Leafs), Adam Fox (hátvéd, Calgary Flames), Ryan Lindgren (hátvéd, Boston Bruins), Joseph Anderson (csatár, New Jersey Devils), Kieffer Bellows (csatár, New York Islanders), Patrick Harper (csatár, Nashville Predators). Mellettük a center Casey Mittelstadtot érdemes említeni, akit a 8. helyen választott a Buffalo Sabres, de az első körben kelt el Joshua Norris, (19. hely, San José Sharks), Kailer Yamamoto (22. hely, Edmonton Oilers) és Ryan Poehling (25. hely, Montréal Canadiens) is.

patrick

A kanadaiaknál az első számú sztár, az idei draft második helyén választott Nolan Patrick részvétele még nem biztos. A játékos nemrégiben műtéten esett át, ami 4-6 hetes regenerációt igényel, majd egy fertőzés következtében egy tályogot is el kellett távolítani az arcáról. Folytatódik tehát tavaly kezdett pechsorozata, elképzelhető, hogy nem kockáztat egy újabb sérülést. A keretben nyolc játékos lesz ott az idei döntőből, ahol szétlövésben kapott ki Kanada az USA-tól: a kapus Carter Hart (Philadelphia Flyers), a hátvéd Jake Bean (Carolina Hurricanes), Dante Fabbro (Nashville Predators) és Kale Clague (Los Angeles Kings), valamint Dillon Dube (Calgary Flames), Tyson Jost (Colorado Avalanche), Pierre-Luc Dubois (Columbus Blue Jackets) és Michael McLeod (New Jersey Devils) csatárok.

Július 28-án még a gyakorlásé lesz a főszerep, az első meccseket 29-én játsszák, kezdésként az amerikaiak fehér mezes válogatottja Finnországgal méri össze erejét, majd a kék mezes Team USA fogadja a svédeket. A teljes program itt nézhető meg, a keretek itt böngészhetők.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum