Úgy érzem, ennél még sokkal többre vagyok képes

 

Varga Arnold, az Újpest új bekkje azt mondja: a lila-fehérek képesek lehetnek megnyerni az Erste Ligát.

Alighanem pályafutása eddigi legjobb szezonján van túl a válogatott védő. A dunaújvárosi nevelésű hokis 6 évet töltött Fehérváron, ebből 3-at az EBEL-ben, majd annak ellenére igazolt 2016 nyarán Debrecenbe, hogy utolsó idényében 42 meccsen 3+5 pontot termelt és +7-es plusz-mínusz mutatója is figyelemre méltónak volt mondható. A váltás mégis bejött számára, hiszen a DHK vezéregyéniségeként nemcsak hátul dolgozott színvonalasan, elöl is megtette a magáét, ami az alapszakaszban 10+14, az elődöntőig tartó playoffban 2+2 ponttal volt mérhető. Varga Arnold ráadásul a válogatottban is kivágta a rezet, hiszen az U25-ös programból indulva küzdötte be magát a kijevi divízió 1/A-s világbajnokságon részt vett keretbe.

A játékos és a Debrecen közös története bizonyára tovább tartott volna, de közbejött a csapat csődje. Hogy Varga Arnoldra lecsap valaki, az valószínűnek tűnt, a nyertes az egyre erősödő Újpesti TE lett, amely a bajnoki bronz után nagy reményekkel vág neki a 2017/18-as nemzetközi bajnokságnak.4

Varga Arnold

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Egy évvel visszaugorva az időben kezdésként azt kérdeztük, miért hagyta ott Székesfehérvárt. ?Új impulzusokat kerestem ? válaszolta. ? Nagyon sok időt töltöttem ott, szeretem a várost, szinte otthonomként tekintek rá. Rengeteg barátom van Fehérváron, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Ha netán egyszer még úgy adódik, szívesen játszanék ott.?

Debrecenben bejöttek a várakozásai: ?Rengeteg játéklehetőséget kaptam, és sok olyan szituációt kellett megoldanom, amiket azelőtt csak a kispadról nézhettem. Úgy érzem, vezéregyénisége tudtam lenni a csapatnak ? magyarázta. Szerinte talán ennek tudható be az is, hogy ismét bekerült a válogatott keretbe. Miben fejlődött és miben kell fejlődnie még, forszíroztuk tovább: ?Jobban látok a pályán, meg merek húzni olyasmiket, amiket azelőtt nem. Több lett az önbizalmam, ez rengeteget számít. A jövőben mindenképpen jobban szeretném használni a testi adottságaimat. Volt rá példa, hogy emiatt nem kerültem be a válogatottba. Úgy érzem, jogosan, hiszen egy ekkora hátvédnek (Varga Arnold 190 cm magas, a súlya 95 kg ? a szerk.) kőkeménynek kell lennie minden szituációban.?

A kijevi volt Varga Arnold második felnőtt-világbajnoksága, első alkalommal Dél-Koreában küzdhetett a feljutásért. Adódott a felvetés, hogy hozzánk hasonlóan ő is a legjobbnak tartja-e a szezonját. ?Mindenképpen sokat segített, hogy csapatot váltottam, ám azt nem jelenteném ki, hogy ez volt a legjobb szezonom. Azért, mert úgy érzem: ennél még sokkal többre vagyok képes.? S vajon miért nem sikerült a feljutás, és mire lehet jó Magyarország a 2018-as budapesti D1A-s tornán? ?Mindenképpen jobb eredményt várok. A mi közönségünk előtt, a hazai rendezésű vb-n szinte minden adott kell legyen ahhoz, hogy újra feljussunk az A csoportba.?

Varga Arnold DHK 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Amikor régebben jól mentek a védő dolgai, sokszor közbejött valami. Sérülései is voltak, meg egy nagy port felvert motorbalesete is. Ezt a témát sem kerültük meg: ?Mióta az ominózus motorbaleset megtörtént, azóta sok mindent másképpen látok. Próbálom elkerülni a sérülésveszélyes helyzeteket a magánéletben is. Hogy őszinte legyek: a baleset után egyszer még felültem a motorra, hogy a lelkem megnyugodjon. De tisztában vagyok vele, hogy hiába szeretem a motorokat kisgyerek korom óta, amíg sportolok, nem engedhetem meg magamnak ezt a kedvtelést és közlekedési módot. Ha majd úgy alakul, nyugdíjas éveimben folytatom!?

A DHK-csőd erősen megviselte a debreceni játékosokat. Varga Arnold őszintén, nyíltan fogalmaz: ?Minden hirtelen történt. Pánik lett rajtunk úrrá, nehéz helyzetbe kerültünk. Nemcsak az volt a gond, hogy nem kaptuk meg a fizetést. Minden mást is ugyanúgy elveszítettünk egyik pillanatról a másikra: lakást, munkát, egzisztenciát. Bele sem merek gondolni, mi lesz azokkal, akik nem tudnak elhelyezkedni. A DHK karriereket tett tönkre, kemény szituációkba hozott embereket, családokat. Csak remélni tudom, hogy minden csapattársam folytatni tudja valahol a hokit.?

A végére hagytuk az éppen kezdődő fejezetet. Milyen lesz a következő szezon UTE-ja, soraiban Varga Arnolddal? ?A közös felkészülést augusztusban kezdjük, már nagyon várom. A szezont még jobban. A csapat tavalyi teljesítménye alapján azt gondolom, benne van a levegőben, hogy akár a bajnoki címet is megszerezzük. Persze nem szeretném elkiabálni dolgokat. Ami tény: rengeteget beszélgettem Szilassy Zoltán vezetőedzővel, megkaptam tőle a bizalmat. Kitartott mellettem a kialakult helyzetben, hálás vagyok érte. Oda fogom tenni magamat!?

Varga Arnold HUNPOL vb

Fotó: Fényes Gábor (MJSZ)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum