Kevin Klein visszavonult

 

Jokinen Floridában, Patrick gyorsan gyógyul.

Visszavonult Kevin Klein a Nashville és a New York Rangers korábbi hátvédje. A 32 éves bekk 12 szezon és 627 mérkőzés után akasztja szögre a korcsolyáját. Klein az elmúlt szezon második felében kiszorult a Rangersből, ahonnan hiába távozott Dan Girardi, Kevin Shattenkirk és Anthony DeAngelo érkezésével minimális esélye lett volna a csapatba kerülésre. Kleinnek még egy év van hátra a 2,9 milliós szerződéséből, de ez a visszavonulással eltűnik a Rangers bérkeretéből, aminek köszönhetően a fizetési sapka 8,4 millióra emelkedik a Gardenben.

Veterán játékossal erősített az Edmonton. Az Oilers egy évre, 1,1 millió dollárért leigazolta 34 éves Jussi Jokinent, aki az elmúlt három évben a Florida Panthers játékosa volt. A centerként és mindkét oldalon bevethető csatár szabadon igazolható volt, miután a délkeleti klub kivásárolta őt évi négymillió dollárt garantáló szerződéséből. Jokinen igazolása semmilyen kockázatot nem jelent az edmontoniak számára, viszont jót tehet a klub legnagyobb finn tehetségének, a 19 éves Jesse Puljujarvinek, aki a tavalyi draft negyedik helyén kelt el. Jokinen annak a Karpatnek a tulajdonosa, ahol Puljujarvi is pallérozódott, minden bizonnyal nagy segítség lehet számára az átállás nehézségeinek leküzdésében. Az Oilers fizetési sapkájában majdnem 17 millió dollár elkölthető pénz van, ennek nagy része az RFA státuszú Leon Draisaitl fizetésére fog elmenni hamarosan.

Hosszabbított a Floridával Mark Pysyk. A 25 éves hátvéd három évre szóló 8,2 millió dolláros szerződést írt alá, ami évi 2,73 millió dollárt garantál számára. Pysyk a Panthers egyik legfontosabb játékosa, emberhátrányban ő tölti a legtöbb időt a jégen és ő blokkolja a legtöbb lövést, nagyrészt neki köszönhető, hogy a Floridáé volt a második legjobb emberhátrányos egység az NHL-ben az elmúlt szezonban. A hosszabbítás után Tom Rowe menedzser közel 11 millió dolláros szabad térrel rendelkezik, miközben 5 szabad kiadó hely van még a csapatban.

Jó hír a Philadelphia szurkolóinak, hogy Nolan Patrick a vártnál sokkal gyorsabban gyógyul, ezért már a jövő héten elkezdheti a jeges edzéseket. Az idei draft második választottja az egész szezonban sérüléssel bajlódott, sok szakértő szerint ezért is csúszott le a játékos börze második helyére Nico Herschier mögé.

Ezek voltak a legfontosabb üzletek pénteken. Aki a teljes listát szeretné áttekinteni az ide kattintson. Maradt még játékos bőven a piacon, a legnagyobb nevek között a következő játékosokat találjuk: Andrej Markov, Jaromír Jágr, Brian Campbell, Thomas Vanek, Mike Fisher, Daniel Winnik, Cody Franson, Matt Cullen, Drew Stafford, Dennis Wideman, Roman Polak, Francois Beauchemin, Brian Gionta, Viktor Stalberg, Dwight King, Jarome Iginla, Scottie Upshall, Brandon Pirri, Ryan White, P.A. Parenteau, Shane Doan, Mark Streit, Alex Chiasson, Jiri Hudler, John Mitchell, Yohann Auvitu, Jimmy Hayes.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum