Szombaton beindul a játékospiac az NHL-ben

 

Számos kérdőjel kiegyenesedett, de továbbra is nagy a bizonytalanság. Összeszedtük, mit lehet tudni vagy sejteni.

Mozgalmas napok várnak ránk, magyar idő szerint este hatkor nyílik a piac, idén sokkal nagyobb nevek kerültek a kalapba, mint tavaly. San Joséban véget érhet egy korszak, hiszen 12 év után Joe Thornton és Patrick Marleau is szabadon igazolhatóvá válik. A hírek szerint a játékosok hároméves kontraktust akarnak, a klub állítólag csak kettőig hajlandó elmenni, így lehet, hogy fájdalmas búcsú lesz a vége. A kérők között a Los Angeles, a Nashville, a Rangers és a Toronto is ott van. Andrej Markov 17. szezonjára készül Montréalban, a klub meg akarja tartani, az alkudozás kétéves, évi 6 milliós igényről indul a játékos részéről. Alekszandr Radulov esete egyértelműbb, ő 6-8 éves szerződést akar, évi 7 millió dollár értékben, ez elég messze áll a lehetségestől. A Hasbnak ezeken felül még hosszabbítania kell legfontosabb játékosával, a kapus Carey Price-szal is. A Radulovnál két évvel fiatalabb hátvéd, Kevin Shattenkirk a csapatok első számú célpontja. Bár igényei igen közel állnak Radulovéhoz, sokkal jobb esélyei vannak, hogy ezért az árért el is kel. A kérők között leggyakrabban a New Jersey Devilst, a Tampa Bay Lightningot, a Buffalo Sabrest, a New York Rangerst, a Toronto Maple Leafst és a Boston Bruinst emlegetik.

NHL: Calgary Flames at San Jose Sharks

Connor McDavidre az NHL történetének legzsírosabb szerződésének aláírása vár, amelynek értéke a 13 millió dollárt is meghaladhatja évenként. John Tavares is hosszabbítás előtt áll. Az Islanders kapitánya 2009 óta áll a klub alkalmazásában, évi 5,5 millió dolláros szerződése jövőre jár le, a csapat szempontjából üdvös lenne, ha már idén nyáron meg tudnának állapodni a folytatásról. Egy centerre a Rangersnek is szüksége lesz, miután a bővítési drafton Oscar Lindberget veszítették el, Derek Stepant pedig elcserélték az Arizonával. A legesélyesebb jelöltek között találjuk Nick Boninót, Martin Hanzalt, Sam Gagner-t és Joe Thorntont. Nagy kérdés, a Colorado túl tud-e adni Matt Duchene-en, a hírek szerint az utóbbi napokban fokozódott az érdeklődés a játékos iránt.

A Vegas számára a keret tisztítása és az elkölthető pénzek felszabadítása az elsődleges feladat. Mindez elsősorban a hátvédekre igaz, hiszen jelenleg 12 bekk van a csapatban, akik közül Griffin Reinhart és Nate Schmidt RFA lesz elsejétől. A betárazás a hátvédekből kicsit visszaütött, miután ennyi felesleges játékossal rendelkeznek ezen a poszton, lehetetlen annyit kérni értük, mint egyébként, jól látható ez Marc Methot árából is. A vegasi draftmágusok arra azért figyeltek, hogy e játékosok egyike sem rendelkezik hosszú távú szerződéssel, ennyivel könnyebb túladni rajtuk.

doan jagr

Van még néhány igazi veterán, akik utolsó éveikben járnak, közéjük tartozik Jaromír Jágr, Shane Doan és Jarome Iginla. Meglátjuk, akad-e rájuk vevő. Kapusokból is elég nagy a választék: Ryan Miller, Brian Elliott, Jonathan Bernier, Steve Mason, Anders Nilsson, Ondrej Pavelec és Darcy Kuemper mindannyian tesztelhetik, mennyit érnek. A csapatok közül a Philadelphia, a Vancouver és a Buffalo keres első számú kapust, az Anaheim Ducks, a Maple Leafs, a Rangers, a Penguins és a Colorado Avalanche második számút. A Rangers Pavelecet nézte ki magának Henrik Lundqvist mögé, Steve Mason pedig máris megállapodott a Winnipeggel, bár az üzletet hivatalosan csak ezután jelentik be. A Flyers nagyon közel van ahhoz, hogy Brian Elliottal pótolja Masont.

A tengerentúli újságírók minden egyes üzleti periódus előtt menetrendszerűen magasra pumpálják az elvárásokat, amelyekben aztán az olvasó általában csalódni kénytelen. Ezúttal azonban tényleg úgy néz ki, hogy nemcsak Kanada fennállásának 150. születésnapja alkalmából lesz hatalmas tűzijáték szombaton.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum