Dadonov visszatér Floridába

 

A kétszeres Gagarin Kupa-győztes csatár még egy próbát tesz az NHL-lel. Orlovval hosszabbított a Washington, a Buffalo is sokat erősödött.

Jevgenyij Dadonov kisebb meglepetést okozott. Az nyílt titok volt, hogy az NHL-ben folytatja, de azt is mindenki szinte biztosra vette, hogy a liga új csapatába, a Las Vegas Golden Knightsba igazol, ahol sortársa, Vagyim Sipacsov mellett játszhatott volna. A sivatag helyett azonban Florida lett a végállomás, ahol három szezonra írt alá, évi 4 millió dollárért.

Dadonov itt kezdte észak-amerikai karrierjét, 2009 és 2012 között 55 meccsen lépett pályára, amelyeken 10-10 gólt és asszisztot szerzett. Az áttörés nem jött össze, így visszatért Oroszországba, négy évet KHL-ezett, kétszer lett bajnok a Szentpétervárral, utolsó szezonjában 53 meccsen 66 pontot szerzett.

dadonov

A Florida nem engedte ki a játékospiacra 25 éves hátvédjét, Alex Petrovicot, akinek idén járt le a szerződése. Az utolsó napon egy évvel hosszabbított a kanadai játékossal, aki a tavalyi 1,05 millió dollár után 1,8 milliót fog keresni.

Egy másik orosz játékos is komoly szerződést kapott, a Washington hat évre leigazolta egyik legjobb hátvédjét, Dmitrij Orlovot. A 26. születésnapját júliusban ünneplő játékos az elmúlt szezonban 33 pontot csinált, +30-as mutatója az egyik legjobb volt a csapatban. A Capitalsnek így 12,5 millió dollár elkölthető pénze marad, Jevgenyij Kuznyecov, Andre Burakowsky és Philipp Grubauer lesz RFA július elsejétől ? ők tehát már nem fognak nagybevásárlást tartani a szabadpiacon.

orlov

A Calgary szerződést hosszabbított hátvédjével, Michael Stone-nal. Az ár nem volt kevés, három évre fizetnek neki 3,5 millió dollárt szezononként. Stone megbízható hátvéd, de nem tartozik a legjobbak közé. A Flames kerete általános megítélés szerint bitang erős lett a nyáron, amihez nem sajnálták a pénzt. A védelemre például 24,5 milliót költenek idén, ami 45 millióval több, mint a Nashville védelmi költségvetése, amiben már benne van P. K. Subban 9 milliós szerződése is. Ezzel együtt sincsenek bajban, hiszen közel 10 millió elkölthető dollárjuk maradt.

Cseréből sem volt hiány pénteken, a legnagyobbat a Minnesota és a Buffalo kötötte. Ennek értelmében a hátvéd Marco Scandella és a veterán csatár Jason Pominville átköltözik a Sabreshoz, míg a szélső Tyler Ennis és Marcus Foligno a hokiállamában folytatja pályafutását. A Sabres még egy jövő évi harmadik körös draftjogot is átadott. A cserében a legnagyobb név egyértelműen Marco Scandella, akinek még három évig szól a szerződése, összesen 12 milliót kell neki fizetni ezért. Ez olyan ár, amennyiért a szabad piacon egészen biztosan nem találtak volna első két soros hátvédet, aki ugyan nem túl ponterős, de ha kell, meccsenként akár 20 percet is rá lehet bízni. A Sabres ráment Kevin Shattenkirkre, a piac első számú célpontjára, de a csapat érezte, hogy nincs sok esélye a megszerzésére, ezért inkább egy kisebb, de okosabb üzletet kötött. A Wildnak elsősorban pénzre volt szüksége, ezért volt fontos, hogy megszabaduljanak a két szezonon át évi 5,6 millió dollárt kereső Pominville-től. Az RFA Folignóval aligha hosszabbítanak, így lesz 18 millió dollárjuk arra, hogy Mikael Granlundot és Nino Niederreitert maradásra bírják.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum