Soha nem lehetek elégedett önmagammal

 

Élni akar a DVTK Jegesmedvéktől idén is megkapott lehetőséggel Albert Tibor Flórián. A fiatal támadó tökéletesen rendbe jött brutális tavaszi sérülése után.

A 21 éves szélsőt 29 alapszakasz- és 12 playoffmeccsre nevezte a legutóbbi MOL Liga-szezonban a bajnok, ami jelentős előrelépést jelentett számára ahhoz képest, hogy az azt megelőző idényben még csupán egy alkalommal öltözhetett. Albert megszerezte első pontját is a felnőttek között, egy assziszt formájában, a gólokra azonban még várnia kell. Egy olyan csapatban, amelyben válogatott játékosok sora mellett kiemelkedő légiósok is kergetik a pakkot, nem könnyű betörni a meghatározó támadótriókba. A játékos őszintén beszélt erről blogunknak: ?Minden edzés olyan volt számomra, mint egy mérkőzés. Az edzésmunkával lehetett bizonyítani. Elérni azt, hogy minél több cserében jégre mehessek a MOL Ligában. Voltak mérkőzések, amikor öltöztem, de nem léptem pályára, de olyanok is, amelyeken végig játszhattam. Doug Bradley vezetőedző bízott bennünk, fiatalokban, és amikor lehetett vagy kellett, beküldött. Úgy gondolom, olyankor helyt tudtam állni.?

Albert Tibor DVTK

Fotó: dvtk.eu

A csíkszeredai nevelésű hokis négy éve költözött Miskolcra. ?Akkoriban kilátástalannak tűnt Csíkszeredában az utánpótlás és a fiatalok helyzete, így döntenem kellett ? meséli erről. ? A fejlődés útját választottam, útnak indultam. Olyan csapathoz szerettem volna igazolni, ahol minden feltétel adott, hogy profi jégkorongos lehessek. Eddigi négy miskolci évem alatt több edző is megfordult a csapatnál, mindannyian más-más játékstílust képviseltek. Nagyon sokat tanultam tőlük, rengeteg tapasztalatot szereztem, amelyek mind a fejlődésemet szolgálták.?

A legutóbbi bajnokságban Albert egyik nagy-nagy álma is megvalósult: ?Csíkszeredában pályára léphettem a hazai közönség előtt. Piros-fehérben is igazi élmény volt!? Mindez nyilván csak a kezdet: ?Soha nem lehetek elégedett önmagammal, mindig újabb célokat tűzök ki.? A játékos jelenleg Csíkszeredában készül egyénileg, de nemrég kapott egy remek lehetőséget újabb tapasztalatokat szerezni. ?Volt csapattársammal, jó barátommal, Peter Sakarisszal kéthetes felkészülésen vettem részt Kanadában.?

Albert Tibor MIS 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Hogy mire számít a következő bajnokságban. ?Erős csapatunk lesz, én pedig megteszek mindent, hogy a legjobbak közé kerülhessek.? Albert utoljára 2014 decemberében játszott a romániai válogatottban, mégpedig egy junior-világbajnokságon. Megkérdeztük, mindez tudatos döntés eredménye-e. ?Úgy gondolom, a jövőmet a jégkorongban Magyarországon kell megtalálnom, ezért nem szerettem volna többször Románia színeiben szerepelni? ? válaszolta.

Saját stílusát így jellemezte: ?Mindig szerettem a hajtós, kemény játékot, az abból adódó szituációkat. Szeretek ütközésekkel korongot szerezni, élni a váratlanul kapura tett lövésekkel. Sokszor megtörténik az is, hogy engem ütköznek le, de a lényeg az, hogy megérje a csapatom eredményessége szempontjából.?

Hasonló szituáció következménye volt Albert Tibor Flórián brutális tavaszi sérülése is. A játékost bevetették a juniorok között is, EBYSL- és magyar bajnoki mérkőzéseket is játszott U20-ban. Ezek egyikén történt az eset, amelyet így elevenített fel: ?Március 11-én U20-as magyar bajnokin vettem részt. Emberelőnyhöz jutott a csapatunk. Próbáltam bejutni a kapu elé, de a földre kerültem, ekkor jött a kék vonalról a lövés. A korong egyenesen az arcomba csapódott. A földön ülve még nem is gondoltam, hogy nagy lehet a baj. Igaz, három fogam hevert előttem. Felálltam, lekorcsolyáztam. Leginkább az ijesztett meg, ahogy a többiek néztek rám. Utána elszállítottak Debrecenbe, ahol háromórás műtétet hajtottak végre rajtam. Eltört a fogakat tartó fogléccsontom, hat fogam ment be, hármat sikeresen megmentettek már akkor. Végül 32 öltéssel varrták össze az elszakadt részt, és dróttal rögzítették a kitört fogakat.?

Albert Tibor DVTK MOL Liga kupa

Fotó: Instagram

Az eset utáni első hét volt a legkellemetlenebb, főleg az étkezés és a higiénia szempontjából. Ezzel együtt: ?Napról napra gyógyultak a hegek, másfél hétre rá már jégen lehettem, igaz, a döntőt így is ki kellett hagynom. Jelenleg a további háromból két fogat már a helyén tudok, és csak egy kisebb műtét van hátra a harmadikkal.? Nos: így megy ez jégkorongos berkekben. A lényeg: ?Jól érzem magam, teljes erőbedobással tudok készülni az elkövetkezendő szezonra!?

Hadd idézzük fel itt csütörtöki hírünket: a MOL Liga-címvédő öt fiatal játékossal szerződést hosszabbított, Albert Tibor Flórián, Bernáth Milán, Karda Milán, Laczkó Ákos és Szopos Ottó ősztől is a miskolciaknál játszik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum