Beindult a játékospiac

 

Eberle New Yorkba megy. A Vegas két hátvédről azonnal lemondott ? értékes draftjogokért cserébe.

Az expanziós draft végeztével alighogy feloldották a kereskedelmi stopot, rögtön beindult a játékoskeringő. A nap legnagyobb üzletét az Edmonton és az Islanders kötötte, az Oilers ugyanis New Yorkba küldte Jordan Eberlét, akinek a helyére Ryan Strome érkezett. Az Edmonton részéről érthető a lépés, hiszen Eberle elcserélésével 3,5 millió dolláros helyet szabadítottak fel, ami tovább bővítette a Leon Draisaitl és Connor McDavid fizetésére elkölthető összeget. Jelenleg majdnem 24 millió dolláros szabad helye van Peter Chiarelli menedzsernek, aki egy dolgot nem titkolt két sztárjával kapcsolatban, azt, hogy megtartásuk mindennél fontosabb. A német center július 1-jén korlátozott szabadügynök lesz, ami azt jelenti, hogy a többi csapat tehet neki ajánlatot, és ha azt az Oilers nem tartja, komoly kompenzációk fejében távozhat. Chiarelli azonban kijelentette, hogy az ellenfelek ne is próbálkozzanak, az Oilers minden ajánlatot meccselni fog, hogy megtartsa Draisaitlt.

draisaitl2 (1)

McDavid szerződése egy év múlva jár le, az Edmonton azonban  nem akar addig várni a hosszabbítással, a hírek szerint évi 14 millió dolláros fizetéssel az NHL legjobban fizetett játékosává akarja tenni az MVP-t. Ha ez bekövetkezik, a most fennálló 24 milliós hely nagy részét elviszi a két sztár, ami azt jelenti, hogy a jövő nyáron komoly munka elé néz Chiarelli, hogy a kiegészítő emberek fizetését is be tudja szorítani a plafon alá.

Ahogyan számítani lehetett rá, a Vegas az expanziós drafton megszerzett hátvédek közül kettőt máris továbbadott. A Chicagótól érkezett Trevor van Riemsdyk és egy 2018-as hetedik körös választás már a Carolina tulajdona, amiért a Hurricanes egy idei második körös választási joggal fizetett. Van Riemsdyk Raleigh-ben három korábbi chicagói csapattársával, Teuvo Teravainennel, Joakim Nordströmmel és Scott Darlinggal játszhat újra együtt.

A Knights elcserélte a San Josétól megszerzett David Schlemkót is, aki Montrealba került egy 2019-es ötödik körös választásért. A draft nélkül az NHL-be került hátvéd 360 mérkőzésen 17 gólt és összesen 87 pontot szerzett.

Van két további hír a Canadiens csapatáról. Az első, hogy Marc Bergevin menedzser bejelentette, a Dwight King, Brian Flynn, Nyikita Nyesztyerov hármas nem tér vissza a csapathoz, mindhárman új helyet kereshetnek maguknak júliustól. Pierre LeBrun, a TSN szakírója szerint viszont megtartanák Alekszandr Radulovot, aki hatéves, 42 millió dolláros szerződést szeretne kiharcolni magának.

Egy másik orosz, Ilja Kovalcsuk is a bekerült a hírekbe. Az NHL-be visszavágyó egykori gólvágó a hét végén Las Vegasban lesz, ahol találkozni fog a Knights vezetőségével egy esetleges szerződéssel kapcsolatban.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum