Connor McDavid három trófeát is kapott

 

Kiosztották az NHL egyéni díjait. Connor McDavid a gálaest nagy nyertese.

Las Vegasban megtartották a 2017/18-as NHL-szezon díjkiosztóját. A gála eltért a korábbi években megszokottól, ugyanis a Golden Knights az esemény előtt hozta nyilvánosságra, hogy mely játékosokat választotta az expanziós drafton. Az NHL 31. franchise-a után a játékosok felé fordult a figyelem, elkezdődött ugyanis a díjátadó.

Connor McDavid, az Oilers kapitánya az alapszakasz pontkirálya lett, amivel automatikusan begyűjtötte az Art Ross-trófeát. Emellett minden szavazáson a legjobbnak bizonyult, így megkapta az MVP-nek járó Hart-trófeát és a Ted Lindsay Awardot. A triplázással McDavid illusztris társaságba került, az NHL történetében korábban csak Lafleur, Gretzky, Lemieux, Jagr, St. Louis, Crosby, Ovecskin, Malkin és Kane tudta hazavinni a három díjat egyszerre.

mcdavid trophies

A szezon legjobb kapusa a columbusi Szergej Bobrovszkij lett, aki 2013 után másodszor vihette haza a Vezina-trófeát. A 28 éves kapus meggyőző fölénnyel végzett az élen, 25 első helyett kapott, míg a második Holtby csak négyet.

Sokkal szorosabb eredményt hozott az év legjobb hátvédjének járó szavazás, amelyet Brent Burns nyert Erik Karlsson előtt. A San Jose bekkje, aki karrierje során először kapta meg az elismerést, csak 145 ponttal előzte meg svéd vetélytársát. Burns az első hátvéd a San Jose történetében, aki hazavihette a Norris-díjat.

Nem volt izgalom az év újonca díj odaítélésénél. Auston Matthews hatalmas fölénnyel végzett az első helyen a Calder-szavazáson, 164 első helyett gyűjtött be, míg a második Patrik Laine csak hármat. Matthews a 10. torontói újonc, aki megkapta a díjat, viszont 1966 óta ő az első.

Nem meglepő módon John Tortorella lett az év edzője. Az 59 éves szakember a tavalyi alapszakasz utolsó helyéről a liga elitjébe kormányozta a Columbust, amely 16-os győzelmi sorozatot épített a szezonban, és éppen csak elmaradt az NHL-rekordtól. Tortorella 2004 után másodszor vihette haza a Jack Adams-trófeát.

Az év menedzsere a Stanley Kupa-döntős csapatot építő David Poile lett. A Nashville menedzsere szisztematikusan építette fel a csapatot, és ennek a legnagyobb üzlete a tavalyi holtszezonban meghúzott Subban?Weber csere volt.

A legsportszerűbb sztárnak járó díjat Johnny Gaudreau kapta. Joe Mullen és Jiri Hudler után Gaudreau a Calgary történetének harmadik játékosa, aki megkapta a Lady Byng-trófeát.

Craig Anderson kapta a Bill Masterton-trófeát. Az Ottawa hálóőre minden szurkoló és játékos elismerését kivívta a szezonban, ugyanis nemcsak a pályán, de azon kívül is hatalmas emberei nagyságról tett tanúbizonyságot. A kapus felesége rákbetegségben szenved, de a személyes tragédia annyira nem vetette vissza a teljesítményét, hogy a Keleti Konferencia döntőjéig vezette a Senatorst.

NHL-rekordot állított be Patrice Bergeron. A legjobban védekező csatának járó Selke-trófeát negyedik alkalommal kapta meg a Boston Bruins centere, ezzel beállította Bob Gainey csúcsát, aki szintén négyszer kapta meg az elismerést 1978 és 1981 között.

Az est legnagyobb tapsát Bryan Bickell, a szezon végén háromszoros bajnokként visszavonult játékos kapta. A szklerózis multiplexben szenvedő játékos megható beszéde után alapítványa 20 ezer dolláros hozzájárulást kapott az NHL-től.

bickell

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum