Menthetetlennek tűnik a Debrecen

 

Az MJSZ-elnökség hétfői ülése után úgy hírlik: kevés a remény a 10. MOL Liga-csapat megmentésére.

Miután a Debreceni HK bejelentette, hogy nem nevez a MOL Liga 2017/18-as szezonjára, a magyar szövetség első lépésben megpróbálta megmenteni a nehéz pénzügyi helyzetbe került egyesületet ? ennek legújabb lépéseként a nevezési határidőt június 15-ről 30-ra módosították hétfőn. Információink szerint teljes körű vizsgálatot tartottak a klubnál, többször tárgyaltak Mocsári Attila elnökkel, és a Debrecennel kapcsolatos kérdések a hétfői MJSZ-elnökségi ülésen is ott voltak az egyéb pontok között.

Úgy tudjuk, a helyzet annál is rosszabb, mint ahogyan kezdetben tűnt, a debreceni profi jégkorongcsapat csődje aligha menedzselhető. Óriási meglepetés lenne, ha a DHK élne a nevezésre vonatkozó haladék adta lehetőséggel, és el tudna indulni szeptemberben a magyar bázisú bajnokságban. A játékosok helyzete bizonytalan, vannak, akik már tárgyaltak más csapatokkal, és olyanok is, akik meg is állapodtak.

Ettől függetlenül még vannak próbálkozások arra, hogy a csapat, azaz a játékosok nagy része valamilyen módon egyben maradjon ? de ez elég halovány reménnyel kecsegtető akció. E próbálkozások sikere nagyjából ezen a héten el is dőlhet, akkor kerülhet pont az egész ügy végére.

A szövetség elnöksége a mindennapokat érintő fontos döntéseket is hozott: felálltak az új bizottságok, és kiderült, hogy az utánpótlásban az átigazolási rendszer és a költségtérítésre kötelezettek alanya is változni fog.

dhk-2016_17-csapatkep

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum