Minden évben szeretnénk egyet előre lépni

   

Az utóbbi években ez a fokozatos haladás össze is jött, véli Dömötör Róbert, az UTE szakosztályvezetője. Szezonértékelős-célkijelölős sorozatunk folytatódik.

“Az elmúlt idénnyel nem lehetünk elégedetlenek ? mondta blogunknak Dömötör Róbert. ? A legjobban szem előtt levő MOL Liga-csapat ismét előre tudott lépni, bronzéremmel zárt. A Dunaújváros ellen emlékezetes párharc végén jutottunk az elődöntőbe, és bár a Miskolc ellen 5 mérkőzésen estünk ki, a párharc több találkozóján volt esélyünk arra, hogy akár nyerjünk is. De ami legalább olyan lényeges, az utánpótláscsapataink is jó szezont zártak, több érmet szereztek, általában minden korosztályban sikerült javítanunk a korábbi évekhez képest.

Kicsit olyanok vagyunk, mint az általános iskolás tanulók, akiknek a bizonyítványába beírják, hogy a következő osztályba léphet. Mi is minden évben szeretnénk egyet előre lépni. A MOL Liga szezon előtti sajtótájékoztatóin az újságírók már előre sejtik, hogy ezt fogom mondani. Az utóbbi években ez a fokozatos előrelépés mindig össze is jött. Természetesen szeretnénk ezt a szokásunkat a következő idényben is megtartani, bár nem lesz egyszerű dolgunk. Egyrészt, mert legutóbb egyből kettőt léptünk előre, az 5. hely után jött a bronzérem, másrészt a mezőny eleje felé egyre keményebb vetélytársak ellen kell javulnunk. Ha folytatjuk az utóbbi évek hagyományait, az egy lépés előre ezúttal már a döntőt jelentené. Remélem, sikerülhet ezt is elérnünk.

Természetesen némi hiányérzetünk azért van: a Magyar Kupa-szereplésünk lehetett volna jobb is.

utewin

A nyári szünet hagyományosan a csapatépítésről szól, így van ez nálunk is. Az elveink nem változtak. Szeretnénk a csapatunkat újpesti kötődésű, újpesti nevelésű mag köré építeni. Számítunk az utánpótláscsapatainkban fejlődő legtehetségesebb fiataljainkra. A legutóbbi szezonban ketten, a 16 éves Pokornyi Dávid és a 17 éves Szalma Zsolt gyakran kaptak lehetőséget, és  nemhogy csalódást nem okoztak, egyenesen kellemes meglepetés volt a játékuk. A következő idényben is szeretnénk, ha újabb hozzájuk hasonló fiatalok mutatkozhatnának be lila-fehér színekben a felnőttek közt.

Derült égből villámcsapásként ért mindannyiunkat a Debrecen bejelentése arról, hogy nem tud elindulni a MOL Ligában. Együttérzünk a játékosokkal, akik így nehéz helyzetbe kerültek. Őszintén szólva nem tudom, milyen megoldással lehetne megmenteni a debreceni csapatot. Szeretnénk, hogy indulhassanak, de kívülállóként nem tudjuk, milyen megoldással érhető ez el. Nincs könnyű helyzetben sem a klub, sem az MJSZ. Mi egyelőre arra számítunk, hogy 9 csapat lesz ott a rajtvonalnál.

Szerencsére nekünk ilyen gondjaink nem voltak. 2010-ben érkezett a jelenlegi vezetés a szakosztályhoz, azóta az UTE fegyelmezetten gazdálkodik, mindig annyit költ, amennyi pénze van. Köszönettel tartozunk anyaegyesületünknek és Újpest önkormányzatának, amiért támogatásaikkal lehetővé tették, hogy fokozatosan építkezve eljuthassunk idáig.

Pokornyi Dávid és Szalma Zsolt kapcsán már említettem, hogy nagy fontosságot tulajdonítunk az utánpótlásunknak. Azt szeretnénk, ha a jövőben egyre növekvő mértékben tudhatnánk támaszkodni saját utánpótlásunkra. Voltak nehéz éveink, de úgy tűnik, kezdünk kiegyenesedni a fiataloknál is. 2017 őszétől ismét lesz juniorcsapatunk, igaz, egyelőre túlnyomórészt első évesek alkotják majd azt a keretet. Az UTE korábban büszke lehetett arra, hogy azon kevés klub közé tartozott, amely minden korosztályban tudott csapatot indítani. Végre ismét eljutottunk ide, újra teljes a paletta U8-tól U20-ig. Reméljük, hamarosan eljön az az idő is, amikor azon kell elgondolkodnunk, mi legyen a játékosainkkal, akik kiöregedtek a korosztályos bajnokságokból, de még nem férnek be a MOL Liga-csapatba.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy aki hozzánk jön jégkorongozni, az érezze, hogy fejlődhet nálunk, és hogy mindazt, amit ígértünk neki, meg is kapja. Nem mi vagyunk a leggazdagabb klub, de szeretnénk, ha az lenne a hírünk, hogy Újpesten mindenkire számítanak, akit szerződtetnek, és a klub betartja a szavát.”

“Az elmúlt szezonban elért jó eredményeket az tette lehetővé, hogy Ancsin János felügyeletével kiemelten jó edzői gárda dolgozik a csapatnál, és ami nagyon fontos: szinte mindenki hosszú ideje kötődik az UTE-hoz ? tette hozzá mindehhez Zsigmond Barna, az UTE jégkorongszakosztályának elnöke. ? A közeljövőben szeretnénk elkezdeni a második jégpálya építését. Megszereztük a jogerős építési engedélyt, és reményeink szerint sikerül a szükséges pénzt is előteremteni. A felnőttcsapat terveink szerint a következő szezonban is éremért játszik. A korábbi igazolások mellett néhány további bejelentés várható.”

UTE pre4

Fotó: UTE

Az eddigi játékosmozgások az UTE-nál:

maradt:

Szilassy Zoltán (vezetőedző)
Benk András (csatár)
Hegyi Ádám (hátvéd)
Nemes Benjámin (csatár)
Peter Huba (SVK, hátvéd)
Dósa Krisztián (hátvéd)
Pichler Ádám (csatár)
Kiss Dániel (hátvéd)
Ágoston Olivér (kapus)
Baróti Zsolt (másodedző)
Szirányi Dániel (masszőr)
Kovács Attila (hátvéd)
Sikorcin Ladislav (csatár)

érkezett:
Schmál Kristóf (csatár, MAC)
Roczanov Dezső (csatár, MAC)
Sági Martin (csatár, DVTK Jegesmedvék)
Kiss Roland (hátvéd, Casper Coyotes, WSHL)
Becze Tihamér (csatár, DAB)

távozott:
Virág Tamás (csatár, Ferencváros)
Tóth Gergő (csatár, DVTK Jegesmedvék)
Gröschl Tamás (csatár/hátvéd, visszavonult)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum