Nem indult be a játékospiac a bővítési draft előtt

   

Azért volt egy-két érdekes mozgás, de összességében azt lehet mondani, a menedzserek inkább kivárnak.

A szombati történések összefoglalóját kezdjük a kivásárlásokkal. Az Anaheim megszabadult Simon Despres szerződésétől. A 25 éves hátvéd a 2014/15-ös szezonban került Pittsburghből Anaheimbe, az idény végén ötéves szerződést kapott a Duckstól, összesen 18 millió dollár értékben. A sors azonban közbeszólt, a játékos folyamatosan agyrázkódásos problémákkal küzdött, az elmúlt két szezonban 33 alapszakaszmeccsen lépett pályára, a mögöttünk álló évadban mindössze egyszer lehetett rá számítani. Mivel a szabályok szerint sérült játékost nem lehet kivásárolni, ezért a szakszervezet és a liga külön megvizsgálta Despres esetét és arra jutott, hogy az számos tekintetben annyira egyedi, hogy mégis engedélyezhető a kivásárlás.

A New York Rangers szintén egy hátvédet vásárolt ki a szerződéséből, Dan Girardi személyében. A 33 éves hátvéd 2006-ban került a Rangersbe, hat éven keresztül viselte az A betűt. A játékosnak még 2020-ig volt érvényes szerződése, a klub hét millió dollárt spórol meg a buyouttal, amiből minden bizonnyal Kevin Shattenkirk megszerzésére kívánnak fordítani.

A nap legnagyobb üzletét a Calgary kötötte, amely megszerezte Arizonából Mike Smith kapust. A Flames Chad Johnsont, Brandon Hickeyt és egy 2018-as harmadik körös választási jogot adott (ami második körössé avanzsál, ha a Flames bejut a rájátszásba). Smith 93%-os védési hatékonyságot mutatott 5 évvel ezelőtt a Coyotesban, amivel a csapat egészen a nyugati konferencia döntőjéig menetelt. Rögtön szerződést is ajánlottak neki, hat évre 34 millió dollárért írt alá, azóta viszont a teljesítménye erősen romlott, 91,2%-os hatékonyságával a 20. legjobb kapus lett a legalább kétszáz kezdéssel rendelkező 23 hálóőr közül. Tekintve, hogy már 35 éves a Flames nem kis kockázatot vállalt azok után, hogy tavaly megszerezte Brian Elliottot a Bluestól, aki nem vált be: 93%-ról 91%-ra romlott a teljesítménye. Az Arizona után Smith most viszont egy plyaoff-esélyes csapatban mutathatja meg magát, amelynek sokkal stabilabb a védelme. A kockázatoknak megfelelően a csapatok osztoznak a játékos fizetésén, 4,25 millió dollárt fizet a Flames, a fennmaradó közel másfél millió dollárt a Coyotes fizeti 2019-ig. Az üzlet mögött a Flames általános igazgatója, Brad Treliving áll, aki Smith hatéves szerződésekor még az Arizona csapatánál dolgozott, ő töretlen hisz a kapusban.

smith

A Coyotesnak megérte a csere, hiszen így megtarthatja a tíz évvel fiatalabb Louis Domingue-ot, aki mögött Johnson lesz a második számú hálóőr, őt aligha fogja elvinni a Las Vegas. A 21 éves Hickey hátvéd, akit a Flames 2014-ben draftolt a harmadik körben. Az Arizona még egy apróbb cserét is végrehajtott, a Flyerstől megszerezte a Nick Cousins, Merrick Madsen párost, Brendan Warrenért és egy 2018-as ötödik körös választásért. Cousins 23 éves és RFA (korlátozott szabadügynök) lesz július 1-én, így valószínűleg a Coyotes aláíratja a határidőig. Madsen nem kap szerződést, ő megy vissza a Boston University kapujába az egyetemi bajnokságba. A Phillybe került Warren akárcsak Madsen nem kap profi státuszt, megy vissza az egyetemi bajnokságba az Univesity of Michigan csapatába.

A Montreal Drouin megszerzése után még egy komolyabb cserét eszközölt, egy idei harmadik körös draftjogért lemondott a Nathan Beaulieu játékjogáról a Buffalo javára. A 24 éves hátvéd RFA lesz július 1-én, így a Sabres minden bizonnyal egy szerződéssel fogja megkínálni a fiatal bekket az elkövetkező napokban.

Az utolsó üzletet a New Jersey és a San Jose kötötte. A Devils megszerezte Mirco Müllert és egy idei ötödik körös választást amiért egy 2017-es második és negyedik körös draftjoggal fizetett. A 22 éves Müllert a San Jose a 2013-as börze első körében választotta, de ami ennél sokkal lényegesebb, hogy a hátvéd svájci, akárcsak az a Nico Hischier, aki akár a legelső választott is lehet az idei drafton, ahol az első választás joga éppen a Devilsé.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum