A Győr nyerte az Inline Magyar Kupát

   

Színvonalas mérkőzéseken döntötték el szombaton a Megyeri úti csarnokban a felnőtt Bauer Inline Magyar Kupa helyezéseit. A négyes döntőt végül a győriek nyerték.

Az első elődöntőben a Marczi Skate és a Rokko csapott össze. Bár a Rokko szerezte meg a vezetést, a mérkőzést a Marczi Skate uralta, fordított, majd fokozatosan elhúzva ellenfelétől biztos győzelmet aratott. A másik párban a győriek és a MAC csatája viszont az utolsó pillanatokig rendkívül izgalmasan alakult. A fiatalokból álló MAC szerezte meg a vezetést, ám a Győr sorozatban három gólt ütve fordított. Ezután viszont a MAC következett, komoly energiákat mozgósítva kiegyenlített. A záró szakaszban aztán ismét a Győr került lépéselőnybe. A MAC az egyenlítés érdekében játék közben lehozta a kapust, ám a győri kapu mögött elvesztette a korongot. Ezzel Lencsés indult meg, és kiugrása végén az üres kapuba lőve biztosította be a zöld-fehérek döntőbe jutását.

Az érmekért már az IIHF szabályai szerint 4×12 perces időkeretben játszották a mérkőzéseket. A bronzéremért rendkívül szoros csatát vívott egymással a Rokkó és a MAC. A Rokko nagyon fegyelmezetten játszott, a bronzmeccsre menetből érkező MAC pedig elfogyott a végére, így Borbásék kezébe került a bronzérem. A döntőben a Győr és a Marczi Skate csapott össze. Nagy iramú, élvezetes játékot mutattak be a csapatok, amelyen a győrieknek szinte minden bejött, miközben az ellenfél minden próbálkozását hatástalanította Duschek kapus. Így gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt a bajnoki cím sorsa, hiszen Bartalisék ekkor már 8-0-ra vezettek. A Marczi 5-0-nál kapust cserélt, az egyébként jól védő Garbacz Ádámot Székely Csaba váltotta, aki szintén mindent megtett azért, hogy csapatának maradjon esélye. De ezen a napon a győriek ellen minden igyekezet kevés volt. Végül 11-4-re nyert az ETO, a Marczinak az ezüstérem jutott. A négyes döntő legjobb csatárának Nagy Márk Mátét, legjobb kapusának Duschek Dávidot választották, a gólkirály Kiss Ákos lett.

ETO-1500

“Nagyon színvonalas mérkőzéseket láttunk – értékelte blogunknak a négyes döntőt Pap Gábor, az MJSZ Inline szakbizottságának vezetője. – Mind a négy csapatban akadtak kiemelkedő teljesítmények, a kapusok egytől egyig nagyszerűen védtek. Örömteli, hogy sok fiatal is megmutatta tehetségét. Külön szeretném kiemelni az első felnőtt inline-tornáján játszó Nagy Márkot és Kiss Rolandot, előbbi a torna legjobb csatára címet is kiérdemelte. Van tehát utánpótlás az inline szakágban is. Mostantól a válogatott felkészülésén van a hangsúly”

elődöntők:

Marczi Skate?Rokko 5-1

Marczi Skate: Garbacz, Székely (kapusok) – Peterdi, Orbán A., Kukucska, Szappanos, Schellin, Könczei, Mach, Fekecs, Bálint T., Sándor Sz., Mezőcsáti
Rokko: Sájevics (kapus) – Bontovics, Szita, Rafaj, Zajácz, Somos G., Fülöp L., Takács, Berényesi, Borbás, Somos B., Léránt, Tóth Balázs, Dorner

gólok: Fekecs 2, Peterdi, Szappanos, Kukucska ill. Fülöp L.

Győri Dana ETO HC?MAC 5-3

Győr: Duschek, Barna (kapusok) – Lencsés, Kiss Á., Feil, Nagy Márk – Bartalis I., Bartalis B., Méhes, Bedő – Revák, Kiss R., Halász – Pinczés, Seller, Odnoga, Molnár Zs.
MAC: ??? (kapus) – Inglis M., Fekete G., Papp D., Stipsicz, Terbócs, Németh Á., Dömötör, Inglis Á., Sági

gólok: Kiss Á. 2, Kiss R, Nagy M., Lencsés (EN)  ill. Dömötör 2, Papp D.

bronzmérkőzés:

Rokko?MAC 6-4

gólok: Bontovics 2 Rafaj 2 Fülöp L. Somos B. ill. Terbocs, Inglis 2, Papp D.

döntő:

MarcziSkate?Győri Dana ETO HC 4-11 (0-2, 0-6, 1-2, 2-1)

gólok: Peterdi, Kukucska (Orbán A.) Schellin (Sándor Sz., Fekecs) Schellin (Sándor Sz.) ill Feil A. (Lencsés, Nagy M), Revák, Nagy M. (Kiss Á.), Bartalis I. (Revák), Kiss Á., Bartalis B., Lencsés (Feil), Halász (Kiss R.) Bartalis I., Revák (Nagy M), Halász (Bartalis I.)

Végeredmény:
1. Győri Dana ETO HC
2. Marczi Skate
3. Rokko
4. MAC

Különdíjak:

legjobb csatár: Nagy Márk (Győr)
legjobb kapus: Duschek Dávid (Győr)
gólkirály: Kiss Ákos (Győr)

 

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum