Véget ért a harcsagate, ejtették a vádakat

   

Egyetlen, ám annál kínzóbb kérdés maradt: lesz-e követője Jake Waddelnek a második mérkőzésen.

Tulajdonképpen századrangú ügyről van szó, különösen ahhoz képest, hogy ezekben a napokban maga a Stanley Kupa a tét. Egy Tennessee államból származó fiatalember harcsát dobott a PPG Paints Arena jegére hétfő este. Van azonban egy-két körülmény, amely miatt mégis jelentős felületeket tölt meg Jake Waddel az észak-amerikai sajtóban. Elsősorban is az, hogy a pittsburghiek halálosan komolyan vették, hogy az ő pályájukra senki nem fog harcsát dobni. A halpiacokon személyit kértek a vásárlóktól, a biztonságiak figyelmét külön felhívták, hogy alaposan nézzenek és szagoljanak át mindent és mindenkit.

Erre jött a fent nevezett fiatalember, megvette a harcsát, otthonában szakszerűen kifilézte, levákuumfóliázta, lefagyasztotta, majd ezer kilométert vezetve eljutott Pittsburghbe, a tett helyszínére. Rokonoknál szállt meg, a meccs előtt Old Spice-szal bedezodorozta szerencsétlen állat maradványait, hogy minimalizálja a szagokat. Kipróbálta, befér-e a nadrágjába, de túl nagynak bizonyult, így kétszer átment rajta a furgonnal, hogy kilapítsa. Sikerült kijátszania az őrök éberségét, bejutott a harcsával az arénába. 350 dolláros helye azonban nem tűnt alkalmasnak arra, hogy a harcsát onnan dobja a jégre. Viszont kiszúrt két Predators-szurkolót, akikkel felvette a kapcsolatot, és beavatta őket a tervébe. Rögtön el is küldték neki elektronikus jegyük szkennelt verzióját, ha kérnék a biztonságiak. De nem kérték, így nyugodtan leülhetett közéjük, és egy alkalmasnak tűnő játékmegszakítás során bedobta a halat a jégre.

waddel1

Utoljára talán a Pál utcai fiúkban lehetett olvasni ehhez fogható hőstettet. A komikus az egészben az, hogy Waddel tisztában van vele, nem csinált semmi különöset. Ami miatt mégis legendává vált, az a Pittsburgh eltúlzott reakciója: ?Ami a pittsburghieket a legjobban idegesítette, hogy okosabb voltam náluk, és minden erőfeszítésük ellenére bejutottam az arénába a hallal, és be is dobtam a jégre.? A biztonságiak mellett a szimpla szurkolók is megvetéssel néztek rá, aztán példát akartak statuálni, feljelentést tettek, a közrend megzavarásért, botrányokozásért és bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható tárgy birtoklásáért. Nem vagyunk jogászok, nyilván van pontosabb fordítása ez utóbbinak, de a lényeg, vagyis az abszurditásig vitt komolykodás talán így is kivehető.

Mindeközben szerencsére Pittsburghben is akadtak fontos emberek, akiknek nem ment el a józan eszük egy jégre dobott hal miatt. William Peduto polgármester például vicces közleményben fejtette ki abbéli reményét, hogy ha tovább gyűrűzik is az ügy, a fiatalembert maximum közösségi munkára ítélik, ő a maga részéről el is tud képzelni egy erre alkalmas helyet: mégpedig a halpiacot. Szerda délelőtt a kerületi ügyész szóvivője is megszólalt, és közölte, a rendelkezésre álló információk áttekintése után a hivatal úgy döntött, ejti az ügyet.

catfish

Waddel tehát legenda lett Nashville-ben, és bár egy második harcsa bedobása a finálé második mérkőzésén még annyira sem lenne vicces, mint az első volt, elképzelhető, hogy a túlzásba vitt reakciók miatt újabb halak kelnek szárnyra csütörtök hajnalban.

A harcsa Tennessee állam egyik jellemző hala. Arrafelé kedvelt tevékenység a horgászat, az egyik legnagyobb trófeának épp a harcsa számít. A Nashville Predators szurkolói ezért jó ideje ? egyes források szerint 2003 óta ? rendszeresen dobálnak be harcsákat a Bridgestone Arena jegére. Nem ismeretlen az ilyen állatvédő szervezetek idegeit borzoló szokás másutt sem, Detroitban példának okáért polippal teszik ugyanezt.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum