Emberhátrányos gólok kellenek a Predatorsnak

   

Az előnyökhöz hasonlóan hátrányban is nehezebb dolga lesz a Nashville-nek a fináléban.

Magyar idő szerint kedd hajnalban kezdődik a Stanley Kupa döntője a címvédő Pittsburgh Penguins és a fennállása során először finalista Nashville Predators között. A két csapat összehasonlításából a speciális egységek sem maradhattak ki. Jöjjenek az emberhátrányos szekciók.

Az emberhátrányok kivédekezésében egyik csapat sem tartozik a liga elitjébe. Az alapszakaszt követően mindketten a középmezőnyben végeztek, a Predators a 15. helyen, a Penguins öttel hátrébb. A rájátszásban mindkét alakulat javított a helyzetén: a Nashville 80,9%-ról 88,1%-ra növelte a hatékonyságot, ami a teljes mezőnyt figyelembe véve a negyedik legjobb teljesítmény. A Pittsburgh 79,8%-ról 85,5-re javított, ami a finálé előtt a nyolcadik helyre volt elég.

Mégis kijelenthető, hogy a Nashville van nehezebb helyzetben a kivédekezés terén. A Pens használta ki ugyanis a legjobban a létszámfölényt az alapszakaszban, és most is minden negyedik előnyét gólra váltja. Árnyalja a képet, hogy Crosbyék ezeket a mutatókat olyan csapatok ellen érték el, amelyek a mezőny második felében végeztek, sőt, a Columbus a legutolsón, ami feljavította a bajnok mutatóit. Ezektől a mutatóktól azonban aligha bízza el magát a Nashville.

arvidsson

A Predators emberhátrányos csapatrészében négy csatár, Mike Fisher, Ryan Johansen, Viktor Arvidsson és Austin Watson kapta a legnagyobb szerepet az alapszakaszban. Mivel Fisher és Johansen a playoffra lesérült, Forsberg és Jarnkrok kapott szerepet, ami alaposan visszavetette az NHL legeredményesebb emberhátrányos alakulatát. Az alapszakaszban a Rangers mellett a Predators ütötte a legtöbb gólt hátrányban: összesen 12-t, amiből Arvidsson ötöt vállalt. A két játékos kiválása olyan érzékenyen érintette ezt a részt, hogy a playoffban a Nashville még nem is talált a kapuba hátrányban. Ezért is jó számukra, hogy Fisher visszatérésére van esély a döntőben.

A Pittsburgh emberhátrányos alakulata viszonylag jól átvészelte Letang állandó és Hagelin részleges hiányát, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az alapszakaszhoz képest javítani tudtak. Letang helyére Maatta és Cole felváltva lépett fel, a megüresedett poszton Dumoulin vagy Daley kapott szerepet. Az alapszakaszban a két csatár általában a Bonino, Hagelin és a Cullen, Fehr páros volt, ez azonban megváltozott a playoffra. Hagelin sérüléssel küszködött, Fehr a cserestop idején Torontóba került, így a két játékos helyén Mike Sullivan vezetőedző a legtöbbször a Kühnhackl, Kunitz, Rust trió valamelyik tagjának szavazott bizalmat.

A Nashville kék vonalas nehéztüzéreinek nem lesz egyszerű dolguk a Pittsburgh ellen, mert ők blokkolták a legtöbb lövést az egész rájátszásban. A fekete-sárgák szurkolói Ian Cole munkájában bíznak, akinek az alapszakaszban nyolcvannal több blokkja volt, mint a második helyen álló Schultznak. Cole a playoffban sem kíméli magát, meccsenként majdnem három lövés hal el rajta, és ennek nagy része hátrányban.

Összegezve: az előnyökhöz hasonlóan hátrányban is nehezebb dolga lesz a Predatorsnak, mivel a Pens speciális egysége ? és ezen belül is a csatárok ? kifejezetten extraklasszis ezen a téren.

cole

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum