10 csapatos lehet a következő MOL Liga

   

Pénteken tanácskoznak a magyarországi csapatok. A Vienna Capitals érkezhet a ligába, a HK Beograd biztosan távozik.

A 2016/17-es szezonban 3 ország 11 csapata vett részt a MOL Ligában: Magyarországról a DAB, a Debrecen, a DVTK, a Fehérvár, az FTC, a MAC, az UTE, Romániából a Brassó, a Csíkszereda és a Galac, Szerbiából a HK Beograd.

A Jégkorongblog értesülései szerint viszonylag jelentős változások várhatók a külföldi csapatoknál. Kezdjük a jó hírrel. A Vienna Capitals továbbra is nagyon komolyan gondolja, hogy egy megerősített és versenyképes fiatal csapattal elindul a MOL Ligában. A bécsi EBEL-bajnok hónapok óta dolgozik azon, hogy a magyar központú ligához csatlakozzon, a Fehérvárhoz hasonlóan második csapattal. Az osztrák egyesület a pénteki gyűlésen be is mutatja projektjét a magyarországi csapatok vezetőinek.

A HK Beograd elnöke viszont hétfőn bejelentette, csapata visszalép a 2017/18-as évad küzdelmeitől. Marko Milovanovic indoklásként azt hozta fel, hogy a játékosok többsége egy másik szerbiai csapatban folytatja pályafutását, márpedig szomszédunknál jelenleg nincs két jó keretre való játékos, így nem tudnak versenyképesek lenni. A szerb szövetség elnökeként köszönetét fejezte ki, és abbéli reményét is, hogy hamarosan visszatérhetnek a ligába.

Információink szerint nem a belgrádiak lehetnek az egyetlen távozók.

A másik tavalyi újonc, az egy év próbaidőre felvett Dunarea Galati háza táján is gondok vannak, a biztató nyilatkozatok ellenére. Bár az elmaradt béreket az ígéretek szerint sikerül majd rendezni, az új városvezetés kevésbé támogatja a sportot, legalábbis a jégkorong ügyét, mint a korábbi, így jóval kevesebb pénzből gazdálkodhatnak a jövőben. A nehéz helyzetbe került román csapat iránti bizalom megingott ? ehhez hozzájárult a szezonban mutatott produkció és annak lefelé ívelő pályája, valamint az előzetesen ígértnél alacsonyabb számú és gyengébb légióskeret is ?, a legtöbb induló nem támogatja, hogy bizonytalan helyzet alakuljon ki, és egy komolytalan, versenyképtelen csapat vegyen részt a bajnokságban. Hogy a liga, a két szövetség és az érintett klub miként rendezi ezt az ügyet, az most még többesélyes.

Magyarországról a csatlakozásra egy komoly esélyest tartottunk számon az előző szezon közben, de semmilyen jel nem mutat arra, hogy a Vasas már az idén MOL ligás csapatot indítana.

Korábban az Olimpija Ljubljana háza táján is felmerült a gondolat, hogy érdeklődne a magyar bázisú nemzetközi bajnokságnál, de ez nem történt meg. Ők alighanem az AHL-ben játszanak majd.

A MOL Liga indulóiról továbbra is az MJSZ dönt, a liga tagjai javaslattétellel élhetnek a szövetség felé.

MOL Liga sajtaj 2016_17 5

Fotó: Mudra László

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum