A Dallas elcserélné a harmadik választás jogát

 

Mióta a csapat Texasba költözött, nem választhattak ilyen előkelő helyen. Kész játékost szeretnének a draftcéduláért.

A tavalyi év egyik legjobb csapata a Dallas volt, 109 pontot gyűjtött, alapszakaszelső lett nyugaton. Idén gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel csak 79 pontot szereztek, simán lemaradtak a rájátszásról. A rossz szereplés velejárója volt a draftlottó, amihez nagy adag szerencse is párosult. A sorsolásnak köszönhetően a Stars a harmadik helyen választhat az egy hónap múlva esedékes börzén. Ha addig el nem adja.

Jim Nill menedzser ugyanis bejelentette: több csapattal is tárgyalás az előkelő választás jogáért. “Van egy listám, tudom, mire van szükségünk, hogy jó játékosokkal erősítsük meg a csapatot. Van néhány nagyon jó játékosom is, több menedzserrel kapcsolatban állok. Ami a draftot illeti, tudjuk, hogy sok a lehetőség a harmadik helyben. De idén mindenki csak a két legjobbról beszél, majd azt követő tíz legjobbról, aki bárki lehet.”

nill

Ebből is látszik, a Dallasnak nincs opciója, hogy kit válasszon. Az első két helyen minden bizonnyal Nolan Patrick és Nico Hischier játékjogát foglalja le a Devils és a Flyers, minden más meglepetés lenne. Nem véletlen, hogy akinek ezután van biztos favoritja, az minden pénzt megad a harmadik választási körért. A draftlistákon a harmadik helyen Gabe Vilardi és Cale Makar áll, de egyik sem nyerte el Nill tetszését.

Az üzletet két dolog fogja nehezíteni. Az egyik az expanziós draft, amit két nappal a hagyományos előtt tartanak, és ahol minden csapatnak fel kell készülnie arra, hogy elveszít egy játékost. A Dallasszal is ez a helyzet, ami előrevetítheti, hogy hol kell megerősítenie a csapatot. A másik dolog, hogy Nill a nyílt kártyákkal nem biztos, hogy jót tett magának. A hezitálás le is nyomhatja a pick értékét, és mire odakerül, hogy eladja, talán nem fognak annyit kínálni érte, amennyit valójában ér.

De minden kiderül egy hónap múlva: az expanziós draftot június 21-én tartják, a hagyományosat pedig 23-án.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum