A nashville-iek nem érintették meg a kupát

 

A nyugati konferencia bajnoka folytatta a babonát. Keleten a Pittsburghről ismeretes, hogy szintén így cselekedne, az Ottawáról nem tudjuk, miként járna el.

Az NHL-ben 1982 óta osztják ki a konferenciagyőzelemért járó trófeákat. A keleti konferencia nyertese a Prince of Wales Trophyt, a nyugatié a Clarence S. Campbell Bowlt kapja. 1997 óta él a babona, amely szerint a játékosok nem érnek hozzá a kupához, ezzel is jelezve: nem ezért jöttek, magasabb céljaik vannak. A dolgot a Philadelphia Flyers kezdte, de hamarosan egyre többen folytatták. Minderről tavaly itt írtunk bővebben.

Hétfőn éjjel a Nashville Predators nyert, és bejutott a Stanley Kupa fináléjába, azonnal adódott a kérdés, miként fognak eljárni. Nos: története során először nagydöntős csapat játékosai ragaszkodtak a hagyományhoz, egy újjal sem nyúltak a trófeához.

Mint számos esetben, a számok nem támasztják alá a babona létjogosultságát. Az On The Forecheck részletes elemzést is készített erről, mi csak a lényeget foglaljuk össze egyik ábrájuk segítségével. Ezen a kék szín azokat a csapatokat jelöli, akik úgy kaptak ki a Stanley Kupa döntőjében, hogy nem érintették meg a konferenciadöntőért járó trófeát, a piros szín azokat, akik megérintették és kikaptak, a zöld azokat a csapatokat, akik nem érintették meg, mégis nyertek a kupadöntőben, a sárga végül azokat, akik megérintették bár a konferenciadöntőért járó trófeát, mégis nyertek a Stanley Kupa döntőjében is.

touch11

touch22
Forrás: www.ontheforecheck.com

Habár az összesített számok a babona folytatása ellen szólnak, a Predsnek mégis jó oka volt tartania magát hozzá. A két utolsó csapat, amely úgy kapott ki a Stanley Kupa döntőjében, hogy megérintették a trófeát a konferenciadöntő megnyerése után, a Philadelphia Flyers volt 2010-ben és az Ottawa Senators 2007-ben. Előbbinek az a Peter Laviolette volt az edzője, aki most a Predatorst vezette harcba, utóbbiban pedig az a Mike Fisher játszott, aki most a Nashville csapatkapitánya. Laviolette-nek pozitív élménye is volt: amikor 2006-ban bajnok lett a Carolina Hurricanes csapatával, akkor előtte nem érintették meg a Prince of Wales-trófeát.

nashville

Mindez azonban mit sem ér, ha a Pens lesz az ellenfelük a döntőben. Sidney Crosby ugyanis eddig háromszor került döntőbe, egyszer tartózkodott a kupa magasba emelésétől, akkor ki is kaptak, míg azon két alkalommal, amikor megérintette, nyertek. Hogy ki lesz az ellenfél a döntőben, az akár már szerda hajnalban kiderülhet, hiszen a Pittsburgh 3-2-re vezet összesítésben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum