Spiller Goalie Ilyet ne kérdezzünk!

 

Az elmúlt napokban témát szolgáltatott, hogy a Pittsburghben Marc-Andre Fleury vagy Matt Murray védjen azok után, hogy Fleury az Ottawa elleni harmadik felvonáson nem brillírozott. Lecserélték, majd a következő meccsen már Murray védett. Kiveséztük: a Penguinsben gyakorlatilag két első számú szintű kapus van.

Erre az ötödik felvonáson Craig Andersonnak nem volt szerencséje. Érdekes volt látni, hogy az első harmad második felében gyorsan bekapott három gól után. Guy Boucher vezetőedző lehívta Andersont, Mike Condon állt be, de csak 88 másodpercre! Ekkor visszaküldte Andersont, aki azonban kapott még egy gólt ? ráadásul elég szerencsétlent ?, és ekkor jött végérvényesen Condon. Az edző szerette volna lelkiekben felrázni Andersont, de most nem sikerült. Majd legközelebb. Erre a lélektanra még visszatérek az iromány végén!

Írtam már: ritka, hogy a két hónapos playoff-menetelésben egy első számú kapust nem kell lecserélni egyszer sem. a bostoni Tim Thomas (2011), a Los Angeles-i Jonathan Quick (2012) és a chicagói Corey Crawford (2013) nyert úgy Stanley Kupát mostanában, hogy nem adta át a helyét cseréjének. Idén erre már csak a nashville-i Pekka Rinnének van esélye. A pittsburghi meccs után Boucher-nak feltették a kérdést, hogy ki fog védeni a hatodik felvonásban ? ugye, azon már kieshet a Senators. Az edző erre ezt felelte: “Óh, Istenem! Tudtam, hogy még felteszik ezt a kérdést, de nem kellett volna!” Ottawában egyértelmű a helyzet: Anderson első számú, Condon a tartalék. Utóbbi csak akkor kezdene a rájátszásban, ha Anderson beteg vagy sérült, vagy a beteg feleségével történne valami szörnyű, de ezeket a gondolatokat gyorsan hessegessük el. És itt a peches gól, ami a meccsre elintézte Andersont és az Ottawát.

Szóval lélektana az ilyen cseréknek:

A 2005-ös magyar bajnoki döntő második meccsén a Dunaújváros hengerelt a Volán ellen, 6-0 lett a vége. Pat Cortina akkor lecserélte menet közben Budai Krisztiánt, ám egy kis meccsidő és egy jégfelújításnyi szünet után visszaküldte a kapuba. Kicsit tisztuljon fejben. A meccs már elúszott, de a párharc nem. A döntőt 4-3-as összesítéssel nyerte meg a Volán, pedig 3-1-re a DAC vezetett. Ha kapusunk bajban van (gyorsan kap két-három gólt), akkor se indulattal szóljunk neki, hanem bizalommal. Mindenkinek lehet rossz napja a szeptembertől márciusig-áprilisig tartó időszakban. Gyereknek, felnőttnek, lánynak, fiúnak, öregfiúnak. Ha elegendőnek érezzük, hogy kapjon egy kis bátorítást szóban, akkor először alkalmazzuk ezt a gyógymódot, ha nem megy, akkor finoman, ne ingerülten cseréljünk. És ha érezzük, hogy kitisztult, lenyugodott, akkor vissza lehet küldeni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum