Kanada?Norvégia 5-0

   

A norvégoknak legalább egy pont kellett volna, hogy versenyben maradjanak. Messze voltak ettől, a párizsi csoportban megvan a legjobb négy és a győztes is.

Csupán második rendes játékidős vereségét szenvedte el Norvégia ezen a világbajnokságon, és akár 11 pontja is lehet a végén, mégis eldőlt, hogy az idén ebből nem lesz számukra negyeddöntő. Hiába verték a házigazda Franciaországot és Szlovéniát, hiába vitték ráadásig a történetet a csehekkel és a finnekkel szemben is, mindez kevésnek bizonyult, hiszen ez utóbbi két találkozón csak egy-egy pontot húztak be. Mivel Finnország előnye három egység, és az egymás elleni eredmény nekik kedvez, Norvégia akkor sem juthat feljebb a csoport 5. helyénél, ha zárásképpen a papírformát érvényesítve felülmúlja Fehéroroszországot.

A Kanada?Norvégia találkozó brutálisan egyértelmű volt. A tengerentúliak semmit sem bíztak a véletlenre, az első harmadban több mint húszat lőttek kapura, a másodikban majdnem annyit, és ez úgy is elég volt a négygólos vezetéshez, hogy kihagytak egy büntetőt és szereztek egy érvénytelen találatot is. Az utolsó felvonásban visszavettek a juharlevelesek, ám a norvégok ezzel sem tudtak élni, annyira nem, hogy ez alatt a húsz perc alatt el sem találták a kaput. Emberelőnyben sem. Kanada bevágott a biztonság kedvéért még egyet, 5-0 lett a vége. Colton Parayko duplázott a meccsen.

Kanada ezzel 16 pontos, és már nem érheti utol senki. A finnek elleni keddi rangadó eredményétől függetlenül békésen várhatják tehát, hogy a lettekkel vagy a németekkel kell-e negyeddöntőzniük.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum