Erős csapatot akar építeni a Sportklub

   

A csíkszeredai hoki 90 éves jubileuma kötelez. Három év van addig, de az alapokat máris el kell kezdeni lerakni.

Hodos László klubigazgató és Hozó Levente edző értékelte az előző idényt és vázolta a terveket blogunknak. A klubigazgató elmondta, bár még semmilyen tájékoztatást nem kaptak a MOL Liga következő idényéről, és az előző lezárása sem történt meg teljeskörűen, úgy készülnek, hogy 2017 őszén is indulnak a magyar bázisú bajnokságban. Az ehhez szükséges pénz megvan, bár a törvények továbbra sem könnyítik meg a szerződéskötést és a kifizetések teljesítését. A csapat Hozó Levente vezetésével május 15-én találkozik, hogy megkezdje a felkészülést.

“November 15-én kezdtem dolgozni a csapat mellett, így arról, hogy pontosan milyen célokkal vágtunk neki az évnek, nem én vagyok hivatott beszélni ? kezdte Hozó Levente. ? Akkor még Tom McCarthyval dolgoztunk, de már lehetett tudni, hogy elhagyja a csapatot. Érkezett Leo Gudas, aki új taktikát próbált meghonosítani a csapatnál. A kanadai stílusról próbáltunk váltani a cseh stílus felé. Nem könnyű ezt menet közben megvalósítani, hiszen egyre-másra jöttek a mérkőzések, kevés idő és lehetőség volt a gyakorlásra. A játékosok korábban nem nagyon játszottak 2-1-2-es rendszerben, a kanadai stílus nem feküdt nekünk. A keretünk ehhez túl kis termetű és fiatal játékosokból állt. A koronggal jól bántunk, de azt, hogy belőjük a pakkot a támadóharmadba, utánamegyünk és brusztolunk, nem tudtuk jól megvalósítani. A technikásabb cseh stílusban jobban ment a játék a társaságnak.

Leo Gudas érkezése után látszott, hogy hétről hétre, hónapról hónapra javultunk, fejlődtünk. Összességében azt lehet mondani, hogy helytálltunk, a közönség szerette a hazai meccseinket. Játékban elértük a MOL Liga szintet, de rengeteg könnyű gólt ajándékoztunk ellenfeleinknek, az ebből fakadó kudarcokat pedig sokszor nehezen tudtuk feldolgozni.

HSCGAL

A játékoskeretünk nem volt teljesen megfelelő. A légiósaink nem voltak igazán jók, és rengeteg fiatal hokisunk volt, akik számára még kissé korai volt a vezető szerep. Nagy felelősség hárult rájuk, még bele kell nőniük ebbe, nem volt elvárható tőlük, hogy máris húzóemberekké váljanak. Az elmúlt években rengeteg játékos igazolt el tőlünk, egész generációk hiányoznak a keretünkből. Volt néhány idősebb, tapasztalt játékosunk, de a hokiban középkorúnak számító korosztály, akik már kellően tapasztaltak, de fizikailag is csúcsformában vannak még, teljes mértékben hiányzott.

Ami a következő idényt illeti, fiatal, agilis csapatra lehet számítani tőlünk. Igyekszünk megtartani az értékeinket, bár sajnos máris van távozónk, Molnár Zsombor ráadásul kulcsemberünk volt. A szerződése lehetővé tette a számára, hogy a szezon végén dönthessen a sorsáról. Sajnáljuk, hogy elment, nélküle kell megoldanunk a feladatainkat. Már folytattunk megbeszéléseket olyan játékosokkal, akik Csíkszeredában tanulták a jégkorong alapjait, de fiatalon elmentek. Szeretnénk közülük többeket is hazacsábítani, hogy itthon kamatoztassák a tanultakat.

A közeljövőben ülünk le az utánpótlásunkat működtető Csíkszeredai ISK vezetőivel, mert az a szándékunk, hogy a legtehetségesebb játékosok belekóstolhassanak a felnőtt hokiba, a MOL Ligába, hogy fokozatosan elkezdjenek beletanulni ebbe a világba. Annál is inkább fontos ez, mivel így jóval felkészültebben léphetnének át a felnőttek közé, ami nekik is és a klubunknak is egyformán fontos.

Természetesen légiósokat is igazolnánk, ám tanulva az előző év hibáiból, jobb játékosokat hoznánk. Sokan bejelentkeztek, mi igyekszünk jól választani közülük. Igyekszünk arra is figyelni, hogy az érkezők emberi tulajdonságai is olyanok legyenek, hogy a csapat hasznára legyenek. Az biztos, hogy nem szeretnénk, ha az előző szezon óriási jövés-menése megismétlődne, mert folyton változó kerettel nem lehet rendesen dolgozni. Egyelőre még nincsenek konkrétumok, de a közeljövőben elképzelhető, hogy nevekkel is tudunk majd szolgálni.

Szó van arról, hogy szeretnénk Leo Gudassal folytatni az együttműködést, értékes munkát végzett, fejlődött a keze alatt a csapatunk, de egyelőre ezen a téren is minden nyitott.

Ami a felkészülésünket illeti, május 15-én találkozunk először. Erre az alkalomra 24-25 játékost várunk, mindenkit, aki nem távozott a csapatból, és azokat az újakat, akikkel addig meg tudunk állapodni. Fizikai felmérés lesz a program, majd ezt követően elkezdjük az alapozást. Ebben a szakaszban elsősorban erősítőtermi foglalkozások lesznek. A fagyasztógépek július 25. körül indulnak, jegünk augusztus 1-étől lesz a tervek szerint. Szeretnénk, ha akkor már itt lennének a kiszemelt légiósok is.

A következő idényben szeretnénk előrelépni. Szisztematikus munkát kezdtünk el, fokozatosan akarunk újra felépíteni egy ütőképes csíkszeredai hokicsapatot. Ennek a megalapozását szolgálja a következő szezon. Három év múlva lesz kilencven éves a csíki hokicsapat, a célunk, hogy akkorra olyan gárda alakuljon ki, amely az elődökhöz méltó módon szerepel ismét.”

MACHSC

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum