Fejjel repült a palánknak Sidney Crosby

 

Azok után, hogy alig egy hete szenvedett agyrázkódást. A protokollt nyilvánvalóan nem tartották be, engedték tovább játszani a Pittsburgh sztárját.

A Penguins csapatkapitánya május 2-án szenvedett fejsérülést, amikor Ovecskin és Niskanen egyesült erővel birkózták le gólhelyzetben. A párharc negyedik meccsét ki is hagyta Crosby, akinek ez már a sokadik agyrázkódása volt. Már azon is többen megdöbbentek, hogy az ötödik mérkőzésre visszatért, komolyan kockára téve egészségét. Ezek után a hétfő esti hatodik találkozón is ott volt a jégen: az első harmad végén egy washingtoni kapu előtti kavarodásban John Carlson szorításában átesett Holtby ütőjén és korcsolyáján, és egyenesen belerepült fejjel a palánkba. A játékot megállították, Crosby lekorcsolyázott a kispadra ? de még a játékrész vége előtt visszatért.

Az esettel kapcsolatban számos kérdés felmerül. Az NHL idén terjesztette ki az agyrázkódásokra vonatkozó eljárásrendet egy külső monitoringeszközzel. Lényege, hogy a helyszíni megfigyelők mellett New Yorkban felállítottak egy központi videóelemző egységet, amely bármely mérkőzésen közbeléphet, és lehívhat egy játékost a jégről, ha azt tapasztalja, hogy arra szükség van. Egészen pontosan akkor, ha a játékos egy vagy több jelét mutatja az agyrázkódés tüneteinek azok után, hogy fejét ütés érte. Crosby nyilvánvalóan igyekezett minden ilyet a leghatározottabban eltitkolni, ezért elég lett volna a tényt rögzíteni, hogy egy játékos hat nappal a sokadik agyrázkódása után repült fejjel a palánknak, következésképpen ideje alávetni egy orvosi ellenőrzésnek.

crosby

Az esettel kapcsolatban a Puck Daddy megkereste Chris Nowinskit, aki az agyrázkódásokkal kapcsolatos kutatások központjának számító Boston University szakértője, a CTE Program alapítója és vezetője. Nowinski a következőket írta a lapnak: ?Ez kis híján az a rémálomszerű forgatókönyv volt, amitől a szakértők a legjobban tartanak. Ilyen hamar játszani egy agyrázkódás után elég, ha egy lépéssel lassabb volt, talán a másodperc törtrésze alatt hozott rosszabb döntést, vagy csak egyszerűen nem volt szerencséje, és ennek kis híján katasztrofális nyak- és fejsérülés lett a következménye. Az biztos, hogy minden feltételnek megfelelt, ami miatt orvosi vizsgálatnak kellett volna alávetni, különösen mivel mindkét kezével fogta a fejét, és mert nem tudott azonnal felállni. Nem vagyok nyugodt amiatt, hogy engedték, hogy tovább játsszon.?

A Washington végül 5-2-re nyert.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum