Ovecskint levitték a harmadik sorba

 

Az orosz szupersztár roppant elégedetlen volt saját teljesítményével, Barry Trotz húzása nyerőnek bizonyult.

A negyedik meccsen ? magához képest ? tényleg kiábrándítóan játszott a Capitals legjobb játékosa: pontot nem szerzett, lövése is mindössze négy volt, ezekből kettő találta el a kaput, miközben öt percnél is többet játszott emberelőnyben, egyenlő létszámnál pedig az első sorban futott Backströmmel és Oshieval. Ha ez nem lett volna elég, kétszer is kiállították. Ezek után nem csoda, hogy a fővárosiak Sidney Crosby hiányában sem tudtak nyerni. A szakvezetésnek ki kellett találnia valamit, hiszen 3-1-es összesített állásnál már nincs hibázási lehetőség. Barry Trotz vezetőedző, a játékossal egyetértésben, meg is húzta azt a lépést, ami ilyenkor ahhoz kell, hogy felrázzák a csapatot. Ovecskin már a pénteki edzésen fehér mezben korizott fel a jégre, amit a rosszabbik két sor játékosai viselnek. Az első sorból a harmadikba tették le, Lars Eller és Tom Wilson mellé, míg az első sorba az egyik legjobb teljesítményt nyújtó André Burakovsky került.

A változtatás célja az volt, hogy a Capitals többet tudja birtokolni a korongot. Ovecskin is ennek hiányára panaszkodott saját teljesítményével kapcsolatban, Burakovsky pedig csapatából a legjobb mutatóval rendelkezik ezen a téren. A húzás bejött, Burakovsky és Ovecskin is betalált, előbbi gólpasszt is adott, Eller is két ponttal gazdagodott, a Washington pedig győzni tudott, életben tartva továbbjutási esélyeit. A húzás azért is volt érdekes, mert nagyon hasonlít arra, amit Mike Sullivan húzott meg Kessel érkezése után. Három szupersztárját három különböző sorba tette, aminek az ellenfelek egyszerűen nem találták az ellenszerét.

Trotz meg is erősítette mindezt a mérkőzés után: Megbeszéltem ezt Ovecskinnel. Mondtam neki, hogy változtatásra van szükségünk. A top játékosok jobbá teszik a társaikat is. Mondtam neki, hogy ez semmiben nem különbözik attól, hogy Phil Kessel a Pittsburgh harmadik sorában játszik. Ez nagy hatással volt a Penguins játékára az egész rájátszásban. Az ötödik meccsünkig, a 3-4. sorunk összesen egy asszisztot adott.? Az offenzív játék terhei tehát jóval egyenlőbben oszlottak meg a sorok között, ami olyan erény, amit ha sikerül megőrizni, azzal tartósan nagy feladat elé állíthatják ellenfelüket. Más kérdés, hogy egyrészt továbbra is a szakadék szélén táncolnak, másrészt minden bizonnyal a pittsburghi szakvezetés is készül valamivel a megváltozott sorok ellen. Eddig is érdemes volt a két kiváló csapat egymás elleni küzdelmét figyelemmel kísérni, a párharc ezzel újabb érdekes taktikai elemekkel bővült.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum