Becsületbeli mérkőzés jön a kazahok ellen

   

A kijevi divízió 1/A-s világbajnokság zárónapján megakadályozhatjuk Kazahsztán feljutását. S persze javíthatunk a renoménkon is.

Magyarország számára tét nélküli mérkőzés következik pénteken délben. A lengyelek ellen kilátástalan játékot bemutató, küszködő társaságnak az ellen a Kazahsztán ellen kellene összekapnia magát, amelyet eddig mindössze egyszer vert meg. Az a 2013-as budapesti 2-1 emlékezetes körülmények között született,  éppen egy Dél-Koreától elszenvedett történelmi vereséget követően.

A Dél-Koreától elszenvedett vereség megvan most is, mi több, jött hozzá egy Lengyelországgal szembeni is, aki tehát az analógiákban keres kapaszkodót, az kezdhet reménykedni.

Kazahsztán a feljutásért játszik, bár sorsa még hárompontos győzelem esetén is függene a  másik két mérkőzés eredményétől. Az első négy helyen álló csapat közül még bárki feljuthat, és ebben a küzdelemben a legjobb lapok a Lengyelország ellen készülő Ausztria, illetve a már kiesett Ukrajnát legyőzni óhajtó Dél-Korea kezében vannak. De Kazahsztánnak mindenképpen győznie kellene a mieink ellen, és aztán az égiekhez fohászkodva várni a két későbbi eredményt.

hunkaz2015

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

A magyar válogatott már nem mozdulhat el az ötödik helyről, akármi is történik. Ennek ellenére volna miért kárpótolnia híveit. Nem lesz könnyű. Eddigi nyolc mérkőzésünkből hetet nyertek a közép-ázsiai ország játékosai, az a bizonyos egyetlen magyar győzelem 2013. április 17-én született. Utána Krakkóban csaptunk össze legközelebb tétmeccsen, akkor nagyon sima vereség lett a vége.

Ezúttal sem a mieink az esélyesek. Bár a honosított NHL-esekkel felturbózott KHL-es különítménynek is meggyűlt a baja az ellenfelekkel, 5 ponttal előrébb jár. Kijevben a magyar válogatott görcsösen, az esetek nagy többségében rossz megoldást választva játszik. Elsősorban ettől a görcsösségtől kellene megszabadulnunk, hogy lássuk végre azt a bizonyos extázist, amit az elmúlt években olyan jó volt megszoknunk.

Magyarország–Kazahsztán 1-3

   

A magyar válogatott sorozatban negyedik meccsét vesztette el a kijevi divízió 1/A-s vb-n, de ezúttal mindent kitettek a jégre a fiúk.

Az első negyed órát elrontottuk, Dallman a 3. percben betalált, majd Mihajlisz járt túl az eszünkön a 11.-ben. Megvolt a veszélye annak, hogy csúnya pofonba szaladunk bele, de szerencsére hamarosan minden megváltozott. Már ami a játék képét illeti. Egyszerre sokkal összeszedettebbek, gyorsabbak és pontosabbak lettünk, és nem érdemtelenül jutottunk emberelőnyökhöz sem, amelyek közül a másodikat hajszálpontos lövéssel váltotta gólra Kalvin Sagert.

A második felvonás egyértelműen a miénk volt. Sokat és kreatívan támadtunk, még jobban védekeztünk, rengeteg energiát tett bele a meccsbe a magyar válogatott minden egyes tagja, a kazahok egy pillanatra sem tudták átvenni az irányítást. A pálya persze nem borult fel, hiszen igen erős csapat ellen mentünk, de semmiben sem látszottunk gyengébbnek a KHL-es riválisnál. Más kérdés, hogy dominanciánkat bőven adódó helyzeteink ellenére sem tudtuk érvényesíteni az eredményben.

A harmadik harmadban ott folytatódtak a dolgok, ahol előtte abbamaradtak, mi nyomtunk, a kazahok kontráztak, bárki betalálhatott volna, de nem talált be senki. A végén megkaptuk a sokadik előnyt, ennek fele tájékán lekorcsolyázott Rajna. Hiába, folyamatos és hatékony fórt hat a négy ellen sem tudtunk csinálni. A kazahok kiegészülésük után csak belőtték a harmadikat, így ez lett a harmadik 1-3-as meccsünk a világbajnokságon.

Utoljára A csoportban kaptunk ki egymás után ennyiszer – azaz még többször –, ezen a szinten emberemlékezet óta nem. Két dolog vigasztalhat bennünket. Az egyik, hogy bent maradtunk. A másik, hogy legalább az utolsó összecsapáson karaktert mutatott a válogatott. Ez akkor is dicséretes, ha pontot nem adtak érte, és az a 3, amit még az első körben összeszedtünk, nem valami sok. Ezzel együtt a lényeg az, amit a szurkolók üzentek a csapatnak. Ebben a szellemben folytatjuk.

FFG_1882

Fotó: Fényes Gábor (MJSZ)

A csapaton belül kell megtalálni a hibát

   

Ezt Garát Zsombor, a válogatott bekkje mondta az 1-3-as magyar–kazah után. A szövetségi kapitány elégedett volt a színvonallal és a hozzáállással.

Rich Chernomaz: „Kemény meccset játszottunk a kazahokkal, elégedett vagyok a játék színvonalával és a fiúk hozzáállásával. A bulik többségét mi nyertük meg, 2-0 után még visszajöttünk, voltak helyzeteink is. Az utolsó percekre lehoztuk a kapusunkat, de akkor sem tudtunk betalálni.”

Garát Zsombor: „Jól indult a vb, hiszen megvertük az ukránokat, azonban azon a mérkőzésen is többet ki tudtunk volna hozni magunkból. Egyik ellenfél sem volt verhetetlen, így a csapaton belül kell megtalálni a hibát, és a következő világbajnokságra azt kijavítani. Az országunkért küzdöttünk, de nem úgy alakult ez a hét, ahogy szerettük volna.”

Bartalis István: „A legjobb mérkőzésünket játszottuk a vb-n a kazahok ellen, beleadtunk mindent, ahogy az edző kérte. Megpróbáltuk kiszolgálni a közönségünket, attól függetlenül, hogy nem sikerült a győzelem, jól fejeztük be a vb-t.”

Stipsicz Bence: „Ezen a meccsen mindenkinek jobban ment, pörögtünk, helyzeteket alakítottunk ki, ami eddig nem volt az erősségünk. Végig megfelelően küzdöttünk, mindenki akart, apróságokon mentek el a meccsek, mint a rossz pillanatokban, egymás után gyorsan kapott gólok, és így nagyon nehéz nyerni.”

Szirányi Bence: „A legjobb mérkőzésünket játszottuk a világbajnokságon, a többi azonban mindenkinek nagy csalódást okozott, sokkal többet vártunk magunktól. Az emberhátrányok sokat kivettek belőlünk ezen a mérkőzésen is, a kazahok pedig A csoportos szinten játszanak, higgadtan bántak a koronggal, ami néha bajt okozott.”

Forrás: MJSZ

VB, 2017. ápr. 28., péntek.
Rajna: 92,3% (Bálizs)
K
Kolesznyik: 96,9% (Kudrjavcev)
Sagert, Szirányi, Sarauer, Galló, Erdély
1
Dallman, Szemjonov, Dawes, Boyd, Bochenski
Stipsicz, Wehrs, Kóger, Hári, Dansereau
2
Szavcsenko, Sztyepanov, Mihajlisz, Puskarjov, St. Pierre
Varga, Garát, Terbócs, Bartalis, Csányi
3
Lipin, Polohov, Szagagyejev, Markelov, Sztarcsenko
Nagy, Benk, Magosi
4
Lakiza, Hugyakov, Ivanov, Kucsin, Panyukov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:48 KAZ Dallman Dawes Boyd
0-2 10:25 KAZ Mihajlisz Szagagyejev
1-2 17:34 HUN PP Sagert Galló
1-3 59:47 KAZ EN Dawes Bochenski
32 Kapura lövések száma 26
8 Kiállításpercek 10

A magyar–kazah legjobb képei

 

A magyar–kazah góljai

   

A magyar válogatott pénteki mérkőzésének legfontosabb jelenetei videón.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum