Svéd zsenik harcolnak egymással keleten

 

A Senatorst Erik Karlsson, a Rangerst Henrik Lundqvist vezeti harcba a második körben.

A Keleti Konferencia első elődöntőjének külön pikantériája lehet Mika Zibanejad és Derick Brassard találkozása ia. A két játékos éppen fordított utat járt be tavaly nyáron, Zibanejad a kanadai fővárosból költözött Manhattanbe, Brassard négy év után tette át a székhelyét a Gardenből Ottawába. Ráadásul Brassard nyolc, Zibanejad négy pontjával csapata legjobbja a rájátszásban.

Valószínűleg mégsem ez a két játékos fogja játszani a főszerepet a párharc során, hanem Erik Karlsson és Henrik Lundqvist. A hátvéd jégideje az alapszakaszhoz képest majdnem négy percet emelkedett a rájátszásban, és ez az Ottawa teljesítményen is meglátszik. Amikor Karlsson pályán volt, csapata 11 gólt ütött, ami a második legtöbb a Malkin, Kessel duóé után a playoffban. Ám a Boston elleni csata végén kiderült, hogy a védő bal sarkában van egy hajszálrepedés, így játszotta végig az ötödik és a hatodik meccset. Kérdéses, hogy a sérülés milyen kihatással lesz a Norris-trófeára jelölt bekk játékára. Lundqvist örökmérlege három csapat, a St. Louis, a Montreal és az Ottawa  ellen negatív az alapszakaszban. Ennek ellenére a Canadiens ellen a playoffban pozitív volt eddig is, amin most tovább javított. Ugyanez a helyzet a Senatorsszal szemben: egyetlen párharcát megnyerte ellenük 2012-ben, tehát itt abszolút érvényes, hogy a rájátszás egy másik kávéház.

sens rangers regular

Az Ottawa előnyére válhat az emberelőnyös játék és a kapura lövési statisztika. A Sens 21,7%-kal értékesítette az előnyöket a Boston ellen, a Rangers ezzel szemben a 14 fórból csak egyet váltott gólra, igaz, azt a legjobbkor, a hatodik mérkőzésen. A csapatok majdnem egyforma számokat produkáltak a kapura lövések terén, viszont szembetűnő, hogy a Rangers meccsenként héttel több lövést enged az ellenfeleknek.

Kétségkívül a New York-i csapat mellet szól a fizikai hoki és a hosszabb pad hátul. A Rangers az összes csapat közül a legtöbbet ütközte a rájátszásban. Ha ezt a tempót tudják tartani a Kékek, simán bedarálhatják a kanadaiakat, akiknek emiatt borzasztóan nehéz dolguk lesz. A másik dolog, amire a Rangers építhet, az az Ottawa csapágyasra járatott védelme. Guy Boucher edző a harmadik bekkpárnak lényegesen kevesebb jégidőt adott, ami az ellen a Rangers ellen luxus lehet, ahol Grabner révén a negyedik sorban is 25 gólos játékos játszik.

Az Ottawa kulcsa a győzelemhez a struktúra és a fegyelem. A Sens remekül szűr a semleges zónában, így fegyelmezett játékkal megállíthatja a roppant gyors Rangerst, és játszhatja a saját stílusát. A New York-iaknak ellenben türelmesnek kell lenniük, ki kell várniuk azokat a pillanatokat, amikor valóban át tudnak szaladni a Karlsson-féle védelmen.

sens rangers po

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum